mikkokarna Lapin puolustaja

Minustako kansanedustaja?

Minusta piti tulla isona hävittäjälentäjä. Urheilin monipuolisesti jo lapsena ja söin voita säilyttääkseni hyvän näköaistini. Näkö on edelleen erinomainen, mutta lentäminen jäi haaveeksi. Niskassani todettiin pääsykokeiden loppuvaiheessa synnynnäinen valuvika: kolmas niskanikamani on muita lyhyempi. Se taitaakin olla ainoa asia elämässäni, mistä voin syyttää vanhempiani.

Vietin rauhallisen lapsuuden Puolangalla, missä opin arvostamaan luontoharrastuksia. Sain ensimmäisen saksanseisojani 10-vuotiaana. Setäni opetti minut metsästämään ja naapurimme taas jaksoi ottaa minut lukemattomia kertoja mukaan Puolankajärvelle onnistuen sytyttämään kipinän kalastukseen loppuiäkseni. Kainuun metsissä sekä Lapin tuntureilla ja jokivarsilla olen löytänyt itsestäni rauhan. Ja sinne se on ilmeisesti jäänyt, sillä minulla on aina ollut kiire johonkin. Olen ollut kova vaatimaan itseltäni paljon – ja muilta, sanoisi tässä kohtaa luultavasti kuka tahansa kanssani työskennellyt.
 
Muutin pois kotoa ollessani 15-vuotias, kun lähdin opiskelemaan Oulun Lyseon lukion IB-linjalle. Kirjoitin ylioppilaaksi kaksi vuotta myöhemmin. En niinkään ahkeruuttani, vaan päästäkseni lukiosta nopeasti eroon ja töihin. Hautaustoimistossa ruumisauton kuljettajana työskennellessäni opin, ettei mikään homma ole työtä kummempaa. Koska ovet Puolustusvoimien lentäjäkoulutukseen eivät auenneet, ehdin toimia hotellissa yöportieerina ja käydä kevätsesongin Rukalla baarimikkona ennen astumistani varusmiespalvelukseen Kainuun rajavartiostoon. Maanpuolustuskorkeakoulun aloitin vuonna 2000 ja valmistuin kadettikurssin rajavartiolinjalta kesällä 2004 Suomen nuorimpana yliluutnanttina siirtyen palvelukseen Ivaloon Lapin rajavartioston rajajääkärikomppaniaan ja pari vuotta myöhemmin Ivalon rajavartioalueelle alueupseeriksi.
 
Sotilasvirassa työskentelevät eivät voi toimia politiikassa, joten kansanedustajan tehtävät eivät koskaan olleet haaveissani. Elämä kuitenkin yllättää. Kun Ivalon rajavartioalue lakkautettiin vuoden 2011 lopussa, päätös jäädä Lappiin etsimään uraa muualta oli lopulta helppo. Kalottikeskuksen toiminnanjohtajana, Enontekiön kunnan kehittämispäällikkönä, kunnansihteerin viransijaisena ja lopulta kunnanjohtajana olen lyhyessä ajassa saanut nähdä Lapin kehittämisen ongelmat ja mahdollisuudet ja sen, että edunvalvontatyötä Lapin puolesta on tehtävä nimenomaan etelässä. Meidän on saatava eteläsuomalaiset näkemään, että koko Suomen mahdollisuudet ovat täällä Lapissa, mutta niitä ei saa hyödyntää lappilaisten kustannuksella. Koen edelleen olevani Isänmaan asialla.
 
Olen antanut suostumukseni ehdokkuuteen, koska minua on pyydetty lähtemään mukaan näihin vaaleihin ympäri Lappia. Tässä vaiheessa ainakaan en lupaa mitään muuta kuin puolustaa Lappia ja lappilaisten ihmisten oikeuksia aivan kuten tähänkin saakka. Toivon, että näissä vaaleissa jokainen ehdokas muistaa lupauksia antaessaan, että poliitikoilla on edessään kovia ratkaisuja, sillä nykymenoa valtion talous ei kestä.
 
Sen, tuleeko minusta kansanedustajaehdokas, kuulen ensi lauantaina Ylitorniolla, missä Keskustan Peräpohjolan piiri vahvistaa ehdokkaansa. Siihen saakka aion jatkaa syyslomaa perheeni kanssa, Lapin parhaista puolista nauttien.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Toivotan Mikolle onnea! Eduskunta kaipaa lisää järkeviä ihmisiä. Koska lappilaisia edustajia on niin vähän, verkostoituminen muiden vastaavissa tilanteissa olevilta alueilta tulevien kanssa on tärkeää. Keskusta on varmaan juuri siihen yhteyteen oikea valinta - ja tuleva hallituspuolue, ellei peräti pääministeripuolue.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.H.>.... Eduskunta kaipaa lisää järkeviä ihmisiä. ...

ooo

Kyllä siellä järkeviä on, mutta hyväntahtoisia tarvittaisiin enemmän.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Kiitokset. Olet aivan oikeassa siinä, että verkostoituminen on äärimmäisen tärkeää. Niin oman puolueen kuin muidenkin puolueiden edustajien kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset