mikkokarna Lapin puolustaja

Poliitikot – nuo naurettavat haaveilijat

Kansanedustaja Olli Immonen aiheutti valtakunnanlaajuisen kohun kertomalla Facebook-päivityksessään unelmoivansa "kansasta, joka kukistaa painajaisen nimeltään monikulttuurisuus". Immosen unelma on naurettava. Suomi on aina ollut monikulttuurinen maa ja tulee sitä olemaan jatkossakin. Mikäli Suomen kansa päättäisi "kukistaa monikulttuurisuuden", sen tulisi kukistaa itsensä.

Immosen onneksi hän ei ole naurettavine haaveineen yksin. Esimerkiksi Li Andersson ilmoittaa kotisivuillaan, että "ihmisten vapauden lisäämiseksi meidän tulee murtaa valtarakenteita, jotka estävät ihmisiä elämästä ja olemasta niin kuin haluavat". Kuinka pitkälle Andersson haluaa tätä ajatusta tulkittavan? Eikö Anderssonin unelmien yhteiskunnassa kenenkään tarvitse tehdä töitä, jos ei halua? Jo Nietzsche kirjoitti aikanaan, että anarkismi johtaa aina lopputuloksiin, joita sen naiivit kannattajat haluavat vähimmin ajatella.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen unelmista olemme saaneet lukea lehdistä useasti. Räsänenhän unelmoi tunnetusti yhteiskunnasta, joka on rakennettu raamatun arvomaailman mukaiseksi ja jossa ei esimerkiksi suoritettaisi raskaudenkeskeytyksiä. Räsänenhän on toki tästä unelmastaan palautteensa saanut ja hyvä niin, sillä onhan se aika naurettavaa, että poliitikon esittämää ajatusmallia seuraamalla päädyttäisiin lopulta siirtämään valta kansalaisilta papistolle.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundin unelmissa "elävä kaksikielisyys Suomessa on koko kansan asia". Kun tämän unelman liittää RKP:n moniarvoisuuteen ja sen erittäin liberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan, muuttuu unelma täysin naurettavaksi. Suomessa on alati lisääntyvä määrä suomalaisia, jotka eivät puhu äidinkielenään suomea, ruotsia tai saamea. Monikielisen ja moniarvoisen yhteiskunnan terve rakentaminen vaatii, että esimerkiksi kieltenopetukseen lisätään valinnanvapautta. On vain ajan kysymys, että pakollisesta ruotsin kielen opiskelusta peruskouluissa luovutaan. Ymmärrän elävän kaksikielisyyden RKP:n asiana, mutta että koko kansan asia? Naurettavaa!

Oma unelmani Lapin laajemmasta itsehallinnosta kuulostaa monen korvissa yhtä naurettavalta kuin edellä mainittujen poliitikkojen haaveet – mitä se ei tietenkään ole ja olen valmis tästä asiasta keskustelemaan. Olennaista on mielestäni se, että kansan valitsemien poliitikkojen ääntä ei tulisi pyrkiä vaientamaan, vaan erilaisista näkemyksistä on pystyttävä keskustelemaan. Poliitikko, joka unelmoi anarkismista, kommunismista, teokratiasta, maakunnallisesta federalismista, monarkiasta tai vaikkapa sitten kansallissosialismista, ei mielestäni ole vaarallinen niin kauan kuin tämä toimii yhteiskunnan asettamien sääntöjen puitteissa. Maassamme on paljon ihmisiä, joiden mielestä edellä mainittujen poliitikkojen haavekuvat eivät ole naurettavia, ja se meidän on hyväksyttävä. Niinhän se Churchillkin jo aikanaan sanoi, että demokratia on vihoviimeinen hallitusmuoto, mutta se on paras, joka meillä on käytettävissämme.

Itse unelmoin tällä hetkellä kuitenkin eniten siitä, että pääsisimme lopultakin keskittymään kotimaan ongelmien hoitamiseen Kreikan kriisin ja Olli Immosen Facebook-lausuntojen sijaan. Olisi nimittäin niin paljon hommia, että ei paljon naurata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Itse unelmoin että poliitikot keskittyisivät todellisiin ongelmiin,kuten työttömyyyteen,palveluihin ja eläkepommiin etc !

Ai niin,viimeisessä lauseessanne olette menossa oikeaan suuntaan,,!

Anne Lindell

Olli Immosen facebook-postaus eilen 27.7. -15 (suora lainaus facebookista):” Päätimme tänään rakkaan vaimoni kanssa lähteä kohti eteläisen pallonpuoliskon lämpöä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta vielä kun eduskunnan istuntotaukoakin (joka on muuten nykyisellään mielestäni aivan liian pitkä) on noin kuukauden verran jäljellä. On mukavaa päästä rentoutumaan, nautiskelemaan elämästä ja ennen kaikkea viettämään rauhassa aikaa elämäni valon kanssa. Muistakaa ystäväni pitää huolta toisistanne ja rakastaa lähimmäisiänne.”. …889 tykkäystä, 128 kommenttia (28.7. klo. 17:30) – luin suurimman osan kommenteista ... kaikki kannustavia ... kritiikiä ei löytynyt. ... Tässä Olli Immosen tämänpäiväine postaus blogissaan ”Myrsky vesilasissa” - - - > http://e-aho-muutablog.blogspot.fi/2015/07/kansane...

Viljo Häggman

Unelmien kanssa pitää olla varovainen. Jos vaikka Suomi voittaisi jalkapallon maailmanmestaruuden. Mitä ihmettä sitten tehtäisiin.

Jaakko Häkkinen

Se, että Immonen taistelee monikulttuurisuusaatetta vastaan, ei suinkaan tarkoita, että hän haaveilisi Suomen monokulttuuristamisesta. Kärjistäjien ja väärinkäsittäjien tulkinta Immosen sanomisista vain on levinnyt, koska heillä on vaikutusvaltaa.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Erkki Romu

Tähän puheenvuoroon on vaikea lisätä muuta kuin että Helsingin Sanomilla, Ylellä ja Uudella Suomella on suurin vastuu Immosen kommentista seuranneessa maan päätöksenteon pysähtymisessä.

Kiitos näille kansansivistäjille "palveluksesta" suomalaiselle yhteiskunnalle!

Petteri Hiienkoski

Unelmat on ihan OK - kunhan ne pitää omana tietonaan. varsinkin jos on poliitikko. Martin Luther King ei pitänyt. Ja mitä siitä seurasi? Hän ei muistanut: jäitä hattuun unelmien keskelläkin. I had dream!
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Seppo Valkama

En vieläkään ole nähnyt ainuttakaan mainintaa tai kommenttia pääasiasta,eli siitä mistä maahanmuuttajaryhmästä oikeasti on kyse ja kuitenkin sen ķaikki tietävät, että Afrikan sarven mamuista on kyse.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiitos Kärnälle öljyä laineille puheenvuorostaan, täällä meidän on yhdessä elettävä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Monikulttuurisuutta on monenlaista.

Haluammeko nykyisen kaltaista "kulttuurimosaiikki" monikulttuurisuutta vaiko yhdysvaltalaista "sulatusuuni" monikulttuurisuutta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei kai Li Andersson nyt sentään anarkisti ole?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Koko keskustelu "monikulttuurisuudesta" on pelkkää räksytystä niin kauan, kun yksikään kesksutelija ei suostu määrittelemään (lue: uskalla määritellä), mitä on se "kulttuuri", jota tulisi olla/ei tulisi olla monta.

Määrittelepä sinä, Kärnä, siis käsite "kulttuuri", niin voimme yhdessä arvioida, onko Suomi monikulttuurinen vai ei, ja onko se hyvä vai huono asia.

Timo Erkinheimo

Monikulttuurisuus on määritelty esim. sivustolla:
http://www.cupore.fi/monikulttuurisuuskasitteet.php

Ymmärrän sen siten, että suomalaisessa yhteiskunnassa on useita itsenäisiä, toisistaan eristäytyneitä yhteisöjä. Kuten esim. somalit ovat de-facto.

Mikäli muista kulttuureista tulevat eivät opi suomenkieltä, eivätkä hyväksy suomalaisia tapoja toimia, he eristäytyvät omiin alakulttuureihinsa. Tämä tarkoittaa myös eristäytymistä työmarkkinoilta.

Olisi kiva jos Suomessa olisi monietninen kulttuuri, kuten USA:ssa, mutta monikulttuurisuuden tuloksena tapahtuva eristäytyminen ohjaa ihmiset lopulta toisiaan vastaan. Näin on jo tapahtunut Ruotsissa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tuolla viittaamallasi sivustolla(kaan) ei ole määritelty, mitä tarkoittaa "kulttuuri", joten "monikulttuurisuuttakaan" siellä ei siis ole määritelty.

Mitä taas tulee USAn "kivaan" monietnisyyteen, kannattaa muistaa, että "etnisyys" ei ole sama asia kuin "kulttuuri". Termeissä kannattaa olla tarkkana.

"Kivasta" monikluttuurisuudesta USAssa: https://www.youtube.com/watch?v=3e-7dbb_U_k

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jouko hyvä, voisitko jo lopettaa tämän jankkaamisen jokaikisessä asiaa koskevassa blogissa! Jokainen tietää, mitä on kulttuuri tai ainakin käsittää, mitä kulttuuri itselleen merkitsee.

Itse olet jo toisaalla määritellyt, mitä itse käsität sanalla kulttuuri. Etkö vain voisi tyytyä siihen, että sinä olet sanan merkityksen sisäistänyt? Vaikken itse määritelmääsi osta, voin silti elää, että sinä koet kulttuurin eri tavalla kuin minä ja silti jatkaa keskustelua monikulttuurisuudesta tai maahanmuutosta yleensä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Jos jokainen tietää, mitä "kkulttuuri" on, niin silloinhan meidän pitää keskustella eriväristen ihmisten asemasta suomalaisesa yhteiskunnassa, koska ihonväri liittyy eräiden keskustelijoiden mukaan monikulttuurisuuteen.

Mitä mieltä olet, onko Suomelle eduksi "monikulttuurisuus", siis eriväristen ihmisten asuminen Suomessa, ja jos, niin miten?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Muitten politiikkojen kriittinen arviointi ei rakenna mithään, kyllä met ittekki olema nuot jutut jostaki kuuhleet, niin siis sinun omista ajatuksista ja aikeista ois tärkeämpää saaha lukea.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ideologista paatosta on puolin ja toisin, siis jos pidetään hyvänä buuata jonkun puhujan ääni kuulumattomiin.

Ongelmana ideologioissa on, että ne tekevät vihan vastapuolta kohtaan hyväksytyksi. Hyvä esimerkki on Päivi Räsänen, jonka kritiikki (perusteltukin) mediassa sai aikaan sen, että jotkut kansalaiset avoimesti toivoivat, että Räsänen olisi menehtynyt auto-onnettomuutensa seurauksena.

Käyttäjän AnjaJantti kuva
Anja Jantti

Kaikkien kannattaisi lukea HS politiikka artikkeli 28.7.2015 (Minna Nalbantoglu) 'Miksi Merkel saa arvostella monikulttuurisuutta, mutta Immonen ei.
Tutkija: Suomessa maahanmuutosta on vaikea keskustella ilman leimaamista.'

Ihmisten mieliin pyritään vaikuttamaan voimakkaasti tässä yhden mielipiteen maassa, missä keskustella ei osata.
Suosittelen tutustumaan yllämainittuun artikkeliin ainakin yleissivistävässä mielessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On eri asia keskustella kuin että jakaa ihmisiä vihollisiin ja omiin. Samalla kannustaa omia taisteluun vihollisia vastaan. Keskustelemiseen liittyy vuoropuhelu ja toisen osapuolen kunnioitus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Li Andersonin unelma on - ainakin työn osalta - totta jo tänä päivänä. Kenenkään ei ole pakko tehdä työtä Suomessa. Orjuus ja pakkotyö ovat jo - onneksi - suurimmalta osin poistettu koko maailmassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset