mikkokarna Lapin puolustaja

Tiukka turvapaikkalinja toimii - resursseja lisättävä

Hallitus on viimeisten viikkojen aikana tiukentanut maahanmuuttopoliittista linjaansa ja viime viikon loppupuolella tehostettiin ulkomaalaisvalvontaa länsirajalla. Tiukentuneella linjalla ja tehostetulla valvonnalla näyttää olleen kaksi vaikutusta. Ensinnäkin turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt ja osa maahantulijoita kuljettaneista busseista on kääntynyt oma-aloitteisesti takaisin. Tämä siitäkin huolimatta, että viranomaiset olivat aiemmin sitä mieltä, ettei valvonnan lisäämisellä tai sisärajatarkastusten palauttamisella olisi mitään vaikutusta turvapaikanhakijoiden määrään. Päätelmä on selkeästi ollut virheellinen. 

Pääsyy turvapaikanhakijoiden määrän vähentymiselle lienee se, etteivät he voi enää itse valikoida kaupunkia jonne haluavat sijoittua, vaan heidät sijoitetaan viranomaisten heille määräämään paikkaan. Todelliselle sotaa ja hätää pakenevalle tämä ei varmastikaan ole ongelma, päinvastoin, mutta muilla syin maahan saapuneelle se sitä vastoin voi ollakin. Mikäli mielessä ovat siintäneet Helsingin neonvalot, yöelämä ja ostosmahdollisuudet, ei välttämättä tunnu mukavalta joutua sijoitetuksi esimerkiksi Tervolaan; niin upea lappilaiskunta kuin se onkin. Tehostetulla valvonnalla estetään myös esimerkiksi rikostaustaa omaavien henkilöiden saapuminen maahan ja heidät voidaan tarvittaessa käännyttää heti rajalta. Tämä taas luonnollisesti vähentää tällaisten henkilöiden halua saapua maahan.

Toisekseen tehostetulla valvonnalla on jo nyt onnistuttu paljastamaan laittoman maahantulon järjestämistä. Tämä on yhtä aikaa sekä positiivista että huolestuttavaa. Vaikka aiemmin on väitetty, ettei Suomi olisi ihmissalakuljettajille ja heidän uhreilleen houkutteleva kohde, näyttää se sitä kuitenkin olevan. Ihmissalakuljetukseen puuttuminen on oleellinen osa pakolaiskriisin ratkaisua ja tässä tilanteessa on pidettävä huolta siitä, että viranomaisille varataan riittävät resurssit valvonnan toteuttamiseen. Ihmissalakuljetukseen liittyy myös paljon muita huolestuttavia lieveilmöitä, joiden syntyminen täytyy estää. On hyvä muistaa, että länsirajalla on Tornion lisäksi muitakin ylityspaikkoja Ylitorniolla, Pellossa, Kolarissa, Muoniossa ja Karesuvannossa, joille on myös suunnattava riittävästi valvontaa. Samoin on hyvä muistaa, että raja voidaan ylittää myös virallisten rajanylityspaikkojen ulkopuolelta. 

Hallituksen on nyt varmistettava, että niin poliisille kuin rajavartiolaitoksellekin varataan riittävät resurssit tuleville vuosille. Sisäisen turvallisuuden määrärahoja on viimeisten vuosien aikana supistettu, nyt niitä on välttämätöntä lisätä. Meidän on siirryttävä reagoinnista, jota pakolaiskriisin hoitaminen on tähän saakka ollut, ennakointiin. Meidän on myös puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä. Suomen on oltava solidaarinen ja autettava esimerkiksi sodan jaloista pakenevia Syyrialaisia, mutta tällä hetkellä emme tee niin, vaan suuri osa antamastamme avusta kohdentuu väärin. Suurin osa maahan pyrkivistä ja maahan saapuneista irakilaisista ja somaleista, joita tulijoiden pääosa on, ei nimittäin ole kansainvälisen suojelun ja turvapaikan tarpeessa.  Suomen onkin nyt tehostettava myös palauttamispolitiikkaansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta ja solmittava uusia palauttamissopimuksia. Esimerkiksi Ruotsilla on jo palauttamissopimus Irakin kanssa, mutta Suomelta tällainen sopimus puuttuu. Samalla on meidän on tukittava kaikki turvapaikkajärjestelmämme vetovoimatekijät. Tämä työ onkin jo käynnistetty.

Eräs lappilainen poliisiviranomainen vertasi pakolaiskriisiä mielestäni varsin osuvasti tulvivaan jokeen. Sellainen löytää aina uomansa, ellei sitä sitten padota. Patoamisen lisäksi sulkuporteista on kuitenkin juoksutettava vettä hallitusti, ettei patokin lopulta murru. Tässä tapauksessa tulvasuojelu toteutetaan kuitenkin parhaiten siellä tulvan syntymisen alkulähteillä ja tähän tarvitaan aktiivista kansainvälistä yhteistyötä. Euroopan on löydettävä yhteinen ratkaisu.

Kaiken keskustelun ja netissä leviävän informaation sekä disinformaation keskellä on muistettava, että emme voi unohtaa hädänalaisten auttamista, mutta emme myöskään voi suhtautua käsissämme olevaan tilanteeseen kritiikittömästi ja sinisilmäisesti. Jokainen turvapaikanhakija on yksilö ja sellaisena häntä on myös käsiteltävä. Näiden yksilöiden joukossa on aidosti avun tarpeessa olevia, mutta valitettavasti myös muita, joko taloudellista tai muuta hyötyä hakevia. Poliisin ja rajavartiolaitoksen määrärahojen lisäksi on varmistettava, että suojelupoliisille annetaan riittävät resurssit omaan työskentelyynsä. Emme valitettavasti voi ummistaa silmiämme siltäkään tosiasialta, että tulijoiden joukossa voi olla esimerkiksi ISIS:n terroristeja. Ylidramatisointiin ja liioitteluun ei kuitenkaan ole aihetta, vaan koko tilanne on hoidettava kuten tilanteet Suomessa hoidetaan. Rauhallisesti, asiallisesti ja suurella sydämellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kiitos tavallisen suomalaisen ihmisen mielipiteen edustamisesta taasen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kärnä, tietääkö mikään viranomainen ketä maahamme on tullut ja missä nämä tulijat ovat?
Kyllä hallitus on edelleenkin ruususen unessa rajatarkastusten suhteen.

Torniojoki on todellakin persuru kuten rajaseutupappi juhlapuheessaan rajaseutupäivillä aikanaan totesi.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Ulkomaalaisvalvontaa on lisätty koko maassa. Siitä olen samaa mieltä, että maassa on nyt liikaa rekisteröimättömiä ihmisiä. Olen puhunut tästä ongelmasta jo kuukausia. Nyt tähänkin pitää puuttua ja kyllä esim. suojelupoliisi tätä tilannetta seuraa.

Esa Niemi

YK:n tarjoamasta turvapaikasta pakolaisleireillä kieltäytyneet turvapaikanhakijat voidaan palauttaa takaisin Ruotsiin.

YK:n pakolaisleirien ohittamiselle tai jättämiselle ei ole perusteita ja tämä kertoo matkan motiivin olevan muu kuin turvapaikka.

Ruotsi on turvallinen maa ja siksi Dublin menettelyssä Ruotsista tulevat turvapaikanhakijoiden hakemus voidaan ottaa vastaan ja antaa nämä Ruotsin käsiteltäväksi.

Sipilän markkinoima ilmainen omakotitalo sai väkeä liikkeelle Suomeen ja siitä tulee Suomelle tätä menoa miljardi luokan lasku.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Missä viipyy lähde YK:n pakolaisleirillä tarjoamasta turvapaikasta?
Dublinin sopimukseen vetoaminen juuri on ollut eräs syy täähän pakolaisvyöryyn. On todella ala-arvoista, että PM syyttää Kreikkaa.
Nyt Suomi sentään antaa Unkarille muutamia talvitelttoja.

Esa Niemi

Margareta, oletko ihan tosissasi? Lähde sille, että pakolaisleiri on pakolaisleiri?

Milloin kerrot mikä pakolaisleirin tehtävä sitten on ja mikä asukkaiden oleskeluluvan peruste on silloin jos he eivät ole prima facien perusteella pakolaisia pakolaisleirillä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Olen pyytänyt lähdettä sille että YK myöntää turvapaikkaa eli asyyli.
Ei pakolaiseksi rekisteröinti ole sama kuin asyyli.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #19

Margareta, liikut vesillä, jota et selvästikään ymmärrä. Vieraskielinen termi asylum menee sinulla jo vaikeaksi ja se liittyy vahvasti pakolaiseen. Pakolaisleiri on ilmeisen vaikea käsittää pakolaisleiriksi.

YK tarjoaa turvapaikan pakolaisleireillä (first country of asylum) prima facie periaatteella ja non-refoulement on voimassa.

"Section 11
The concept of first country of asylum

Introduction: International Standards

The concept of first country of asylum is defined in Article 26 of the APD:
A country can be considered to be a first country of asylum for a particular applicant for asylum if:

(a) s/he has been recognised in that country as a refugee and s/he can still avail
him/herself of that protection; or

(b) s/he otherwise enjoys sufficient protection in that country, including benefiting

from the principle of non-refoulement;

provided that s/he will be re-admitted to that country.

In applying the concept of first country of asylum to the particular circumstances of an applicant for asylum Member States may take into account Article 27 (1)."

http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/o...

"First asylum country refers to the country that permits refugees to enter its territory for purposes of providing asylum temporarily, pending eventual repatriation or resettlement. It can be provided locally or in a third country. Usually, first asylum countries obtain the assistance of United Nations High Commissioner (UNHCR) to provide basic assistance to the refugees."

http://definitions.uslegal.com/f/first-asylum-coun...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

"First asylum country refers to the country that permits refugees to enter its territory for purposes of providing asylum temporarily, pending eventual repatriation or resettlement."
Pakolaisleiri on vain väliaikainen suoja. Varsinainen turvapaikka myönnetään erikseen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #22

Älä saivartele asiasta epätoivoisen siteerauksen kera aiheessa, jota et selvästikään edes ymmärrä.

YK tarjoaa turvapaikan ja kiintiöpakolaiseksi voi hakea mikäli suojelu ei onnistu pakolaisleireillä. Pakolaisuus on myös väliaikaista ja se voi lakata kun olosuhteen, joiden perusteella pakolaisasema on myönnetty lakkaavat. Joku maa voi toki myös luvata pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuudenkin mikäli väliaikaisuus pitkittyy.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Kiintiöpakolaiseksi hakeminen ei ole riippuvainen pakolaisleirin onnistuneisuudesta. Turvapaikka haetaan maasta joka vastaanottaa kiintiöpakolaisia. Ei YK:lta

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #24

Kiintiöpakolainen ei ole kannanotto leirin onnistuneisuudesta, vaan perustellusta vainosta tai uhasta.

YK tarjoaa turvapaikan pakolaisleireillä, jotka sijaitsevat country of first asylum.

Nämä juttusi ovat älyttömiä ja tuskin niihin löytyy edelleenkään lähdettä. Ne jäävät vain älyttömiksi väitteiksi eikä sinulla ole uskottavuutta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

"Country of first asylym" myöntää luvan olla maassa YK:n valvomalla pakolaisleirillä. Jos haluaa pysyvän turvapaikan tästä tai muusta vieraasta maasta se on anottava erikseen. Kuten laittamasi lainauksestakin käy ilmi.
Siinä itse laitoit ihan tarpeeksi lähdettä. Tarkista päähänpiinttymäsi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #26

Margareta, hyvän keskustelutavan mukaisesti sinun tulee antaa edes joskus lähde väittämillesi. Et voi vain esittää väittämiä, jotka muuttavat muotoaan sitä mukaa kun minä esitän lähteitä omille väittämilleni.

Country of first asylum kertoo juuri mikä valtio myöntää turvapaikan eli asyylin.

Turvapaikka voidaan lakkauttaa ja se on tilapäistä sille ajalle kuin perusteet turvapaikalle ovat voimassa. Joissakin maissa voi toki saada pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuudenkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #28

Todistusvelvoite on sinulla joka väittää YK:n myöntävän turvapaikka. Ei-väitteelle saattaa olla mahdotonta löytää lähdettä.
Nyt taas sanot, että valtio myöntää turvapaikan. YK ei ole valtio.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #30

Margareta, kierrät kehää aiheessa, jossa ymmärtämyksesi ei selvästikään riitä edes perusasioihin.

RSD + prima facie. YK tarjoaa turvapaikan prima facie tilanteissa country of first asylum.

Lähteen löytäminen pakolaisleirit kumoavalle väitteelle voi olla hankalaa, mutta toivotan sinulle onnea tässä tehtävässä mikäli saat sellaista jatkossakin päähäsi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Selvitä nyt itsellesi missä tapauksissa YK myöntää RSD-todistuksen.
Country of first asylum myöntää väliaikaisen paikan YK:n valvomalle pakolaisleirille, ei henkilökohtaista turvapaikka. Siihen vaaditaan perusteellisempaa näyttöä kuin prima facie.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #33

Margareta:
"Selvitä nyt itsellesi missä tapauksissa YK myöntää RSD-todistuksen."

Mikä on RSD-todistus ja lähde?

Margareta:
"Country of first asylum myöntää väliaikaisen paikan YK:n valvomalle pakolaisleirille, ei henkilökohtaista turvapaikka. Siihen vaaditaan perusteellisempaa näyttöä kuin prima facie."

Lähde, joka poissulkee prima facie tapaukset country of first asylum?

Lähde, minkälaista perusteellisempaa näyttöä tähän tarvitaan?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Mistä itse olet sen RSD:n ottanut?
"Lähde, joka poissulkee prima facie tapaukset country of first asylum?"
Käsittämätön lause. Onko pakolaisleirillä muitakin "tapauksia" kuin prima facien perusteella leiriin hyväksyttyjä ihmisiä?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #38

Margareta, anna nyt vain lähteet väittämillesi.

Kiitos sinulle jo etukäteen, että tällä kertaa teet poikkeuksen ja annat lähteet etkä keksi jotain muuta välttääksesi vastaamista ja lopulta teet katoamistemppusi keskustelusta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Mihin kaipaat lähdettä? Mitä varten sinulta ei löydy yhtään lähdettä väittämillesi?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #41

Edelleenkin mm. #36 esitettyihin kohtiin. Juurihan tuossa siteeraat minun esittämiä lähteitä ja vetoat niihin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Niin, ilmeisesti et itse käsitä mitä lainauksissasi sanotaan.
Lainausmerkit eivät todista mitään, voisit lähteenkin mainita.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #43

Margareta, linkit oli tuossa.

Ole hyvä ja esitä nyt vihdoin ja viimein lähteet väittämillesi?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #44

En ymmärrä miten ajattelet noiden linkkien tukevan väitettäsi,että turvapaikanhakijoita voitaisiin palauttaa pakolaisleirille.
"Country of first asylym" tarkoitta että ko. maa on antanut luvan oleskella YK:n valvomalla pakolaisleirillä väliaikaisesti.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #45

Margareta, ole hyvä ja anna lähteet väittämillesi hyvän keskustelutavan mukaisesti:

Tässä vielä viesti #36

Margareta:
"Selvitä nyt itsellesi missä tapauksissa YK myöntää RSD-todistuksen."

Mikä on RSD-todistus ja lähde?

Margareta:
"Country of first asylum myöntää väliaikaisen paikan YK:n valvomalle pakolaisleirille, ei henkilökohtaista turvapaikka. Siihen vaaditaan perusteellisempaa näyttöä kuin prima facie."

Lähde, joka poissulkee prima facie tapaukset country of first asylum?

Lähde, minkälaista perusteellisempaa näyttöä tähän tarvitaan?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #46

Olen sanonut että päässäni ei ole mitään lähdeluetteloita. Enkä meinaa ruveta palvelaamaan sinua. Itse et ole esittänyt lähdettä omille väittämillesi joita olen kiistänyt. Siis kiistänyt, eli esittänyt EI-väittämän joka ei kaipaa lähdettä.
Jos pakolainen hakee henkilökohtaista turvapaikkaa pakolaisleirin ulkopuolella, maassa jossa leiri sijaitsee, hänen on haettava se erikseen. Pääsy pakolaisleirille prima facien perusteella ei riitä.
RSD-todistus on todistus siitä, että on läpikäynyt UNHCR:n tutkintaprosessin ja todettu täyttävän suojelun tarpeen kriteerit.
Lähde löytyy UNHCR:n sivulta.
En ole väittänyt että prima facie perusteella pakolaisleirille hyväksyt poissuljettaisiin, vaan että sen perusteella pakolaisleirillä rekisteröiminen ei ole riittävä peruste turvapaikan myöntämiselle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Taitaa muistisi pätkiä pahasti kun et muista mitä olet edellisessä kommentissa sanonut. Sinähän se puhut suojelun onnistumisesta.
"Onneton sitaatti" on suoraan sinun kommentistasi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #27

Margareta, etkö mieti mitä kirjoitat ennenkuin kirjoitat?

Sinä puhuit pakolaisleirin onnistuneisuudesta kun minä puhuin suojelun onnitumisesta:

Esa
"...mikäli suojelu ei onnistu pakolaisleireillä."

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #29

Minä kun luulin pakolaisleirin tarkoituksen olevan suojelun tarjoaminen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #31

"... pakolaisleirin onnistuneisuudesta."

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #34

Niin. Pakolaisleiri ei ole onnistunut ellei kykene tarjoamaan suojelua.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #35

Margareta:
" Pakolaisleiri ei ole onnistunut ellei kykene tarjoamaan suojelua."

Mitä ihmettä se kertoo pakolaisleirin onnistuneisuudesta jos yksittäinen henkilö voi olla vaikka vihattu henkilö kun on puhunut julkisesti luopuvansa islamista, ja on vaarassa oman yhteisönsä sisällä.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Sipilä teki virheen, mutta vain pienen, suuremman hyvän vuoksi.

Esa Niemi

Pertti, mikä on pieni virhe siinä, että lähettää ihmisiä kuolemaan ja tuo rahaa ISIS:lle, jotta tämä voi levittää väkivallankierrettä eri maissa?

Sipilä teki valtavan virheen ja markkinointipuhe tehosi, niin että Suomeen tulee väkeä ennenkuulumattomalla tavalla.

Sipilän levittämä mielikuva köyhissä maissa on täysin vastuuton. Yhtä hyvin Sipilä voisi antaa virka-autonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön ja maailmalla leviää kuva, että Suomeen tulemalla saa luksusautoja ilmaiseksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuskin tietävät ketkä kaikki ovat maahan livahtaneet kuten ei ennenkään.
Virostakin varkaat kulkevat edestakaisin.
Tuskin hallitus päättää rajatarkastuksista muuta kuin muodollisesti.

Matias Härkönen

Tällä viikolla tulijoita tuli suomeen ennätysmäärä, 2812 henkeä. Viime viikolla luku oli 1683 ja sitä ennen 1153.

Eli en nyt tiedä, onko tässä "tiukassa linjassa" viime viikkoina onnistuttu...

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ennaty...

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Matias, tätä linjaa ei ole menneinä viikkoina ollut. Nyt on. Isot laivat kääntyvät hitaasti ja on tärkeää, että päätökset on nyt tehty. Mutta kuten kirjoitin, reagoinnista pitää päästä ennakointiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kestihän se aikansa, mutta tullilta sentään liikenee väkeä, poliisilta ja rajavartiolaitokselta vain jonkin verran:

Tulli tehostaa tullivalvontaa läntisellä maarajalla Tornion ja Aavasaksan alueella. Kymmeniä henkilöstön jäseniä siirretään muilta alueilta Tornion tullin tueksi ja lisäksi sinne tuodaan Tullin siirrettävä läpivalaisuauto, jolla voidaan kerralla läpivalaista esimerkiksi rekka tai bussi.

– Laitonta tavaraahan, kuten huumeita, savukkeita ja alkoholia sillä ensi sijaisesti haetaan. Jos tarkastettavan ajoneuvon rakenteissa piileskelee ihminen, kyllä hänkin näkyy, kertoo Tornion tullin johtaja Juha Heikkilä.

http://yle.fi/uutiset/tulli_tuo_lapivalaisuauton_l...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Täytyy ihmetellä Mikon kykyä päästä julkisuuteen. Ehkä Väyrysen varaedustus kantaa.

Substanssia on kuitenkin aika vähän. Varmaan riittävästi :)

EDIT: Toisaalta jos Lappi pääsee julkisuuteen enemmän, niin kaikki on plussaa.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Entisenä rajaupseerina voisin väittää, että näidenkin kysymysten osalta substanssia löytyy. Jos sitä väittää ohueksi, kannattaisi perustella miksi?

Ajatukset taas nousevat julkisuuteen jos ovat noustakseen kun niitä esittää. Sen suhteen ei Väyrysellä ole roolia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä kyllä, hyvät ajatukset nousevat ihan itsestään ja omalla painollaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Hyvä, että vihdoinkin ollaan heräämässä karuun todellisuuteen!
Viisi vuotta liian myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Ja vain ja ainoastaan persujen ansiosta! Näin se vaan on!
Vai mitä teki Astrid Thors? Ei kerrassa mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nyt en ymmärrä, mitä persut ovat tässä tilanteessa tehneet? Tämäkin parinkymmenen vuoden takaa:

Torniossa huomenna käynnistettävä järjestelykeskus pohjautuu jo parikymmentä vuotta sitten aloitettuihin suunnitelmiin, paljastaa rajaturvallisuusasiantuntija Ilkka Herranen Rajavartiolaitoksesta.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/asiant...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Saattoi olla persujan ym. pakolaisvihamielisten "ansiota", että PM lupasi asuntonsa pakolaisten käyttöön.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Mitäkö PerusS ovat tehneet? He ovat jo vuosia vaatineet tiukempaa linjaa mm. elintaso surffareiden palauttamista, jne.
Hallitusohjelmassa on useita kohtia, mm. kokonaiskulujen selvitys, ym. joissa näkyy PerusS kädenjälki.

PS. PerusS eivät ole pakolaisvihamielisiä. Oikeita todellisessa hädässä olevia pakolaisia pitää auttaa, mutta elintasopakolaisia ei. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset