mikkokarna Lapin puolustaja

Kääntävätkö Pariisin terroriteot Euroopan suunnan?

Viime viikonloppuna valvoin hallituskriisin takia ja nyt huomaan valvovani jälleen. Tällä kertaa kyse on kuitenkin vakavammasta asiasta. Pariisissa on suoritettu joukko terroritekoja, joiden johdosta toistasataa ihmistä menetti henkensä. Maahan julistettiin kansallinen hätätila ja rajat on suljettiin. Pariisin poliisi on jo vahvistanut, että teoista epäillään jihadisteja. Vaikka varmaa tietoa ei vielä tätä kirjoittaessani ole, pidän kuitenkin varsin perusteltuna olettaa, että kyseessä olivat joko Isisin tai Al-Quaidan suorittaman iskut. Ammattimaisesti koordinoidut iskut aloitettiin perjantain 13.päivän puolella, josta voi hakea tiettyä symboliikkaa. Tarinan mukaan Ranskan kuningas Filip Kaunis vangitutti vuoden 1307 lokakuun perjantaina, 13. päivänä, temppeliherrojen ritarikunnan jäsenet syyttäen heitä saatananpalvonnasta ja poltti heidät roviolla. 

Terrorismin tavoitteena on yleensä vaikuttaa päätöksentekoon ja yleiseen mielipiteeseen kauhun luomisen kautta. Motiivina on tässä tapauksessa uskonnollinen fundamentalismi. Ääri-islamistit haluavat osoittaa Euroopalle, että sen ei tule sekaantua muslimien välisten konfliktien ratkaisemiseen tai ylipäätään puuttua tilanteeseen vaikkapa Syyriassa tai Irakissa. Samoin halutaan osoittaa, että meidän tulisi alistua ja luopua kaikesta sellaisesta toiminnasta, jonka ääri-islamistit kokevat loukkaavaksi. Tämän vuoksi onkin tärkeintä, että emme pelkää emmekä alistu. Niccolò Machiavellin sanoin: "On parempi elää päivä leijonana, kuin sata päivää lampaana." Meillä ei ole syytä muuttua tai muuttaa yhtään mitään omassa elämäntavassamme, mutta tämän jälkeen saamme tarkastella EU:n maahanmuutto- ja siirtolaispolitiikkaa erittäin kriittisesti. 

Euroopan rajat ova tähän päivään saakka olleet varsin avoimet. On muistettava, että jokainen Eurooppaan saapuva turvapaikanhakija on yksilö ja sellaisena häntä on myös kohdeltava, mutta samalla on muistettava, että hakijoihin ei tule suhtautua sinisilmäisesti. Valitettavasti Eurooppaan on jo nyt saapunut valtavasti ihmisiä, joilla on yhteyksiä erilaisiin ääriliikkeisiin. Tällaisia tietoja ei voida Pariisin kaltaisten tapahtumien jälkeen ohittaa olankohautuksella. Myös Suomessa on ilmoitettu oleskelevan henkilöitä , jotka kytkeytyvät islamistisiin terroristijärjestöihin. 

Euroopan uusi suunta?

Euroopan tulisi nyt yhdessä muuttaa suuntaa. Tarvitsemme edelleen inhimillisyyttä, jonka pohjalle kaikki läntisissä demokratioissa rakentuu, mutta samalla tarvitsemme myös realismia. Muun maailman ongelmia ei voida ratkaista siirtämällä niiden väestöä Eurooppaan ja meidän on myös tunnustettava, että tällä hetkellä kansainvälisten suojelumenettelyiden kautta antamamme apu ei kohdenu niille, jotka ovat kaikista hädänalaisimpia. Eurooppaan saapuvat turvapaikanhakijat ovat valtaosaltaan terveitä nuoria miehiä ja kaikista hädänalaisimmat, kuten naiset, lapset ja vammaiset, ovat edelleen pakolaisleireillä maailman äärissä. 

Tilanteen rauhoittamiseksi voisi olla paikallaan neuvotella yhteisestä ratkaisusta, jossa EU -maat lopettaisivat väliaikaisesti Syyriasta ja Irakista saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyn sisäiseen turvallisuuteen vedoten. Näistä valtioista saapuvat voivat olla turvallisuusuhka. Sen sijaan unionin jäsenvaltiot voisivat kansallisesti mitoittaa omat vuotuiset, kantokykyynsä suhteutetut kiintiöt, joiden puitteissa turvapaikanhakijoita otettaisiin vastaan suoraan näistä maista. Tämä tarkoittaisi, että turvapaikkatutkinnat toteutettaisiin Syyriassa ja Irakissa. 

Paikan päällä suoritetuilla turvapaikkatutkinnoilla on useita etuja. Menettelemällä näin poistettaisiin ihmissalakuljettajien toimintamahdollisuudet ja samalla voitaisiin varmistua siitä, että maahamme valikoitaisiin kaikista hädänalaisimmassa asemassa olevia. Turvapaikanhakijoiden turvallisuusselvitysten tekeminen olisi myös helpompaa lähtömaissa. Näin välttyisimme myös erittäin kalliilta palauttamisoperaatioilta, kun perusteettomat hakemukset voitaisiin hylätä suoraan paikan päällä. Ennen kaikkea tällä menettelyllä varmistuttaisiin siitä, että jokainen unionin maa kykenisi ottamaan vastaan sellaisen määrän turvapaikanhakijoita, joiden kotouttamisesta se todella kykenee huolehtimaan, sillä nykyinen tilanne ei palvele kenenkään etuja. Mikäli valtiollinen kantokyky ylittyy, lisääntyvät segregaation ja radikalisoitumisen riskit. Tämä taas lisää riskiä Pariisin kaltaisten tapahtumien toistumiseen.

Missä ongelmat on ratkaistava?

Meidän on hyvä muistaa, että maailman ongelmia ei voida ratkaista siirtämällä miljoonia ihmisiä muualta Eurooppaan. Siksi meidän on haettava ratkaisuja kriiseihin turvapaikanhakijoiden lähtömaissa. Viimeistään nyt Pariisin tapahtumien jälkeen tulisi myös pohtia, tulisiko EU:n toteuttaa yhteinen sotilasoperaatio Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa. Mikäli asiasta päästäisiin yhteisymmärrykseen Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa, voisi tämä myös osaltaan liennyttää EU:n ja Venäjän tulehtuneita välejä. Samalla se voisi antaa Euroopalle hyödyllisen maailmanpoliittisen välittäjän aseman. Isis on globaali uhka, joka ei poistu itsestään ilman sotilaallisen voiman käyttämistä.

Haluan vielä lopuksi ilmaista osanottoni Pariisin uhrien omaisille. Tällaisten tekojen estäminen on Euroopan yhteinen asia ja meidän tulee valjastaa yhteinen politiikkamme palvelemaan tätä tavoitetta. Suomessa asiat ovat toistaiseksi hyvin ja turvallisuustilanne on suojelupoliisilla hallinnassa. Järjestelmämme on kuitenkin venytetty äärimmilleen ja tarvitsemme lisää resursseja niin rajavalvontaan kuin poliisillekin. Mitään ei kuitenkaan tule koskaan rakentaa pelon varaan, mutta asioihin on osattava suhtautua realistisesti. Olemme käännekohdassa. 

 

Täydennys 14.11. klo 12.13: Ranskan presidentti Hollande vahvisti hetki sitten, että Pariisin terroritekojen takana todellakin on Isis. Hollanden mukaan iskuja on suunniteltu ja organisoitu Ranskan ulkopuolella, mutta tuettu myös maan sisäisin toimin.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ihan kannatettavaa olisi, että Eurooppa ymmärtäisi yhteisen asian merkityksen. Ensimmäiset kommentit eivät ole rohkaisevia, muualla siis, mutta uskon, että tilanne paranee. Eurooppa ei suostu "alistumiseen", ei tänään eikä lähivuosina.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Olet oikeassa. Alistamisessa ei onnistunut Hitler ja Stalinkin vain osittain itäisen Euroopan osalta. Nyt saadaan nähdä, onko Eurooppa-linnoitus vain satua vai totta. Peli on puhallettava poikki ajoissa tai kohta ei kukaan hallitse sitä. Mullah krekarit ja vastaavat rekistereihin ja kyyditys ihan mihin islamilaiseen maahan vailla oikeutta saapua Unionin alueelle. Posken kääntö ei nyt auta näiden paimentolaisten kanssa, Stalinkin kunnioitti vahvaa, periaatteellista vihollistaan (Suomi). Nyt ollaan äärimmäisten asioiden vaiheilla, on varottava , ettei kivi kierähdä reunab yli.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Viimeistään nyt Pariisin tapahtumien jälkeen tulisi myös pohtia, tulisiko EU:n toteuttaa yhteinen sotilasoperaatio Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa. Mikäli asiasta päästäisiin yhteisymmärrykseen Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa, voisi tämä myös osaltaan liennyttää EU:n ja Venäjän tulehtuneita välejä. Samalla se voisi antaa Euroopalle hyödyllisen maailmanpoliittisen välittäjän aseman. Isis on globaali uhka, joka ei poistu itsestään ilman sotilaallisen voiman käyttämistä."

EU:n - suuren rauhanprojektin - ongelma aseellisen terrorismin torjunnassa on tähän mennessä ollut pitäytyminen rauhanomaisissa keinoissa. On toivotonta - ja naaiiviakin - yrittää taistella hengen asein oikeita aseita vastaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Terroristien tavpite on luoda pelkoa ja saada sillä tavalla omaa agendansa eteenpäin. Tekijöistä ei vielä pahemmin tietoa mutta luultavasti taustalla Isis tai Al Qaida. Heidän intressissä on lisätä lännessä islaminvastaisuutra ja heikebtää ihmisten mahdollisuuksia paeta.

Missään ei ole tuotu esiin että tekijöillä olisi turvapaikanhakijataustaa. Hebdon tapauksessa tekijät olivat Ranskassa syntyneitä.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Kukaan ei ole näin väittänytkään. Meillä on kuitenkin varmaa tietoa siitä, että Suomeen on saapunut henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin. Samoin meillä on varmaa tietoa siitä, että myös täältä on lähdetty vierastaistelijoiksi ISIS:n riveihin. ISIS on myös julkisesti todennut, että se käyttää nykyistä tilannetta hyväkseen soluttaakseen terroristeja Eurooppaan. Minä ainakin olen tilanteesta huolestunut ja tiedän, että Suomeen suuntaunut muuttoliike on lisännyt terroritekojen uhkaa myös tässä maassa. Ennaltaehkäiseviä toimia tarvitaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Saksasta tulevien juutalaisten maahanpääsyä rajoitettiin monin paikoin, myös Suomessa, 1930-luvulla. Nykyään sitä pidetään oikeutetusti häpeällisenä. ISISiä ja al-Qaidaa pakenevien tilannetta on syytä pohtia tuosta lähtökohdasta.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä Vastaus kommenttiin #10

Eli pidät turvapaikkatutkintojen suorittamista paikan päällä huonona ratkaisuna? Miksi? Samoin on täysin selvää, että siirtolaisten pääsyä Eurooppaan on rajoitettava. Tulijoita on kyllä miljoonia, jos rajat avataan. Jokaiselle analyyttisesti ajattelevalle lienee selvää, että tällaisesta määrästä ihmisiä ei mikään yhteiskunta selviä kunnialla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #15

Eli pidät aidanseivästä parempana kuin saunavihtaa? Mihinkähän minun sanomaani viittaat?

Kiinnostava huomio tuo "jos rajat avataan". Niinpä, ne eivät siis ole nyt levällään, kuten kuulee väitettävän.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #10

Mihinkähän Vuorela on ajatellut meidän eurooppalaisten pakenevan issiä ja al qaidaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #19

En tiedä, mihin sinä aiot paeta, mutta jos perheesi on jo saanut uhkauksia, toivottavasti jokin maa ottaa sinut vastaan. En erityisemmin arvosta tolkuttoman paskan jauhamista vakavista asioista.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #30

Lainaus Jari-Pekka Vuorela: "En erityisemmin pidä tolkuttoman paskan jauhamisesta". Hyvä Vuorela, en minäkään siitä erityisemmin pidä.Tässä on kysymys vakavista asioista, joten argumentaation taso tulisi säilyttää. Se mitä kommentoin on täyttä totta ja huomispäivän Euroopan todellisuutta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #41

Puhuin arvostamisesta enkä pitämisestä. Oliko alkuperäisessä kommentissasi jotakin asiaakin? Kysyit, minne eurooppalaiset pakenisivat. Tarkoititko, että aasialaiset ja afrikkalaiset eivät saisi paeta Eurooppaan, kun heidän henkeään uhataan?

Sinä itse olet toistaiseksi ainoa eurooppalainen, jonka olen nähnyt pohtivan pakenemista. Vastasin ihan vilpittömästi, että toivon jonkin maan ottavan sinut ja perheesi vastaan, jos näin tapahtuisi.

Joidenkuiden juutalaisten pelastukseksi 1930-luvulla koitui Yhdysvallat, kun Pohjoismaista ja Britanniasta heitä käännytettiin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #42

Et ymmärtänyt, tai et tahtonut ymmärtää mistä puhuin. Jatkoa hedelmälliseen keskusteluun ei ole, joten eiköhän se tämän aiheen osalta ollut tässä,

Sari Haapala

"Missään ei ole tuotu esiin että tekijöillä olisi turvapaikanhakijataustaa. "

Nyt kun tämäkin on varmistunut, niin onko Bodilkin edes vähän valmis avaamaan silmiään ja tunnustamaan että turvapaikanhakijatulva ja vapaa liikkuminen muodostaa äärimmäisen suuren vaaran kaikissa turvapaikanhakijoita vastaanottavissa valtioissa, vai suljetko edelleen silmäsi ja jatkat valehtelemista niin itsellesi kuin muille?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Le Monden mukaan ensimmäinen tekijä on identifioitu:

Ismael Omar Mostefai, 29 v., syntynyt Pariisin lähiöissä. Ei siis turvapaikanhakija mutta viettänyt 2013 ja 2014 useita kuukausia Syyriassa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Tähän mennessä on identifioitu vain yksi tekijöistä ja hän oli ihan paljasjalkainen pariisilainen. Turvapaikanhakijat eivät ole se ongelma vaan haaste on identifioida ihmisiä jotka ovat radikalisoitumassa. Kyseessä oli tarkkaan suunniteltu hyökkäys ja ISISlla on sekä taitoa että rahaa toteuttaa tuollaisia operaatioita. Heidän intressissä on myös luoda lännessä maahanmuuttovastaisuutta. Tavallaan ISIS ja maahanmuuttovastaiset liikkeet ovat samalla puolella.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä Vastaus kommenttiin #34

Kaksi iskujen tekijää rekisteröityi turvapaikanhakijaksi Kreikkaan lokakuussa. Sekin on vahvistettu. Valitettavasti nämä asiat ovat sidoksissa toisiinsa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447494101164?jako=ef97...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Heti nimityksensä jälkeen hallituksen olisi pitänyt ymmärtää, että Italian Lambedusaan ja Kreikkaan jo talvella alkanut laittomien siirtolaisten tsunami tulee johtamaan. Sisäministerin olisi pitänyt valvoa, että poliisi ja rajavartiolaitos olisivat käynnistäneet tehostetun ulkomaalaisvalvonnan, Suomi olisi vaatinut
1) muita sopijavaltioita pitäytymään Dublinin sopimuksessa,
2) ilmoittanut irtautuvansa väliaikaisesti Schengenin sopimuksesta ja käynnistänyt oman kansallisen rajavalvonnan sisärajoilla sekä
3) vaatinut Pohjoismaisen passivapaussopimuksen noudattamista mm. Tanskalta ja Ruotsilta.
Ulkomaalaisvalvonta käynnistettiin vasta syyskuussa ja Tulli, jonka tehtävänä on tavaraliikenteen valvonta, suorittaa Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta annetun lain perusteella jonkinlaista valvontaa.
Tornion 3 raja-asemaa sekä Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio ja Karessuvanto vuotavat edelleen.
Jotenkin tulee edelleen näistä valvontatoimenpiteistä mieleen lumetoimet.

Jukka Laine

Suomi ei ole osallinen Syyrian sodassa, emmekä ole sotilaallisesti liittoutuneet, joten Suomen osalta terrorismin uhka ei varmasti ole kasvanut, vaikka onkin järkeää nostaa valvonnan tasoa. Suomalaiset voivat kuitenkin olla rauhassa, eikä ole mitään syytä pelätä raukkamaisia iskuja.

Ranska tulee varmasti muuttamaan linjaansa Syyrian sodan suhteen nyt kun ISIS on varmistumassa tekijäksi. Vaikka pakolaiskriisi ei tule nopeasti menemään ohi, niin paras keino torjua terrorismia ja viedä siltä kasvualustaa on ratkaista kansainvälisiä konflikteja.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Analyysisi ei ole oikea eikä vastaa esimerkiksi Suojelupoliisin analyysiä. http://yle.fi/uutiset/supo_turvapaikanhakijoista_m...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Iltapäivälehti (IS) viittasi uutisoinnissaan Ranskan osuuteen Syyrian kriisissä:

"Kuulin selvästi, kuinka he sanoivat panttivangeille: ’Tämä on (presidentti Francois) Hollanden syytä. Tämä on teidän presidenttinne syytä, hän ei saa puuttua Syyrian tapahtumiin’, kertoi konsertissa ollut Pierre Janaszak."
Tuossa lauseessa on enemmän politiikkaa kuin uskontoa. Ranska on tämän näkökulman perusteella ottanut riskin, josta se joutuu maksamaan?

Jukka Laine

Jos taloudellinen kurjistuminen jatkuu ja kotouttaminen epäonnistuu niin olen varmasti kovasti väärässä. Levottomuuksia syntyy mutta Pariisin kaltainen suunnitelmallinen joukkomurha tuntuu epäuskottavalta.

Minulla ei ole tavallisena kansalaisena muuta tietoa kuin maalaisjärki, enkä usko että terroristit soluttavat Suomeen terroristeja ja rankaisevat Suomea siitä lyhyellä aikavälillä että emme ole osallisena esim. Syyrian konfliktissa.

Pidemmällä aikavälillä varmasti kaikki uhat kasvavat ja syynä on pitkälti Suomen taloudellinen kurjistuminen. Onko niitä sitten syytä puida julkisesti ja luoda pelkoa kotimaassa on toinen asia.

Käyttäjän JuhaTolvanen2 kuva
Juha Tolvanen

Nyt toimeksi hallitus! Miten aiotte palauttaa lähtömaihinsa ne henkilöt jotka saavat kielteisen päätöksen. Nukutettuinako? Kyllä nyt on ikävien ja nopeiden päätösten aika.

Olavi Myllymäki

Pitäisikö ranskalaisten nyt paeta sotaa vaikkapa Saksaan. Ovat sinne tervetulleita. Vai olisiko mahdollista, että panevat hanttiin, mitä mm. syyrialaiset eivät tee.

Olavi Myllymäki

Pitäisikö ranskalaisten nyt paeta sotaa vaikkapa Saksaan. Ovat sinne tervetulleita. Vai olisiko mahdollista, että panevat hanttiin, mitä mm. syyrialaiset eivät tee.

Hannu Niemi

Mikko Kärnä esittää sellaista, mistä juuri on varoiteltu laajasti. Pakolaisia ei voi eikä saa kytkeä terrori-iskuihin. Turvapaikanhakijat pakenevat suurelta osin juuri ISIS:n terrorismia. Sitä samaa terrorismia, jota Ranska juuri sai kokea. Mikä oikeus meillä olisi jättää Syyrialaiset ISIS: armoille? Kärnä korottaa itsensä jalustalle. Hänen täytyy selviytyä, syyrialaisista ei niin väliä. Ikävä ihminen tämä Kärnä.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Meillä on suojelupoliisin lausunto, jonka mukaisesti maassa seurataan 300:aa terroristijärjestöihin kytkeytyvää henkilöä. Ennen Tornion järjestelykeskuksen avaamista maahan oli mahdollista tulla vapaasti Ruotsista ja osa näistä tulijoista ei ole rekisteröitynyt vieläkään minnekään. On erinomaisen tärkeää, että valvonta maassamme pelaa.

En ole "korottamassa itseäni jalustalle", vaan puhun aidosta ongelmasta. Hädänalaisia ihmisiä tulee auttaa, mutta nyt Migrin tilastot kertovat karua kieltään: suurin osa maahan saapuvista ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa. Miksi turvapaikkatutkintojen suorittaminen lähtömaissa ja kansalliset kiintiöt ovat mielestäsi huono asia?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Voidaanko muun maailman ongelmia ratkaista pommittamalla?

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Isis ei tottele mitään muuta kuin voimaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näinhän Isiskin luulee, että sitä totellaan väkivallan voimalla.

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä Vastaus kommenttiin #21

Isis ei ole demokraattinen valtio. Se on terroristijärjestö. Mikä on sinun ratkaisusi? Kalifaatin tunnustaminen ja terroristien kanssa neuvotteleminen? Aika naiivilta kuulostaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #22

Demokraattisella valtiollako on oikeus pommittaa siviilejä? Voisihan isisläisiltä sentään kysyä mitä meinaavat vaikka ei mitään kalifaatteja tunnustaisikaan.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi Vastaus kommenttiin #23

http://yle.fi/uutiset/ranska_pommitti_isisia_syyri...

Niin. Sitä yleensä saa mitä tilaa. Paitsi USA, joka on maantieteellisen etäisyytensä, tiukan maahanmuuttopolitiikkansa ja kaikkialle maailmalle levittäytyneiden asevoimiensa kostopelotteen ansiosta saanut olla arabiterroristien vastaiskuilta rauhassa sitten WTC-iskujen.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #39

Niin, jenkit on näyttäneet että heille ei kannata vittuilla. Toisin kuin EU, jossa ainoa huoli on ettei muslimeita leimattaisi terroristeiksi vain siksi että terroristitbovat muslimeja. Venäjän nössöily ihmetyttää, luulin että Putin mattopommittaa koko Afrikan...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Pitääkö valtioiden käyttäytyä kuin jotain rikollisjengejä?

Eero Mattila

Kansanvaellus Euroopassa jatkuu tasan niin kauan kun siirtolaisia otetaan vastaan. Tasan niin kauan salakuljettajat rahastavat ja ihmisiä hukkuu onnettomiin kumiveneisiinsä ja tukehtuu rekkoihin. Onkohan nekin onnettomuudet tehty tarkoituksella, että on saatu bisnes rullaamaan ja länsimaat muka näkemään ihmisten hätä. Näin ikävä kyllä luodaan tälle karusellille edellytykset. Vapaa liikkuvuus on alusta, jolla ihmissalakuljetus rullaa.
- Olisi pelkästään inhimillistä ottaa rajatarkastukset käyttöön, lopettaa tämä hallitsematon ihmissalakuljetus ja osoittaa johtajuutta ja tehdä turvapaikkahakijoiden päätökset lähtömaissa. Muuten tämä ralli vaan pahenee. Turkki, Kreikka yms. maat ryhtyvät tekemään osansa kun näiden maiden kautta tulevia ei enää oteta vastaan.

Jukka Laine

Väkivalta ei lopu aseilla. Länsimaat ovat saaneet venäläiset, kiinalaiset ja islamistisia valtioita hyvin itseään vastaan. On tainnut ISIS saada myös länsimaista asetukea ja koulutustakin. Onko politiikka onnistunutta, kun kriisejä ja konflikteja ei kyetä ratkaisemaan? Sieltä se vihan ja väkivallan siemen myös kylvetään.

Sami Ketonen

En halua olla rasisti, mutta haluan ottaa esiin tilastotietoa keskustelujen tueksi. Nämä tilastot auttavat myös ehkä ymmärtämään miten erilaisen kulttuurin kanssa olemme tekemisissä.

"Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten rikollisuustasoerot raiskausrikoksissa on 17-kertainen kantaväestöön verrattuna."

"Afrikassa syntyneiden ryöstörikoksien taso syntyperäisiin suomalaisiin nähden on kymmenkertainen. "

"Pahoinpitelyrikollisuudessa erottuvat Lähi-idästä ja Afrikasta kotoisin olevat maahanmuuttajat. Ikä- ja sukupuolijakauman jälkeen rikollisuustaso on syntyperäisiin suomalaisiin nähden kuusikertainen. "

Lähde: https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-riko...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ihan kaikkein uskottavin lähde tuo persujen verkkolehti. :)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Syy: ISIS tekee Lähi-idässä asumisen monille mahdottomaksi. Nuoret miehet Lähi-idästä lähtevät pakolaisiksi Eurooppaan suurina massoina.

Ongelma:
1. Mukana ISIS-soluttautujia
2. Turvattomuus ja ääriajattelu lisääntyy Euroopassa

Ratkaisu: EU perustaa Eurooppaan, Lähi-itään tai Afrikkaan moderneja kaupunkeja, jotka ottavat pakolaiset ja lähes kaikki muutkin halukkaat vastaan.

Edut:
1. Pakolaiset pääsevät turvaan
2. Kaupunkeihin saadaan parhaassa työiässä olevia miehiä Lähi-idästä töihin
3. ISIS ei pääse soluttautumaan Schengen-alueelle ja ääriajattelu Euroopassa laantuu

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Toivon todella, että iskut eivät vie Eurooppaa yhä pidemmälle kontrollipolitiikan ja yksilönvapauksien ja yksityisyyden suojan romuttamisen tiella, sillä sillä me vain täyttäisimme terroristien toiveet. Heidän ensimmäisen toiveensa olemme taas jo täyttäneet, kun ovat saaneet massiivisesti julkisuutta median etusivujen verisine värikuvineen ja sosiaalisen median ylikuumenemisineen.

Pirjo Hokkanen

Todistetusti Italiaan Tunisiasta pyrkivässä turvapaikanhakijoiden veneessä oli yksi Isisin jäsen. Mies oli istunut italialaisessa vankilassa 7 vuotta ja tunnistettiin sormenjäljistä kun yritti uudestaan turvapaikanhakijoiden seassa veneellä Italiaan. Italian hallitus yritti salata asian. Tämä löydettiin koska oli istunut vankilassa, voi vain arvuutella kuinka monta muuta terroristia siellä seassa on, joiden sormenjälkiä ei ole rekistereissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset