mikkokarna Lapin puolustaja

Hyvää rasisminvastaista päivää, Markus Mustajärvi ja Terhi Kiemunki!

Vasemmiston kansanedustaja Markus Mustajärvi syytti eilen pääministeri Sipilää valehtelusta ja vertasi tätä Natsi-Saksan propagandaministeri Goebbelsiin. Mustajärven vertaus on paljonpuhuva, koska yleensä Hitlerin tai natsit maininnutta pidetään keskustelussa hävinneenä osapuolena.

Mustajärven syytös koski Sipilän Lapin matkaa, jonka aikana pääministeri totesi metsähallituslaissa tehtyjen ratkaisujen olleen pakollisia. Mustajärveä kismittää erityisesti Metsähallituksen puukauppaa ja korjuuta tekevän osion yhtiöittäminen, mihin hän tai hänen puolueensa ei näe pakkoa. Mustajärvi on siinä oikeassa, että suoraa pakkoa ei ole ja voisimme jatkaa entisellään. Tässä tapauksessa ottaisimme kuitenkin valtavan riskin siitä, että EU:n hankintadirektiivin astuessa voimaan ensi kuussa joutuisimme avaamaan Metsähallituksen puukaupan ja korjuutoiminnan vapaalle kilpailulle. Tähän myös Sipilä viittasi puheissaan.

Kysynkin vasemmistolta ja Mustajärveltä, että oletteko te todella valmiita tähän? Asiaa satoja tunteja eri valiokunnissa käsitelleenä en uskaltaisi lähteä tällaiseen uhkapeliin. Esimerkiksi yritysjuridiikan professori Petri Kuoppamäki katsoi, että mikäli metsähallituslaki viivästyy, aiheuttaa tämä merkittävää oikeudellista epävarmuutta ja riskejä. Kuoppamäki piti erittäin perusteltuna ja tavoiteltavana, että lakiehdotus saatetaan nopeasti voimaan tässä muodossaan. Vasemmisto ja Mustajärvi olisivat näemmä valmiita pelaamaan ideologisista syistä häpeilemätöntä uhkapeliä, jonka panoksena olisi koko Suomen kansallisomaisuus. Kantaisiko vasemmisto myös vastuun, mikäli tämän uhkapelin seurauksena kiinalaisyhtiöt vyöryisivät Suomen metsiin vailla mitään yhteiskunnallisia velvoitteita?

On onni, että asiasta päättää kuitenkin hallitus, jonka ensisijaisena tavoitteena on Suomen kansallisomaisuuden turvaaminen kansallisissa käsissä ja Metsähallitukselle osoitettujen yhteiskunnallisten velvoitteiden toteuttamisen varmistaminen kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa.

Mustajärven lisäksi haluan toivottaa hyvää rasisminvastaista päivää myös perussuomalaisten Terhi Kiemungille. Muistetaan kaikki, että suvaitsevaisuus on sivistyksen mitta, joten yritetään yhdessä täyttää tuo mitta piripintaan. Jokainen on vapaa pitämään kiinni omista näkemyksistään, mutta nämä näkemykset on tuotava esille asiallisesti ilman rasimia. Tai natsivihjauksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onko tämä ymmärrettävä niin, ettei metsähallitus nykyään voi myydä puuta eniten tarjoavalle, vaikka ulkomaalaisille ja käyttää korjuussa parhaita sekä halvimpia firmoja, myös ulkomaisia? Metsähallitus ja tuleva yhtiö joutuvat siis tyytymään suomalaiseen metsäkartelliin, jonka kanssa metsähallitus on jo oikeudessa peräämässä korvauksia kartellitoiminnasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset