Lisää nimiä keskustan puoluesihteerikisaan!

Keskustan puoluesihteerin saappaisiin astuvalla on edessään laaja työnsarka. Ensi vuonna käydään kuntavaalit ja vuonna 2018 edessä olevat presidentinvaalit näyttävät häämöttävän lähempänä kuin ovatkaan. Uusiin maakuntavaaleihinkin on valmistauduttava hyvissä ajoin.

Maakunnissa kiertämistä, tapahtumissa edustamista ja toimivia verkostoja ei voi yhtään vähätellä, mutta juuri nyt puoluesihteerillä on oltava myös kyky viedä läpi uudistuksia, joita järjestötyön jatkuva kehittäminen vaatii. Raikkaita tuulia kaivataan käytännön työhön joukkueen sisälle, ja haluamme tarjota myös uusille ihmisille parempia mahdollisuuksia osallistua keskusteluun tulevaisuuden rakentamiseksi.

Mielestäni puoluesihteeriltä tarvitaan nyt erityisesti johtamistaitoja, ja siksi omaa urataustaani ajatellen olen ollut itsekin kiinnostunut tehtävästä ja otettu saamastani kannustuksesta asettua ehdolle. Samaan aikaan on kuitenkin todettava, että puoluesihteeriksi valittavan on unohdettava kokonaan oman henkilökohtaisen poliittisen ohjelman edistäminen ja keskityttävä täysillä järjestökoneiston kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn.

Annoin itse eduskuntavaaleissa 2015 vain yhden vaalilupauksen. Lupasin valituksi tullessani tehdä parhaani Lapin, lappilaisten ihmisten ja elinkeinojen puolesta. Puoluesihteerinä en pystyisi pitämään kiinni tästä lupauksestani. Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula toivoi minun kuuntelevan päätöksessäni sydämeni ääntä, joten hänen sanojaan lainatakseni: Lappi tarvitsee minua enemmän kuin puolue. Meillä on eduskunnassa seitsemän lappilaista kansanedustajaa, joista neljä keskustan riveissä. Inarilaista kunnanvaltuutettu (kok.) Veikko Väänästä mukaillen: joukkue on silti kovin pieni viemään pohjoista tiedon valoa päätöksentekoon. Näistä syistä keskitän voimavarani minulle lappilaisena kansanedustajana annettuihin tehtäviin, enkä lähde keskustan puoluesihteeriehdokkaaksi.

Mari Kokko ja Jouni Ovaska ovat avanneet rohkeasti puoluesihteerikisan, mutta toivon, että saamme vielä lisää nimiä mukaan. Puoluekokousta edeltävä aika on puolueen väelle erinomainen paikka käydä avointa keskustelua siitä, mitä kotipesän vaikuttavuusloikalta konkreettisesti odotamme ja ketkä ovat ne kärkinimet, joille haluamme antaa täyden tukemme joukkueen luotsaamiseen tuohon ponnistukseen.

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu