mikkokarna Lapin puolustaja

Rokotealoitteeni ei sisällä suoraa pakkoa eikä puutu yksilönvapauksiin

Kerroin alkuviikosta valmistelevani lakialoitetta, jonka mukaisesti lasten perusrokotusohjelmaan osallistuminen tehtäisiin pakolliseksi. Aloite on herättänyt runsaasti kansalaiskeskustelua ja olen saanut siitä paljon niin positiivista kuin negatiivistakin palautetta. Kiitoksia siitä kaikille.

Saamassani palautteessa aloitetta on moitittu muun muassa siitä, että se loukkaisi yksilönvapauksia. On hyvä muistaa, että kaikki järjestäytyneet yhteiskunnat, jotka ovat muodostaneet valtion, rajoittavat näitä yksilönvapauksia. Yksilöllä tulee mielestäni olla vapaus toimia halunsa mukaan niin kauan, kuin hän ei loukkaa muiden vastaavaa vapautta tai aiheuta vaaraa muille. Rokottamattomuus on riski, ei pelkästään rokottamattomalle itselleen, vaan yleiselle turvallisuudelle ja kansanterveydelle.

Tästäkin huolimatta näen, että olisi perustuslain nojalla ongelmallista osoittaa vanhemmille suora pakko lastensa rokottamiseen. Yhteiskunnalla on kuitenkin oltava mahdollisuus lähettää vahva signaali rokottamisen puolesta. Tämä voidaan toteuttaa sitomalla kansalliseen rokotusohjelmaan osallistuminen oikeuteen lapsilisän nostamiseen. Tässä ei ole mitään kummallista, sillä myös esimerkiksi työttömyysturvan saamiseksi edellytetään yksilöltä tiettyjä asioita. Kuten ystäväni Kaisa asian ilmaisi: ”ellei ojenna kättä yhteiskunnalle, ei yhteiskunta myöskään ojenna kättä. Simppeliä valinnanvapautta.” On tietysti aivan selvää, että lääketieteellisesistä syistä rokotuksista on voitava kieltäytyä menettämättä oikeutta lapsilisään, mutta millään muulla syyllä ei.

Yksilönvapauksiin kuuluu olennaisena osana se, että yksilö kantaa myös vastuun valinnoistaan. Aloitteeni toinen osa vastaa tähän. Rikoslakiin voidaan lisätä pykälä ”lapsen rokottamattomuudesta”, jonka mukaisesti vanhempi voidaan tuomita rangaistukseen mikäli hän aiheuttaa päätöksellään lapselleen tai kolmannelle henkilön  kuoleman, ruumiinvamman tai sairauden. Rikosoikeudellisesti rangaistus tästä voisi olla sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. 

Poliitikot eivät voi päättää, mitä rokotuksia ihmisten tulee ehdottomasti kansanterveyden nimissä ottaa, mutta viranomaiset voivat. Aloiteeni koskettaa vain ja ainoastaan kansallista rokotusohjelmaa, jonka rokotteista suurin osa on vuosikymmeniä, tai jopa vuosisadan, vanhoja ja jotka on kiistatta osoitettu tehokkaiksi sekä vaarattomiksi. Lain vaatimasta perusrokotusohjelman sisällöstä voidaan toki käydä keskustelua ja se tarkentuu koko ajan, mutta tiedemaailmassa vallitsee laaja konsesus siitä, että rokotekattavuuden on säilyttävä mahdollisimman suurena esimerkiksi polion, kurkkumädän tai hinkuyskän suhteen.  Mikäli rokotekattavuus näiden tautien osalta romahtaa, palaavat taudit sataprosenttisella varmuudella. En usko, että kukaan todella haluaa tätä, vaikka on tietysti vain inhimillistä unohtaa miltä maailma näytti, kun polio vielä oli yleistä.

Olen erittäin huolestunut rokotekriittisyyden ja rokottamattomuuden kasvusta maassamme, enkä voi vain istua sivussa ja odottaa, että jotain todella pahaa pääsee tapahtumaan. Tämän vuoksi ryhdyin valmistelemaan aloitetta ja toivon, että keskustelu rokotteista jatkuu vilkkaana. Jos ja kun pelkkä valistus ei auta, on otettava muut keinot käyttöön. Yhteiskunnan on osoitettava, miten tärkeää rokottaminen on meidän kaikkien turvallisuuden kannalta ja että perusteettoman rokotekriittisyyden vaikutukset ovat karmaisevat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Risto Laine

Tuttava perheellä on kaksi narkolepsiaa sairastavaa, sikapiikistä. Ilmeisesti vatsataudit ja pienimuotoiset nenänvuotamiset voisi myös laittaa rikosnimikkeen taakse. Meinaako Kärnä rakentaa totalitarismi valtiota?.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Komea olkiukko.

Pystytäänkö yhteys sikapiikin ja narkolepsian välillä todistaa?
https://www.youtube.com/watch?v=RfdZTZQvuCo katsokaa kansa oheinen linkki.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Rokote lisäsi narkolepsian riskiä, mutta kiinalaisten datan mukaan em. influenssavirus sekin lisäsi huomattavasti riskiä.

Kukaan ei tiedä, olisiko narkolepsiaa vielä enemmän, jos ei olisi rokotettu.

Jukka Nieminen

Valitettavasti ehdotuksesi on luonteeltaan hyvin epäeettinen. Sehän pyrkii rajaamaan lapsilisän kaltaista perusoikeutta lähes mielivaltaisin perustein. Lisäksi sen idea tuntuu nojaavan jonkinlaiseen kiristykseen.
Syy miksi aloite ei tule johtamaan mihinkään on, että se on vuonna 1946 solmitun nurnberginjulistuksen vastainen, jonka myös suomi on aikanaan allekirjoittanut. Sehän ennaltaehkäisee viranomaisten mielivallan rokotteiden kaltaisissa terveyskysymyksissä, Erityisesti alaikäisten kaltaisten vajaavaltaisten ihmisten keskuudessa. Näin ehkäistään natsitohtorien kaltaisten ihmisten uudelleensyntyminen.

Kehotan miettimään tätä aloitetta vielä toisenkin kerran, onko sillä edes reaalisia mahdollisuuksia, vai viekö se vain oman maineen

Käyttäjän MarkusLehtonen kuva
Markus Lehtonen

"Kansallinen narkolepsiatyöryhmä pitää todennäköisenä, että Pandemrix-rokotus myötävaikutti Suomessa 4–19-vuotiailla havaittuun narkolepsian lisääntymiseen. Työryhmän mukaan näyttää todennäköisimmältä, että rokote on lisännyt narkolepsiaa yhteisvaikutuksessa jonkin muun tekijän kanssa."

"THL:n tutkimustulokset eivät tue ajatusta, että sikainfluenssa olisi laukaissut narkolepsian. Virologisissa tutkimuksissa vain alle 10 prosenttia narkolepsiaan sairastuneista lapsista ja nuorista oli sairastanut sikainfluenssainfektion. Rokottamattomilla narkolepsia ei ole lisääntynyt sikainfluenssaepidemian jälkeen."

https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/...

Ja kun itse influenssarokotteiden teho on mitä sattuu, monestakin syystä, ei niiden suositteleminen terveille (eikä sairaillekaan?) ole eettisesti kestävällä pohjalla.

http://www.cochrane.org/CD001269/ARI_vaccines-to-p...

"Influenza vaccines have a very modest effect in reducing influenza symptoms and working days lost in the general population, including pregnant women."

Peruste tappavasta pandemiasta oli tuulesta tempaistu. Meksikossa oli pitkään noin 1000 tautitapausta versus 100+ milj. ihmistä ja noiden tuhannen keskuudessa tauti oli vakava. Olivatko nämä kuitenkaan perusterveitä oikeasti?

Ja jos asioita tutki, havaitsi, että WHO:lla oli hanke menossa, jossa testattiin ja hiottiin sekä rokotteiden kehittämisajan lyhentämistä, että jakeluverkoston nopeuttamista/kylmäketjujen varmistamista niin, että oikeasti pahan taudin ilmetessä koko maailman väestö pystyttäisiin rokottamaan mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Ja minä siis kannatan näitä vanhoja hyviksi todettuja rokotuksia. Kaikkea vastaan ei kuitenkaan kannata rokottaa, pitäisi se THL:n hokema hyödyt/haitat olla mielessä aina.

Sikapiikkiä meidän kersat eivä saaneet, eivätkä tule saamaan.

Juhani Nurminen

Toisaalta:
https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien...

Eli influenssarokotus kuuluu aloitteessa tarkoitettuun kansalliseen rokotusohjelmaan vain 6-35 kk:n ikäisillä lapsille.

Jolloin kommentti: "Pandemrix-rokotus myötävaikutti Suomessa 4–19-vuotiailla havaittuun narkolepsian lisääntymiseen." mennee keskustelun ulkopuolelle?

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Eli siis rokoteohjelmaan osallistuminen olisi vapaaehtoista niille joilla siihen on varaa. Perheet jotka eivät taloudellisesti tulisi toimeen ilman lapsilisiä rokoteohjelmaan olisi pakollista. Hyvillä tuloilla elävä perhe taas saisi todellisen valinnan vapauden. Tasa-arvoista?

Juhani Nurminen

Tuota asiaa itsekin mietin kun US:ssa asiasta alunperin ollutta uutista kommentoin mm. seuraavasti: "...hyväksyttäviäkin syitä voinee kieltäytymiseen olla?
Miettiä pitäisi sitten myös miten esim. toimeentulotuen saajien tukien/lisien alentaminen vaikuttaisi tukeen, ja tulisiko lapsen etu huomioon otetuksi?"

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Lääketehtaitten salaliitto ja lobbarit ovat rokotepakon takana; hehän siinä tienaavat.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Rokotteet on huijausta, kukaan ei ole koskaan kuollut tauteihin kuten kurkkumätään ja sikotaudin sairastaneet saavat olla onnellisia, heidän ei koskaan tarvitse saada lapsia joihin illuminaatti-apteekkarit yrittäisivät ajatustenhallintalitkujaan pistää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No itse asiassa aika moni on kuollut kurkkumätään. Isäni syntyessä heidän perheessä oli kolme elossa olevaa lasta, isäni ja hänen kaksi vanhempaa sisarta, mutta kolme lasta olivat kuolleet kurkkumätään 1900-luvun alussa. Isäni syntyi vuonna 1917. En silti näe tuota lakiehdotusta järkevänä. Samalla logiikallahan voisi evätä liikennetörttöilijöiltä lapsilisät koska heidän vaaralliset ohitukset voivat tappaa muita tiellä liikkujia ( ja niinhän usein on tapahtunutkin ). Uskallatko Mikko Kärnä tehdä lakialoitteen tupakoinnin kieltämisestä kaikilla julkisilla paikoilla myöskin ulkoilmassa kuten bussipysäkit, jalkakäytävät ym missä ei tupakoivat ja vaikkapa astmaatikot joutuvat altistetuksi tupakansavulle päivittäin? Samalla vähentyisi tuo inhottava tapa räkiä kadulle, joka myöskin varmasti levittää viruksia ja bakteereja, ja tumpata natsat kaduille ja ympäriinsä joka jo sinäänsä on riesa.
Lainaus terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta:
Tupakoinnin arvioidaan aiheuttaneen vuonna 2012 Suomessa runsaat 700 uutta työkyvyttömyyseläkejaksoa, yli 800 000 sairauslomapäivää ja noin 4 300–4 500 kuolemaa. Tupakoinnin arvioidaan olleen syynä noin 17 prosentissa kaikista 35–64-vuotiaiden kuolemista.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Mitä ongelmaa lailla korjataan? Eli moniko jättää lapsensa rokottamatta ja monelleko siitä on ollut haittaa? Ilman tietoa näihin kysymyksiin asiaa ei kannata viedä eteenpäin, sillä lakien pitää perustua todellisiin ongelmiin, ei arveltuihin ongelmiin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Rokotteiden teho perustuu ns. Laumaimmuniteettiin. Eli rokotetut lapset suojaavat myös vielä rokottamattomia lapsia mutta jokainen rokottamaton lapsi lisää vaaraa että tulee uusi isorokko, tuhkarokko, kurkkumätä, hinkuyskä.. Jne epidemia.

Californian disneylandissa tapahtui pari vuotta sitten tuhkarokkoepidemia jossa yksi rokotustenvastaisten vanhempien lapsi onnistui tartuttamaan 150 joko iän tai vanhempien ideologian vuoksi rokottamatonta lasta ja vauvaa. Edellisestä vastaavanlaajuisesta tuhkarokkoepidemiasta oli vuosikymmeniä.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Tulipa mieleen hyvä havainnollistus laumaimmuniteetista: https://www.youtube.com/watch?v=f-cKzzPkz2o

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tätä samaa metodiahan voitaisiin soveltaa muillekin osa-alueille. Emme kieltäisi pienituloisia ihmisiä lisääntymästä (mikä voisi herättää synkkiä kaikuja Pohjoismaiden eugeniikan historiasta), mutta lastensuojeluviranomaiset voisivat odottaa jo synnytyssalin ulkopuolella valmiina huostaanottamaan vastasyntyneen vauvan. Lapsi sijoitettaisiin keskiluokkaiseen perheeseen, jotta tämä ei tulisi kärsimään "lapsiköyhyydestä". Edelleen voitaisiin sanoa, että "kuka tahansa saa tehdä lapsia", mutta käytännössä näennäistä valinnan vapautta rajoittaisi välitön rankaisu vääristä valinnoista.

Eikö olisi rehdimpää jos valtio ihan vain lampsii rokotevastaisten vanhempien kotiin ja pakolla laittaa tarpeelliset rokotteet lapselle? Eli jos vanhemmista joku ei suostu rokottamaan, sitten viranomainen tulee kotiin vaikka poliisin virka-avun saattelemana ja lapsi rokotetaan väkisin. Sitten asia on sillä selvä ja perhe jatkaa elämäänsä. Rokotteiden kohdalla tällainen "rehti fasismi" voisi olla paikoin perusteltukin kunhan rokotteet olisivat taatusti turvallisia eikä ihan mitä tahansa tauteja vastaan rokoteltaisi. Pandemirixin-kaltainen sähellys olisi sen sortin katastrofi, että valtion rokoteasioista päättäviä voisi oikeasti joutua oikeuteen tai ainakin menettää työpaikkansa. Toisin sanoen vastuuta otettaisiin, mutta sitä myös kannettaisiin.

Siinäpä se ongelma taitaa sitten tullakin vastaan. Silloin valtio joutuisi ottamaan täyden vastuun mahdollisisista sivuvaikutuksista ja virheistä (esim. narkolepsia sikainfluessan tapauksessa). Sitä selkärangaton Suomen valtio ei halua tehdä. Vastuu halutaan ulkoistaa perheille ja yksilöille valinnan vapauden nimissä, mutta se ei ole millään muotoa aitoa valinnan vapautta jos vääristä valinnoista selvästi rangaistaan, tulevaisuudessa ehkä entistä enemmän. Samaan aikaan voidaan ainakin leikkiä, että olemme "vapaa" ja moderni länsimainen yhteiskunta. Tuo ensimmäisen kappaleen "rehti fasismi" ei taida tulla kyseeseen, sillä joutuisimme tuosta leikistä silloin luopumaan. Niinpä jatkakaamme valinnan vapauteen vetoamista ja sen taakse kätkeytyvän vallankäytön piilottamista kauas vastuun ulottumattomiin.

Niko Sillanpää

Niin, meillähän on jo nykyisellään tämä kauhea ja fasistinen tartuntatautilaki, joka mahdollistaa perustavanlaatuisia kansalaisvapauksiin ja ihmisoikeuksiin puuttumisia jo nykyisellään yleisvaarallisten tartuntatautien ehkäisyssä:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1986/19860583

Yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi on luokiteltu rokotusohjelmassa olevista taudeista polio. Lisäksi varusmiesten kohdalla rokotusohjelmaan kuuluu meningokokki. Mukana on myös useita tauteja, joihin voi hankkia vapaaehtoisesti rokotussuojan (influenssa A, keltakuume, hepatiitti A jne.)

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Suomessa elää vielä 50-luvulla polioon sairastuneita.

Nk rokotekriittiset voisivat konsultoida heitä rokotteiden tarpeellisuudesta.

Pakistanissa talebanit tappavat poliota vastaan rokottavia lääkintähenkilöitä.

Suomen talibaaneja ovat täkäläiset rokotevastaiset hörhöt.

Kärnältä hieno kannatettava lakialoite!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Nk rokotekriittiset voisivat konsultoida heitä rokotteiden tarpeellisuudesta".

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Korvaukset-nous...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Pahoin pelkään että tällaiselta ehdotukselta menee pohja jo ihan lääketieteelliseltä kannalta eduskunnassa. Tässä voi myös mennä sinun maineesi. -Jenkeissä jossakin rokotukset ovat pakollisia, mutta se johtuu todennäköisesti vain siitä, että lääketeollisuudella on vahvat lobbarit ja vahvat siteet terveyslaitokseen. -Lääketieteelliseltä kannalta pakollisia rokotuksia ei voi suositella, koska niiden on todettu aiheuttavan mm. autismia. Mutta moraaliselta kannalta se sinun maine voi mennä. Vai olisiko mahdollista, että sinulla olisi joitakin yhteyksiä lääketeollisuuteen?
http://healthimpactnews.com/2014/the-vaccine-autis...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minkään rokotteen ei ole todettu aiheuttavan autismia. Nämä väitteet on selvitetty, ja vääriksi havaittu. Olet vastuuton levittäessäsi tällaista väärää ja valheellista tietoa, joku voi sitä vaikka uskoa, ja jättää lapsensa rokottamatta, otatko siitä vastuun?

https://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine_controversy

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Rokotukset aiheuttavat autismia?

Lääkärinä kiinnostaa, mihin tieteellisiin vertaisarvioituihin tutkimuksiin viittaat.

Niitä kun ei ole.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Rokotevastaisuus on vapaamatkustamista puhtaimmillaan. Kieltäydytään rokotteesta, jotta itsekkäästi vältetään mahdolliset haittavaikutukset. Samalla kuitenkin nautitaan rokotteiden hyödyistä laumaimmuniteetin ansiosta. Toimii upeasti kunnes vapaamatkustajien määrä nousee liian korkeaksi. Sitten itketään.

Minä muuten sairastin lapsena "vaarattoman" vesirokon. Ikävä tauti sinänsä, mutta jälkitautina saatu aivokalvontulehdus vei lastenteholle. Siinä oli hengenlähtö lähellä!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Muutenkin, eikö lääkefirmoille olisi parempi kun kukaan ei käyttäisi rokotteita? Esimerkkinä tuhkarokkorokote kustantaa 2€ mutta sen hoitokustannukset olisi 10 000€ eli rokotteet on huonoa bisnestä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En ota vastuuta mistään mitä johtava rokotusasiantuntija tunnustaa. Mutta et voi väittää ettei se kuulosta luotettavalta lähteeltä. Tässä on vielä toinen linkki. Nämä jutut ovat netissä:http://healthimpactnews.com/2014/cdc-autism-scandal-tsunami-of-anger-is-brewing-and-about-to-explode/

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

The MMR vaccine controversy started with the 1998 publication of a fraudulent research paper in the medical journal The Lancet that lent support to the later discredited claim that colitis and autism spectrum disorders are linked to the combined measles, mumps, and rubella (MMR) vaccine.[1] Aspects of the media coverage were criticized for naïve reporting and lending undue credibility to the architect of the fraud, Andrew Wakefield.

Investigations by Sunday Times journalist Brian Deer reported that Andrew Wakefield, the author of the original research paper, had multiple undeclared conflicts of interest,[2][3] had manipulated evidence,[4] and had broken other ethical codes. The Lancet paper was partially retracted in 2004, and fully retracted in 2010, when The Lancet's editor-in-chief Richard Horton described it as "utterly false" and said that the journal had been "deceived."[5] Wakefield was found guilty by the General Medical Council of serious professional misconduct in May 2010 and was struck off the Medical Register, meaning he could no longer practice as a doctor in the UK.[6] In 2011, Deer provided further information on Wakefield's improper research practices to the British medical journal, BMJ, which in a signed editorial described the original paper as fraudulent.[7][8] The scientific consensus is the MMR vaccine has no link to the development of autism, and that this vaccine's benefits greatly outweigh its risks.

Following the initial claims in 1998, multiple large epidemiological studies were undertaken. Reviews of the evidence by the Centers for Disease Control and Prevention,[9] the American Academy of Pediatrics, the Institute of Medicine of the US National Academy of Sciences,[10] the UK National Health Service,[11] and the Cochrane Library[12] all found no link between the MMR vaccine and autism. While the Cochrane review expressed a need for improved design and reporting of safety outcomes in MMR vaccine studies, it concluded that the evidence of the safety and effectiveness of MMR in the prevention of diseases that still carry a heavy burden of morbidity and mortality justified its global use, and that the lack of confidence in the vaccine had damaged public health.[12] A special court convened in the United States to review claims under the National Vaccine Injury Compensation Program rejected compensation claims from parents of autistic children.[13][14]

The claims in Wakefield's 1998 The Lancet article were widely reported;[15] vaccination rates in the UK and Ireland dropped sharply,[16] which was followed by significantly increased incidence of measles and mumps, resulting in deaths and severe and permanent injuries.[17] Physicians, medical journals, and editors[18][19][20][21][22] have described Wakefield's actions as fraudulent and tied them to epidemics and deaths,[23][24] and a 2011 journal article described the vaccine–autism connection as "perhaps the most damaging medical hoax of the last 100 years".[25]

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Asiantuntijasi on rikollinen puoskari,joka menetti lääkärinoikeutensa.

Andrew Jeremy Wakefield (born c. 1957) is a British former gastroenterologist and medical researcher, known for his fraudulent 1998 research paper in support of the now-discredited claim that there was a link between the administration of the measles, mumps and rubella (MMR) vaccine, and the appearance of autism and bowel disease.[1][2][3][4][5]

After the publication of the paper, other researchers were unable to reproduce Wakefield's findings or confirm his hypothesis of an association between the MMR vaccine and autism,[6] or autism and gastrointestinal disease.[7] A 2004 investigation by Sunday Times reporter Brian Deer identified undisclosed financial conflicts of interest on Wakefield's part,[8] and most of his co-authors then withdrew their support for the study's interpretations.[9] The British General Medical Council (GMC) conducted an inquiry into allegations of misconduct against Wakefield and two former colleagues.[10] The investigation centred on Deer's numerous findings, including that children with autism were subjected to unnecessary invasive medical procedures such as colonoscopies and lumbar punctures,[11] and that Wakefield acted without the required ethical approval from an institutional review board.

On 28 January 2010, a five-member statutory tribunal of the GMC found three dozen charges proved, including four counts of dishonesty and 12 counts involving the abuse of developmentally challenged children.[12] The panel ruled that Wakefield had "failed in his duties as a responsible consultant", acted both against the interests of his patients, and "dishonestly and irresponsibly" in his published research.[13][14][15] The Lancet fully retracted the 1998 publication on the basis of the GMC's findings, noting that elements of the manuscript had been falsified.[16] The Lancet's editor-in-chief Richard Horton said the paper was "utterly false" and that the journal had been "deceived".[17] Three months following The Lancet's retraction, Wakefield was struck off the UK medical register, with a statement identifying deliberate falsification in the research published in The Lancet,[18] and was barred from practising medicine in the UK.[19]

In January 2011, an editorial accompanying an article by Brian Deer in BMJ identified Wakefield's work as an "elaborate fraud".[1][20][21] In a follow-up article,[22] Deer said that Wakefield had planned to launch a venture on the back of an MMR vaccination scare that would profit from new medical tests and "litigation driven testing".[23] In November 2011, yet another report in BMJ[24] revealed original raw data indicating that, contrary to Wakefield's claims in The Lancet, children in his research did not have inflammatory bowel disease.[25][26]

Wakefield's study and his claim that the MMR vaccine might cause autism led to a decline in vaccination rates in the United States, United Kingdom and Ireland and a corresponding rise in measles and mumps, resulting in serious illness and deaths, and his continued warnings against the vaccine have contributed to a climate of distrust of all vaccines and the reemergence of other previously controlled diseases.[27][28][29] Wakefield has continued to defend his research and conclusions, saying there was no fraud, hoax or profit motive.[30][31] In February 2015, he publicly repeated his denials and refused to back down from his assertions,[32] even though—as stated by a British Administrative Court Justice in a related decision—"There is now no respectable body of opinion which supports (Dr Wakefield's) hypothesis, that MMR vaccine and autism/enterocolitis are causally linked".[33]

Niko Sillanpää

Mainittakoon myös, että tässä yhteydessä usein propagoitu yhteys joidenkin rokotteiden säilöntäaineena joskus käytetyn tiomersaalin ja autismin välillä on samaa pahantahtoista roskaa kuin MRP-autismi -"yhteys".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Levittäessäsi väärää tietoa olet vastuussa sen seurauksista, esim. rokottamattomien lasten kuolemista, jos joku menee juttujasi vaikka uskomaan.

Jukka Nieminen

"Levittäessäsi väärää tietoa olet vastuussa sen seurauksista, esim. rokottamattomien lasten kuolemista, jos joku menee juttujasi vaikka uskomaan."

Voisiko tämän ajatella myös toisin päin? Kaltaisiasi kansanvalistajia oli pilvin pimein pandermixin aikaan messuamassa sormi pystyssä rokoteturvallisuudesta... kummasti ne kaikki sitten luikkivat koloihinsa ja kukaan ei jäänyt estradille vastuunkantajaksi.

Entäs jos seuraava rokote aiheuttaa vaikkapa vaikeaa CP-vammaisuutta? Sinäkö jäät rehdisti sanomaan että moraalinen vastuu on myös minun?

Tietenkin tavallisella ihmisellä on oikeus jopa typeriin ja tietämättömiin mielipiteisiinsä eikä kukaan kai tee rokotepäätöksiään nettimaailman epämääräisen mutu-tuntuman puolesta. Pelkkä sokea viranomaisusko kun voi käydä inhimillisesti kalliiksi.

Sen sijaan kansanedustaja joka on päättänyt luodata lakialoitteen rokotepakkojen puolesta (tai pikemmin "vapaaehtoisen pakon") potentiaalisista seurauksista piittaamatta, on astetta vakavampi juttu. Luotan kuitenkin että edustaja Kärnä on saamastaan palautteesta viisastunut, eikä toiste julkista tunnepitoisia tiedotteita joita ei ole loppuunsa mietitty - sikäli kun on mietitty ollenkaan...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Rokotukset sinänsä ovat alun alkaen kuitenkin hyvä asia, en kiistä sitä. Mutta ihmisten täytyy tietää mitä heihin pistetään, ja täytyy saada luotettavaa tietoa asioista ja mahdollisista sivuvaikutuksista. Nämä linkit kannattaa lukea, jos vähänkin on ymmärrystä lääketieteen päälle, tai on kiinnostusta omaan terveyteen. -En kannata mitään totalitarismia terveyden alalla, valistus riittää.

Jukka Nieminen

" Rokotukset sinänsä ovat alun alkaen kuitenkin hyvä asia, en kiistä sitä. "

Tämä asiahan ei ole sillä tavalla arvokysymys vaan vakava asia. En tiedä olitko tietoinen että kun Pandermix -skandaali sitten paljastui niin seuraava flunssarokote sisälsi tismalleen samaa adjuvanttia joka oli vastuussa aiemmasta narkolepsiasta. Se että ei tullut uutta neurologisten sairauksien kirjoa johtui yksinomaan siitä että julkinen mielipide oli kääntynyt rokotteita kohtaan epäileviksi ja käytännössä ne jäivät putkiloihin.

Vastineeksi onkin sitten keksitty pakkorokotukset joita tuntuu esiintyvän silloin tällöin milloin kenenkin suusta. Sen idea on, että vaikka tiettyjen rokotteiden vaarallisuus tiedostetaan, koostumusta ei suinkaan muuteta vaan ne koetetaan väkisin ruiskuttaa ainakin niihin, keiden itsemääräämisoikeus on rajoitettu kuten hoitolaitosten vanhuksiin tai koululaisiin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jos luet blogistin tekstin niin näet että se koskee vain lapsille annettavia perusrokotteita joilla ei ole mitään tekemistä pandemrixin kanssa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Linkkiesi takana ei ole mitään valistusta, vaan valhapropagandaa.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ihmiset ovat helposti hysteerisiä...

Natriumia voi käyttää räjähteissä ja klooria voi käyttää kemiallisena aseena mutta kun ne yhdistää saa ruokasuolaa.

Uskoisitko jos sanoisin että monet aikuiset pakottavat lapsensa syömään bromia, akryyliamidia, ammoniumkloridia, fosfaatteja ja mikroskooppisia, keinotekoisesti kasvatettuja sienieläimiä?... Helpompi puhua leivästä.

Moni asia on helppo saada kuulostamaan pelottavalta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Epäilmättä kannattaa uskoa vain sellaisia lääkäreitä, joiden oikeudet on peruutettu. Me muuthan kuulumme siihen Suureen Salaliittoon, vai mitä?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Salaliittoteoreetikolle olennaista on että vaikka kymmenen toisiinsa liittymätöntä asiantuntijaa jokainen toisi salaliittoteoreetikolle kymmenen todistetta siitä miksi hän on väärässä niin se vain todistaisi salaliiton!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

En olisi ikinä uskonut, jotta Kekkosen jälkeen löytyy kepulainen poliitiikko, jota voisin äänestää :-)

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Rokotevastaisia on paljon ? Mihin perustat väitteesi siitä että on olemassa merkittävässä määrin rokotevastaisia ja joiden toiminta haittaa rokotekattavuuden saavuttamista ? Olet vain kehittänyt asiasta olkinuken jota vastaan hyökkäät.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Itse tunnen henkilökohtaisesti 3 ja tässä kommenttiosiossa on ilmoittautunut jo 2. Omasta mielestäni jo se on liikaa.

Jukka Nieminen

"Itse tunnen henkilökohtaisesti 3 ja tässä kommenttiosiossa on ilmoittautunut jo 2. Omasta mielestäni jo se on liikaa."

Älä vaan mua sekoita rokotevastaiseksi. Minä olen puhdasverinen rokoteturvallisuuden puolestapuhuja. Siinä on iso ero.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Herää kysymys juuri lapsilisällä kiristämisellä miksi nyt?

Herättiinkö nyt vasta siihen että pakolaiset tuo rokottamattomana tauteja mitä täällä ei ole vuosikymmeniin ollut? hinkuyskä,polio,ym.
Eiköhän nyt ole jo myöhäistä ? Turkin kaaos tiettävästi ajaa suuren joukon pakolaisia tänne.Samoin uusi pakolaisaalto on jo odotettavissa Jemenistä ym .
Mitä kepu aikoo tuon ongelman kanssa tehdä? Rokottaa rajalla jo?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tässäki pohdintaa asiasta ja vinkkejä ajatteluvirikkeiksi:

http://tuomaslantto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22020...

Kärnä tuon tuostaki tuo esille, kuinka kansa väärässä ja asiat sitte tätä tasoa, epäkunnioittavvaa ja jopa epäasiallista minun mielestä. Ihmiskäsityksensä aika autoritäärinen, auktoriteettiuskovaisuuesta päin siis ajatteleva kansanedustaja, ei kansalaisten ommaan ajattelhuun eikä kansalaisen vappaasseen tahtoon luottava. Ussein komenteleva ote kansalaisia kohtaan.

Ja tässä kansan väärien mielipitteitten ja käytöksien kyttäämisessä on semmonen toinenki aste, virkamiehet tietenki, mutta että met tavaliset toinen toistamme ihan ilman virkamiestyötä käräytellään toisia!!? ‪#‎Kelanpaljastussivu‬ ‪#‎Verottajankäräytyssivu‬

Jukka Nieminen

" Ihmiskäsityksensä aika autoritäärinen, auktoriteettiuskovaisuuesta päin siis ajatteleva kansanedustaja, "

Tämähän on kauppaa. Lausunto oli sitä luokkaa ettei epäilystäkään mikä taho tahtoo vähän avitella rahallisesti Kärnän seuraavaa vaalikampanjaa. ja ihan mielelläänhän yhtiöt ostavat yhden kansanedustajan takataskuunsa kun tämä on jo valmiiksi mielinkielin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta puhut.

Kansalainenkin on kai tässäkin siltarumpu pekkaroinnista väärässä?

Kelan tutkimusjohtaja, professori Olli Kangas huomauttaa, että maatalousyrittäjät siinä missä muutkin yrittäjät voivat vaikuttaa maksamiensa eläkemaksujen määrään eli siihen,
-kuinka suuresta työtulosta heidän eläkkeensä lasketaan. Kankaan mukaan järjestelmä ei aina kannusta eläkkeen kerryttämiseen.

– Jos yrittäjä ilmoittaa yrityksestään vain pienen työtulon, hänen eläkkeensä nousee 750 euroon, jonka valtio maksaisi takuueläkkeenä , hänen voi kärjistetysti sanoa maksaneen eläkemaksuja turhaan.

Edullisen eläkkeen voi saada, vaikkei olisi viljellyt maata

Kangas sanoo, että 60-luvun alussa oli luontevaa luoda maatalousväestölle valtion tukema eläkejärjestelmä. Rakennemuutoksen kourissa kärvistelleelle maaseudulle jäi paljon eläkeläisiä, mutta selvästi aiempaa vähemmän maanviljelijöitä maksamaan heidän eläkkeensä.

Kangas kuitenkin toteaa, että nyky-yhteiskunnassa syntyy tilanteita, joissa järjestelmän tarkoituksenmukaisuuden voi kyseenalaistaa.

– Äärimmäiseksi esimerkiksi voi kuvitella helsinkiläisen kirurgin, joka on perinyt Pohjanmaalta metsätilan. Vaikka hän ei olisi eläessään viljellyt maata, hän voi ansaita Melasta edullista eläkettä omistamansa metsätilan tuoton perusteella.
Ja kun KELA: Omaisuus eikä pääomatulot vaikuta takuueläkkeeseen.

Mutta:Pientä työeläkettä saavan asumistuki ,leskeneläke ja mahdollinen toimeentulotuki vähentää takuueläkettä.
Niin kenellekköhän kepu tuon eläkkeen sorvas? palkansaajillahan on työeläke .Vain kourallisella enää pelkkä kansaneläke.

Tulonsiirto tuokin veronmaksajien rahoista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Tässä ei ole mitään kummallista, sillä myös esimerkiksi työttömyysturvan saamiseksi edellytetään yksilöltä tiettyjä asioita.

Totta. Lukiko Perustuslaissa Sosiaaliturvan kohdalla : Työttömyyden,työkyvyttömyyden tai vanhuuden ? Valtio on velvoitettu tukemaan riittävällä tuella elantoon ?

Sormeiliko Esko Aho,Vanhasen ja Sipilän hallitukset tuota kohtaa perustuslaissa?
Entä mitä perustuslaki sanoo yhden kansanosan eristämisen sosiaaliturvasta ,vaatien vastiikkeellisuutta?
Miksei 100% verovaroisa 7v luopumistukea saavia koske tuo ehto,kun he itse luopuu työnteosta tiloillaan 56-63vuotiaana?

Perustuslakia sormeiltiin myös kun työttömiltä vietiin lapsilisät ja muut kelan tuet-94. Kansan sosiaaliturvasta.
Johon he itse työssäollessaan maksoi vuosia veroja muiden tukiin .Kelaan ja maataloustukiin.
Nyt he nostavat omia verojaan mitä sinne palkoista on pidätetty ennen irtisanomisia.

Loppuko verot Viron,sengelmaiden lapsilisistä? Onhan se tapa tuokin ottaa ne itse veroja niihin maksaneilta pois,rokotusten varjolla.

Onko seuraavaksi Eläkkeet pois ellei mene Attendon palvelutaloon asumaan ,maksamaan eläkkeensä ulkomaalaiselle pörssiyhtiölle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Voihan tuon suoraankin kertoa mitä Kepun E.Aho sopi EU -92.

Eläkkeet alas
Lapsilisät alas
Palkat alas
Sosiaaliturva alas.
Työttömyysturva niin matalaksi että on elannon vuoksi pakko ottaa työtä vastaan huonoilla työehdoilla ja matalalla palkalla.
EU-tiedote/väitös:
Hallituksen on jopa vaadittava vastinetta jos joku saa sosiaaliturvaa?
Itse maksamistaan veroista?

-Miten se noin muuttu Kekkosen ajan vasemmiston ajama kansan sosiaaliturva?
Multa-kepu,Sdp,MSP,komm. ajoi sen -60 luvulla kaikille yhdenvertaisesti.
Lapsilisäkin ilman ehtoja:Universaalinen joka lapsen oikeus lapsilisään .Joka tasaa lapsiperheen menoja lapsen elantoon .

Unohtiko kepu oppositossa välikysymyksensä -14 8e lapsilisäleikkauksesta? Joka oli suuri vääryys lapsiperheitä kohtaan ja jonka palauttamisen kepu kai nyt tekee?

Juuso Hämäläinen

Rokotusten ottamisella ja lapsilisillä ei ole mitään yhteistä. Lapsilisien epääminen sekin kohdistuu enemmän lapsiin kuin vanhempiin. On järjetöntä ensin jättää lapsi rokottamatta ja vielä rangaista lasta heikommilla elinolosuhteilla eli perheen pienemmällä ostovoimalla.

Poliitikot tarvitsevat ehdottomasti logiikkakoulutusta. Tällaiset tapaukset osoittavat sen. Akateeminen koulutus ei riitä.

Juhani Nurminen

Noin yleisellä tasolla haluan sanoa, että ylipäätään päättäjät ja poliitikot tarvitsevat jotain muuta kuin koulutusta - miten heidät saisi opetettua ajattelemaan. Esimerkkinä hätäiset huitaisut Turkin tilanteesta yms.
-Kokonaisnäkemys (ennalta) usein puuttuu kun sanat tulevat suusta liian pian.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"miten heidät saisi opetettua ajattelemaan".

Tarpeeksi monen 4 vuotinen pätkävirka,joka loppuu kuin kanan lento yhteen kauteen.
Muistutus "kuolevaisuudesta" kenen asioita he on ajamassa ja kenen äänillä sieltä voi myös tippua. (jopa Väyrynenkin -11)

Kepu Vanhanen puolsi Turkin EU jäsenyyttä jo -04 pääministerinä.Myös sen jälkeen .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset