mikkokarna Lapin puolustaja

Syyrialaisia ei auteta Välimerellä

  • Syyrialaisia on saapunut tänä vuonna Italiaan vain 1056. Kaikkiaan tulijoita on ollut 84935.
    Syyrialaisia on saapunut tänä vuonna Italiaan vain 1056. Kaikkiaan tulijoita on ollut 84935.
Meillä lienee lähes kaikilla syvä yksimielisyys siitä, että Syyrian kansaa tulee auttaa sen sanoinkuvaamattomien kärsimysten keskellä. Valitettavasti meillä on kuitenkin luotu väärää mielikuvaa siitä, että syyrialaisia autettaisiin nimenomaan Välimerellä. Todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta.

Olemme parhaillaan eduskunnan hallintovaliokunnan kanssa Italiassa tututumassa EU:n Välimerioperaatioon (EUNAVFOR MED) ja siirtolaistilanteeseen. Syyrialaisia ei tänne Välimeren yli juurikaan saavu, vaan erityisesti nigerialaisia, pakistanilaisia, gambialaisia, norsunluurannikkolaisia sekä senegalilaisia. Paikallisen UNHCR:n arvion mukaan ainoastaan noin 30% tulijoista on kansainvälisen suojelun tarpeessa ja noin 70% saapuu ainoastaan paremman elintason perässä.

Suuri kysymys kuuluukin, voisimmeko käyttää resurssejamme paremmin aidosti hädänalaisten auttamiseen? Minusta voisimme. Samoin voisimme tiedottaa aktiivisesti turvallisiin lähtömaihin, että ihmissalakuljettajien matkaan ei kannata lähteä, sillä turvapaikkaan ei välttämättä ole Euroopassa oikeutta. Tulijoiden odotukset ovat usein täysin epärealistiset.

Pakolaiset ja turvapaikkaan oikeutetut on käsiteltävä erillisenä asiana, mutta nyt ei pääasiassa ole kyse siitä. On kyse laittomasta siirtolaisuudesta. Siirtolaisuudessa ei sinällään ole mitään pahaa, mutta sen on aina oltava valinta, joka sopii vastaanottavien maiden sosio-ekonomiseen tilanteeseen.

Yksi avaintekijä on myös Libyan tilanteen rauhoittaminen ja puuttuminen halveksuttavien ihmissalakuljettajien miljardibisnekseen kovalla kädellä. Mikäli tämä vaatii YK:n läsnäoloa Libyassa, on sinne mentävä rohkeasti. Samalla on muistettava, että isossa kuvassa tilanteen ratkaisemiseksi ei ole olemassa helppoja ja nopeita keinoja. Ratkaisut on haettava yhdessä. Muurien rakentelulla emme tästä tule selviämään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kenen idea oli kaataa Gaddafi ja aiheuttaa tuo Libyan kaaos? Joskus on parempi olla ratkaisematta toisten maiden ongelmia. Aika heikko onnistumisprosentti on ollut tuolla suunnalla. Nyt Syyrian kansaa autetaan pommittamalla kilpaa. Veikkaan, että Assadinkin hallinto olisi ollut parempi kuin nykytila, ilman tuota avustusta.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"voisimme tiedottaa aktiivisesti turvallisiin lähtömaihin, että ihmissalakuljettajien matkaan ei kannata lähteä, sillä turvapaikkaan ei välttämättä ole Euroopassa oikeutta. Tulijoiden odotukset ovat usein täysin epärealistiset."

Eivät odotukset ole lainkaan epärealistiset, koska ainakaan Suomesta ei helpolla saada ketään vastoin tahtoaan poistettua, ja aina voi tulla uudestaan. Näin on Päivi Nerg suunnitellut poistavansa laittomasti maassa olevien ongelman; etsitään muu laillinen peruste jäädä Suomeen niille joille turvapaikkaa ei myönnetä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Oliko tämä Otanmäen surmateko varoituksena päättäjille, että turvapaikan epääminen johtaisi uusiin tappoihin. Luulisin, että tätä surmatekoa ei muutaman eoron ja matkapuhelimen vuoksi tehty vaan motiivi saattoi olla toisenlainen.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Mikäli ihmissalakuljettajien bisnekseen halutaan tosissaan puuttua, jopa estää se, niin miksi laivoja ei käännytetä takaisin Libyaan? Nythän pelastusoperaatiot suoritetaan noin 22 km päässä Libyan rannikolta eli aluevesirajan sisällä ja ihmiset kuljetetaan 450 km päähän Italiaan.Kuka ja mitkä tahot hyötyvät Italiassa tästä operaatiosta? Sitä voisivat kansanedustajamme ja EU selvittää.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kansainvälisten meripelastussopimusten mukaan hädässä oleva alus on avustettava lähimpään satamaan. Jos verorahoillamme palkatut virkamiehet kuljettavat alukset tai ihmiset jonnekin muualle, sen täytyy tapahtua siksi, että heitä on käsketty niin toimimaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Miksi laivoja ei tehdä purjehduskelvottomiksi j o Libyan satamissa ?

Jukka Laine

Suuren asetehtaan Locheed Martinin osakurssi on viisinkertaistunut. Kiitos kuuluu Obamalle, joka on luonut tarvetta aseille mm. Afganistanissa ja Libyassa. Kasvottomat omistajat ja vaalirahoittajat ovat tyytyväisiä. 100 miljoonaa on muuttunut viideksi sadaksi.

EU korjaa väestön ikärakennetta pakolaisilla. Saksa haluaa laajentaa unionia ja saada uusia kuluttajia ja halpatyöläisiä mm. Ukrainasta. Saksalainen malli digitalisaatiosta. Win-win tilanne, kun ranskalainenkin teollisuus saa aseteollisuudelta tilauksia.

Politiikka pyritään aina oikeuttamaan. Talous tulee ensin, mutta sopiva humaani tarina auttaa aina. EU on rauhanliike, EU sovittelee, EU auttaa ja rakentaa.

Suomessa se on vaihtoehdottomuus. Ei vaan ole vaihtoehtoa. Tärkeää ei ole miten asiat ovat vaan miltä ne näyttävät.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kansanedustaja Kärnän läntiset porvariveljet ne olivat myös Libyan katastrofin takana. Oli hyvin lähellä, että Suomikin olisi ollut pommittajien mukana ja nostamassa kurkunleikkaajat valtapaikoille.

Nyt ihmetellään ja jeesustellaan pakolaisia, kun joukko valtioita on tuhottu ja ihmisten elinmahdollisuudet upotettu hiekkaan?!

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Mikä olikaan Mikon kanta Libyan tilanteeseen -11 kun silloin murhaamattoman Gaddafin Libya ei ollut laituri Eurooppaan ja miten Mikko näkee asian tänään kun laillinen hallinto on tuhottu ja laillinen Isis pilkistää päätään ?

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Tuota ööö...karttaan vilkaisu kai paljastaisi useimmille sen päivänselvän asian, että syyrialaisia ei Libyan rannikolla venetaksia Italiaan odottamassa ei juuri ole.
Sekä sitten kuvat näistä ns. pelastetuista. Mustia afrikkalaisiahan ne ovat.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Syyrialaisia ei auteta Välimerellä

putinin mielestä autetaan parhaiten pommittamalla Aleppo hiekkakasaksi,,ja monet täällä(Laine,Lintunen) hurraa moiselle toimenpiteelle !

Käyttäjän TimoNyman kuva
Timo Nyman

Lähi-Idän ihmisten kontaktiherkkyys ei ole ihan uusi asia. Kun Heidän mielestään "ainoa uskonto" on läheisesti valjastettu eri muodoissaan vuosikausia jatkuneeseen enemmän tai vähemmän "tappamiskulttuuriin" on lopputuloskin odotettu! Niin kauan kun Eurooppa tarjoutuu salakuljettajien kanssa kuskaamaan joukkoja Afrikasta, niin väkeä riittää. Poistamalla pohjat salakuljettajien aluksista jo Afrikan puolisella rannikolla, voisi vähentää väkeä. Tuskin matkalaiset uskovat reissun onnistumiseen jos rahastajat sanovat että mene tuohon hiekkakasaan istumaan ja maksat ensin 7000 taalaa. Alus tulee ihan kohta takapuolesi alle. Miksi ajatellaan että Afrikan hyväosaisten "korkeastikoulutettujen" paikka on Euroopassa, eikä Heidät kouluttamassaan kotimaassa. Kaksinaamaista ajattelua. Ollaan valmiita ottamaan helmet päältä. Jos niitä helmiä sitten onkaan mutta näinhän asiaa markkinoidaan Euroopassa. Afrikkalaisten on hyvä olla kotimaissaan hommailemassa keskenjääneitä asioitaan. Puuhaa riittää. Syyrialaisilla on eri tilanne. Heillä on hätä. Koulutuksesta riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset