Niinistö ja Henriksson irrallaan todellisuudesta

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kritisoivat eilen Suomen Kuvalehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Suomen turvapaikkapolitiikkaa ja väittävät, että Suomi on kääntänyt hädänalaisille selkänsä. Niinistön ja Henrikssonin väite ei pidä paikkaansa. Juha Sipilän hallituksen turvapaikkapolitiikan keskiössä on nimenomaan hädänalaisten auttaminen.

Niinistö ja Henriksson unohtavat, että vain noin 30% Eurooppaan saapuvista ihmisistä täyttää kansainvälisen suojelun kriteerit. Valtaosa saapuu tänne ainoastaan paremman elintason perässä etsimään parempaa elämää. Tällaisessa siirtolaisuudessa ei sinällään ole mitään pahaa, mutta vastaanottavien yhteiskuntien on voitava itsenäisesti määritellä, millaisilla kriteereillä paremman elintason perässä saapuvia otetaan vastaan. Suomi on päättänyt kohdentaa vähäiset resurssinsa todella hädänalaisten auttamiseen ja pidän tätä linjausta todella tärkeänä. Meidän on autettava niitä jotka eivät voi itse itseään auttaa, mutta kannustettava omatoimisuuteen niitä, joiden kohtalo on heidän omissa käsissään.

Niinistö ja Henriksson voivat olla huoleti, sillä Suomi tullaan edelleen muistamaan kansakuntana, joka auttoi ja auttaa sotaa sekä hätää pakenevia. Suomi tullaan myös muistamaan kansakuntana, jossa kohdennettiin resurssit oikein. On myös erikoista, että RKP:n ja Vihreiden puheenjohtajat eivät puutu kirjoituksessaan sanallakaan Eurooppaa piinaavaan vastenmieliseen ilmiöön nimeltään ihmissalakuljetus. Niin kauan kuin tältä modernilta orjakaupalta ummistetaan silmät ja hyväksytään se, aiheutetaan valtavasti inhimillistä kärsimystä ja kuolemaa. Mikä on puheenjohtajien vastaus tähän kysymykseen ja miten he haluavat, että tilanteeseen Libyassa puututaan?

Oleellisin unohdettu asia on kuitenkin yhteispohjoismainen linja. Sitä me nimittäin nyt yhdessä toteutamme. Haluaisinkin tietää, onko Ville Niinistö antanut vastaavaa kritiikkiä Ruotsin Vihreille, jotka seisovat tämän linjan takana? Jotkut tekevät tässä maassa päätöksiä ja ratkaisuja, toiset taas näyttävät keskittyvän hurskasteluun. Jokainen voi itse päätellä, mihin joukkoon Niinistö ja Henriksson kuuluvat. Tällaisen vastuuttoman lehtikirjoittelun sijaan voisi kuitenkin olla parempi pohtia yhdessä keinoja, joilla auttaisimme Syyrian kansaa sen valtavan inhimillisen hädän keskellä. Ihmisyyden kriisi Syyriassa on saatava loppumaan ja sen lopettamisesta kantaa suuren vastuun myös itänaapurimme Venäjä, jonka toimet Syyriassa ovat olleet erittäin tuomittavia.

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu