mikkokarna Lapin puolustaja

Keskustelu hallintarekisteröinnistä

Eduskunnassa ja mediassa käydään parhaillaan keskustelua laista arvo-osuusjärjestelmästä. Riippumatta foorumista keskustelu asiasta noudattaa seuraavaa kaavaa:

K: Miksi Suomi ottaa käyttöön hallintarekisteröinnin?

V: Suomi ei ota käyttöön hallintarekisteröintiä.

K: Mutta miksi hallintarekisteröinti ulkomailla tehdään nyt mahdolliseksi?

V: Hallintarekisteröinti ulkomailla on jo nykyiselläänkin mahdollista.

K: Mutta miksi hallintarekisteröintiä ulkomailla ei kielletä?

V: Koska Suomi ei voi säätää lakeja muiden maiden puolesta.

K: Mutta miksi Suomi ottaa käyttöön hallintarekisteröinnin?

Jne. Jne. Jne.

On sanomattakin selvää, että tällainen keskustelu on hyvin turhauttavaa. On myös vastenmielistä, että oppositio luo asiasta täysin vääriä mielikuvia. Samoin tekee osaltaan media. Niiden jotka ovat kiinnostuneita totuudesta, kannattaa lukea tämä erinomainen ja väärinkäsityksiä oikova kirjoitus.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei ole ainutkertaista ettei käsitteitä ymmärretä. Ymmrryksen kuitenkin odottaisi olevan kohdallaan kansanedustajien suunnalla, jotka kuitenkin ovat vastuullisia lainsäätämisessä. Voikin kysyä, tahallaanko varsinkin opposition edustajat hämäävät vai mistä on kyse? Näyttääpä hämäykseen menneen mukaan jokinen hallituspuolueidenkin edustaja. http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2016/20160028

Milloin kansanedustajamme (osa) ymmärtävät etteivät voi vaatia muita jäsenmaita toteuttamasta omaa lainsäädäntöään.

Kaiken takana sanotaan olevan nainen, mutta hallintarekisteriasetuksen takana onkin yllätys, yllätys, EU ja komissio. Komission kanta on kuitenkin ettei hallintarekisteri ole pakollinen. Näin on Suomi jättämässä se sitten pois arvopaperiasetuksesta.

"Euroopan komissio: Suomi saa haudata hallintarekisterin – osakeomistuksia ei pakko salata edes ulkomaiden kautta" http://www.hs.fi/talous/art-2000005012652.html

Itse asetus on luettavissa tämän linkin kautta. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri...

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Miksi luet hallituksen esitystä etkä talousvaliokunnan mietintöä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten kommenttini sisältö muuttuisi jos olisin lisännyt linkin talousvaliokunnan mietintöön? Olenko ymmärtänyt lakiesityksen oikein vai väärin?

No, tarkasti ottaen tuossa HE:n valiokunnalle tehdyssä lausuntopyynnössä, viimeinen kappale, kuuluu näin "Asetuksessa on poikkeussääntö, jonka mukaan yksilöllistä asiakaserottelua voidaan tietyin edellytyksin vaatia jäsenvaltiossa pakollisena. Esityksessä ehdotetaan, että asetuksen sallimaa poikkeussääntöä käytetään Suomessa, jotta säännellyllä markkinalla kaupankäynnin kohteena olevien osakkeiden yleisöjulkisuus voidaan ylläpitää Suomessa vähintään nykytasolla. Esityksessä ehdotetaan siten, että suomalaisen yhtiön Suomessa toimivassa arvopaperikeskuksessa liikkeeseen laskemat osakkeet tulee jatkossakin kirjata suoralle arvo-osuustilille, jos osakkeet ovat suomalaisen luonnollisen henkilön tai suomalaisen yhteisön taikka säätiön omistamia." https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/T...

Tuossahan se on jo mielestäni selvästi sanottuna että lakiesitys pohjautuu nykyiseen lakiin. Ei siis hallintarekisteriin vaan arvo-osuustilille merkintään, joka nykyisin on käytössä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Esim. Se kun kepu ja Ps "vastusti" Kreikan II-tukipakettia-12 .

Mutta muistivat nyt miten EU toimii nyt esim.Hallintarekisterin kohdalla. Ja Kreikan III-tukipaketin kohdalla.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705032200117...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keskustelu käy kuumana ulkomaiselle hallintarekisteröinnille suunnitellusta lähdeverosta. EU on kyllä yleensä tarkkana siitä, että kaikki verotus on yhteismarkkinoilla toimiville neutraalia ja syrjimätöntä. Kun rangaistusluonteista lähdeveroa kaavaillaan nyt vain suomalaisille ulkomaisen rekisteröinnin estämiseksi, voi hyvinkin olla, että tämä haisee komission mielestä.

Jos hallitus on todella ovela, se tietää tämän ja menee ensi syksynä komission selän taakse, kun kaavailtua lähdeveroa ei saadakaan säädettyä : D

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219969-kaj-turune...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persutko sitä vastustaa ja muut hallituspuolueet valiokunnassa?

Ei näkynyt "vastustavan" hallituksen esitystä ykskään hallituspuolueen talousvaliokunnan jäsen.
Kun VM sivuja vilkaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset