mikkokarna Lapin puolustaja

Jussi Halla-ahosta

Olen nyt seuraillut muutaman päivän, kuinka mediassa ja sosiaalisessa mediassa kauhistellaan Jussi Halla-ahon valintaa perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Erityisesti somessa kielenkäyttö on värikästä. Monen älykkäänkin ihmisen mielestä Halla-aho näyttää olevan suurinpiirtein saatanasta seuraava hahmo, jonka pääsy vallan kamareihin on estettävä kaikin mahdollisin keinoin. Näille tahoille tiedoksi, että Halla-aho on jo siellä.

On totta, että Halla-ahon perussuomalaiset ei nimestään huolimatta ole sama puolue kuin Timo Soinin perussuomalaiset. Puolueen painotukset ovat muuttuneet. On siltikin mielipuolista leimata yhtä puoluetta sen puheenjohtajan takia näin voimakkaasti. Yhtä mielipuolista olisi pyrkiä systemaattisesti eristämään heidät. Tällä on vain yksi seuraus: puolue kasvaa ajan myötä maamme suurimmaksi. Ilmiö on hyvin tunnistettavissa naapurimaassamme Ruotsissa. Kaikki voimakkainta kritiikkiä sekä uusia vaaleja esittävät tahot pelaavat vain yhteen pussiin ja tuo pussi kuuluu Halla-aholle.

Mitä itse Halla-ahoa tiedän, hän älykkäänä ihmisenä kykenee kyllä myös yhteistyöhön. Enemmänkin olen huolissani puoluejohdon kokonaisuudesta. Tuntuu erittäin vaikealta ajatella, että puolustaisin suuressa salissa esimerkiksi ministeri Laura Huhtasaaren linjauksia, josta on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina. Samalla on huomattava, että on tietyllä tavalla loogista, että Halla-aho jopa haluaisi lentää ulos hallituksesta. Tämä tekisi hänestä heti kärkeen marttyyrin, joka yhteistyöhalustaan huolimatta petettiin. Tällainen asetelma suhteessa uusiin vaaleihin olisi todella haastava. Haluammeko luoda sellaisen?

Olen itsekin tiukan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kannattaja, mutta samalla kannatan ja edistän ihmisoikeuksia sekä yhdenvertaisuutta. Suomen on autettava hädänalaisia, mutta muiden maahanmuuttajien on autettava ensisijassa itseään. Meidän resurssimme eivät pelkästään paremman elintason perässä saapuvien auttamiseen riitä. Hallituksen maahanmuuttopoliittisen ohjelman toteuttamiseen kelpaa sitoutua ja siihen on sitouduttu jo aiemmin. Mikäli perussuomalaisten puoluejohto kuitenkin antaa pienintäkään vihjettä siihen suuntaan, ettei se voi sitoutua edistämään Suomen kansainvälisten velvoitteiden noudattamista ja kansainvälisiä sopimuksia, lienee yhteistyön jatkaminen hallituksessa vaikeaa. Tämän linjan on oltava selkeä ja se on myös sanottava ääneen. 

Suomen kannalta voisi olla parempi, että perussuomalaiset jatkaisi hallituksessa. Suurin kysymysmerkki onkin, miten Halla-aho nyt tilanteen aikoo pelata? Suomen, vai oman puolueensa kannalta? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kärnältä joskus tulee järkeviäkin tekstejä.

"Tällä on vain yksi seuraus: puolue kasvaa ajan myötä maamme suurimmaksi. Ilmiö on hyvin tunnistettavissa naapurimaassamme Ruotsissa. Kaikki voimakkainta kritiikkiä sekä uusia vaaleja esittävät tahot pelaavat vain yhteen pussiin ja tuo pussi kuuluu Halla-aholle."

Noinhan siinä kävisi.

**************************************************

"Monen älykkäänkin ihmisen mielestä Halla-aho näyttää olevan suurinpiirtein saatanasta seuraava hahmo, jonka pääsy vallan kamareihin on estettävä kaikin mahdollisin keinoin. Näille tahoille tiedoksi, että Halla-aho on jo siellä."

Ihan älykkäilläkin ihmisillä on omat mustat pisteensä, joihin eivät näe koska ideologia.... mikä tahansa se kullekin onkaan. Harvassa ovat ne jotka kykenevät ymmärtämään että itselläkin voi olla mustat pisteensä ja ihan omaa maailmankuvaakin pitää joskus osata muokata koska eihän se koskaan ole täydellinen.

Mikäli pelailee vain oman ideologiansa mukaan, niin tulee rajusti yllätyksiä elämässä. Halla-Ahon nousu ja SMP:n rippeiden syrjäyttäminen tuntuivat esim. olleen tosi suuri yllätys monille.... siinä on täytynyt olla jo kunnon kupla minkä sisältä on katsellut asioita.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Usarissa kirjoittavista kansanedustajista kansanedustaja Kärnä on kirjoitustensa perusteella lähimpänä ideaalista kansanedustajaa: Analyyttinen diplomaatti.

Veikkaan, että kansanedustajat Kärnä ja Huhtasaari löytävät tulevaisuudessa yhteisiä säveliä Suomen parhaaksi, viimeistään siinä vaiheessa, kun molemmat ovat ministereitä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olihan tämä varmasti sarkasmia? ;-)

Käyttäjän Marja-TerttuPeltovuoma kuva
Marja-Terttu Peltovuoma

Se on sitä nykypäivän Keskustalaista alkio politiikkaa. Juostaan vallan ja rahan perässä. Tänään Keskustasta on tullut äärioikeistoa puolustava ja Persuista suvakkeja. Mikään ei ole maailmassa näköjään mahdotonta....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en edelleenkään ymmärrä, mitä väliä sillä on jos persut olisivat uusissa vaaleissa vaikka suurin, jos kukaan ei heidän kanssaan tee yhteistyötä, niin ei niillä prosenteilla ole mitään merkitystä.

Vai pitäisikö kaikille kusipäille sanoa, että jos olet suosittu, niin tottakai me sinua kumarramme?

Älytön ajatus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paitsi jos he saavat 51% äänistä ja muodostavat hallituksen yksin.

Markku Kivioja

Tai jos Suomi säilyy demokratiana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olet aika pihalla jos kuvittelet ettei sillä olisi mitään erityistä merkitystä vaikka persut olisivat suurin puolue. Ei tarvitse ymmärtää.

Ilkka Huotari

Ainakaan demokraattisiin arvoihin ei voi enää siinä vaiheessa kukaan vedota, kun puolueen kannatus on 20 %, mutta se jätetään huomiotta päätöksenteossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos se puolue on oppositiossa, niin tietysti se voidaan jättää huomiotta päätöksenteossa. Demokratia on sellaista.

Jos puolue tulee vaaleissa suurimmaksi eduskuntapuolueeksi, niin se nykykäytännön mukaisesti saa Suomessa mandaatin alkaa koota hallitusta ypärilleen. Jos kaikki puolueet kieltäytyvät "leikkimästä" sen kanssa, niin ne tuon puolueen kannalta saattavat olla "koulukiusaajia", mutta minkäs teet.

Hallitusta ei voi koota silloin enemmistön varaan, jos puolueella ei ole yli 50% paikoista. Muut puolueet kokoavat sitten hallituksen ja jättävät suurimman edelleeen oppositioon.

Tässä parlamentaristisen demokratian alkeita.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #20

No tuollainen puolueparlamentarismi ei ole kovin demokraattista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Se perustuu kuitenkin Kekkosen oppeihin. Kun kokoomus sai suuren vaalivoiton 70-luvun alussa ja oli niihin aikoihin "yleisistä syistä" tuomittu ikuiseen oppositioon, niin Kekkonen antoi Rihtniemelle tehtävän koota enemmistöhallitus, tietäen, ettei kukaan siihen lähde mukaan.

Kun Rihtniemi epäonnistui, niin hän tiedusteli Kekkoselta voisiko ajatella vähemmistöhallitusta. Kekkonen oli vastannut, että "parlamentarismi tarkoittaa vain sitä, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta".

Vanhalla kokoonpanolla sitten mentiin. Virolainen naureskeli ivallisesti kokoomukselle: "Mitäs nyt aiotte tehdä tuolla voitollanne?"

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #24

Paluu 70-luvulle politiikankaan osalta ei taida olla kenenkään mielestä toivottavaa (no ehkä paria kommunistia lukuunottamatta).

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #24

Ei siinä Kekkosen oppeja tarvita. Esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa on tällä hetkellä suurin puolue oppositiossa. Se johtuu blokkipolitiikasta.

Toisenlainen kuvio on Latviassa, jossa Kokoomusta, Kepua ja Vihreitä vastaavat puolueet ovat mieluummin hallituksessa nationalistien kanssa kuin suurimman puolueen eli Sopusoinnun kanssa. Se kun on venäläismielinen.

Kokoomus ei muuten ollut suurin puolue Rihtniemen yrittäessä koota hallitusta. Sosiaalidemokraateilla oli enemmän kansanedustajia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #38

Ennen sotaa SDP oli aina suurin puolue, muttei tainnut olla kuin kerran hallituksessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

No, point taken, mutta täsmällisesti ottaen: Tanner johti vähemmistöhallitusta 13.12.1926–17.12.1927. Punamultayhteistyö alkoi 12.3.1937.

Muistettakoon myös, että jos Kerenski olisi jättänyt ryppyilemättä Tokoin senaatille vuonna 1917, olisi vältytty sisällissodaltakin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Demokratian kannalta eristäminen olisi kyllä ongelmallista. Siinähän sanottaisiin reilulle 20 prosentille äänestäjistä (joka suurimman puolueen asemaan tarvitaan), että demokraattisesti, ette voi vaikuttaa asioihin. Vaihtoehdot sen jälkeen ovat aika huonoja, eikä sitä enää kutsuta demokratiaksi.

Yhteistyön tekeminen ei tarkoita kumartamista tai alistumista. Politiikka on kompromisseja. Kyllä sen jokainen normaali ihminen ymmärtää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei demokratian tärkeimmät osa-alueet voi olla kaupan, vaikka 20 % kannatuksen saanut puolue olisi sellaisia vaatimassa.

Ihmisoikeudet, demokratia, länsimainen liberaalismi, yksilön kunnioitus ovat näitä peruspilareita, jotka eivät ole rajoitettavissa. Ei niistä voi tehdä kompromisseja.

Ymmärrän hyvin Vapaavuoren näkemystä, ettei Perussuomalaisten uuteen poliittiseen retoriikkaan voi samaistua eikä niitä yksikään sivistynyt puolue voi näyttää edistävän menettämättä uskottavuuttaan.

Nuo PS:n uudet teemat voisi olla edistettävissä ainoastaan siinä kuvitteellisessa tilanteessa, että uusi PS saavuttaisi yli 50 % annetuista äänistä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Kuka on vaatinut noista asioista luopumista? Se, että kuvittelet jonkun saattavan niitä vaatia, ei tee kuvitelmistasi totta, vaan pelkän olkiukon.

Halla-aho on vaatinut hallitusohjelman noudattamista. Siinä ei taida olla kirjattuna noista arvoista luopumista?

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

Mukavan tasapainoinen kirjoitus. Someaikana reaktiot keikahtavat muuten niin helposti ääripäihin.

Matti Ollikainen

En ole Keskustan kannattaja. Mutta aina, Sinä Mikko Kärnä, kirjoitat asiaa.

Puoluepolitiikka on vain yksi asia, realismi ja koko maamme etu on silti tärkein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kokoomuksen ja persujen virhe oli hyväksyä 18 maakuntaa öisissä neuvotteluissa 6-7.11.2015. Sen jälkeen vahvan paluun kotimaan politiikkaan on tehnyt Jan Vapaavuori, joka vastustaa 18 maakunnan mallia henkeen ja vereen. Hallitusta koossa pitävää liimaa ei todellakaan ole paljon.

Keskusta ei halua ennenaikaisia vaaleja, koska pelkää joutuvansa niissä ottavaksi osapuoleksi. Tämä niin sanotusti vaikeuttaa persujen radikalisoitumiseen liittyvää pohdintaa.

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Vapaavuori_so...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vapaavuori on oikeassa niin maakunnista kuin hallitusyhteistyöstä uuden PS:n kanssa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tai Vapaavuoren halu lopettaa mm. maakuntauudistus selittää osaltaan nykyisen kannan perussuomalaisiin nähden... eikä niinkään "arvot" (kai niilläkin voi olla joku osa).

Noh, itse asiassa todennäköisesti Vapaavuori on tuosta maakuntauudistuksesta suureksi osin järkevää mieltä. Keskustan kohdalta ymmärrän kyllä miksi sitä kannattavat henkeen ja vereen. Jos persut potkaistaan pihalle hallituksesta (ja vielä ruman näköisesti lööpit kirkuen), niin mahdollistetaan persujen kannatuksen entistäkin suurempi nousu. Ja kun se tulee nousemaan joka tapauksessa jo nytkin..

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Minä puolestani uskon, että poliittinen puolue, joka ei lupaa mitään suomalaisille, ei lopulta menesty. Halla-ahollahan ei ole mitään tarjottavana muille kuin muslimeille. Heillekään ei mitään hyvää.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jounilla on aina hyviä, ajatuksia herättäviä kommentteja (silla klausuulilla, että saisimme selitystä sille, miksi HIFK:n kannatustunnustus on pudonnut profiilista pois :)

Tekikö Pormestari Vapaavuori poliittisen virheen ottaessaan pormestarin viran, vaikka paraatiovet ovat avoinna pääministeriksi saakka?

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Taas Kärnältä fiksu, tasapainoinen blogi. Omassa puolueessani kokoomuksessa edustan Ben Z.n linjaa:

Asiat ratkaisevat.

On Suomessa istunut hallituksessa kommunistejakin, ilman suurempaa kauhistelua.

Niko Sillanpää

Kovin on velvoittavaa ja ehdotonta tekstiä ("on autettava"). Selvästikin Suomi ja muu maailma sekä yksilöt valitsevat, ketä "hädänalaisia" auttavat ja ketä eivät.

Kv sopimuksien noudattamisen pyhyys on sekin varsin situationaalista ja tulkinnallista esim. Merkelin ym. laittaessa ensin Dublin-sopimuksen ja sitten Schengen-sopimuksen telakalle.

Käyttäjän TuomasPaasiala kuva
Tuomas Paasiala

"Mikäli perussuomalaisten puoluejohto kuitenkin antaa pienintäkään vihjettä siihen suuntaan, ettei se voi sitoutua edistämään Suomen kansainvälisten velvoitteiden noudattamista ja kansainvälisiä sopimuksia, lienee yhteistyön jatkaminen hallituksessa vaikeaa. "

lainaus wikipediasta:

"Jotta Suomen maahanmuuttotilanne ei muuttuisi kestämättömäksi, Halla-aho on ehdottanut haittojen minimoimiseksi humanitaarisen maahanmuuton kiristämistä kansainvälisistä sopimuksista kuitenkaan tinkimättä."

Hallitusyhteistyön jatkumiselle ei näemmä ole estettä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se niin menee, jos Halla-Aho laitetaan pihalle, että rkp ja kristilliset tulee paikkaamaan. Rkp on tyytyväinen, kun päivystävä sairaala palautetaan Vaasaan ja kielikokeilut lopetetaan. Kristillisille riittää alkoholiuudistuksen kuoppaaminen.

Siinä se sitten on, ja voihan olla, että muutama persu vielä loikkaa pois puolueesta, ja tukee äänestyksessä hallitusta, niin sillälailla se homma etenee.

Eli ei uusia vaaleja tule ainakaan helposti, sillä kyllä noita pikkupuolueita ministerihommat kiinnostavat varmasti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hyvä, että tällainen puheenvuoro tulee kilpailevan, mutta yhteistyötä haluavan puolueen taholta. Ruotsin malli eristää yksi demokraattisesti toimiva puolue, olisi se vihoviimeinen virhe Suomessa.

Hädänalaisten auttaminen esm. pakolaisleireillä ja toisaalta houkuttelevuustekijöiden hyväksikäyttö "viekkauvella ja vääryyvellä" - kuten eräissä tapauksissa on voitu osoittaa - on kai sentään kyettävä pitämään erillään.

Samoin se siirtolaisuus, jota maa aktiivisesti tarvitsee, on pidettävä erillään turvapaikkanimikkeellä valtion alueelle tulevilta ns. shoppailijoilta, joille ei tutkinnankaan jälkeen turvapaikkastatusta voida lain tarkoittamalla perusteella myöntää tai jotka ovat harhauttaneet väärin tiedoin viranomaisia. Heitä on "teillä tietymättömillä" tuhansia.

Myös Suomen taloudellis-sosiaalinen ja kulttuurinen kantokyky ja vastuu maan omista kansalaisista on syytä ottaa huomioon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eli keskusta voi jatkaa ja tehdä yhteistyötä EU eroa ajavien kanssa? Ajaako keskusta myös markkaa takaisin tai rajoja kiinni?

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238321...

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Sitähän tässä pohjustetaan. Sipilällä on vielä (rahan) lapiointihommat (sukulaisille) kesken ja tämä tulee saada päätökseen ennen kuin hallitus voi erota.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Olen jokseenkin samoilla linjoilla. Vähän ihmetyttää ja surettaa täällä Uudessa Suomessa ja muuallakin esiintyvä massiivinen pöyristyminen Halla-ahon valinnasta. Hohhoijakkaa. Tässäkö on teidän suurin kauhukuvanne ikinä? Jäitä hattuun, hyvänen aika.

Kuten blogisti kirjoittaa, uskon itsekin Halla-ahon kykenevän yhteistyöhön. Lisäksi hänellä on kompetenssia siitä asiasta johon hän erikoistuu – maahanmuutosta. Siitä voi olla toki montaa mieltä, kuinka pitkälle yhden asian ajaminen kantaa. Voi kantaa pitkällekin, tai sitten ei. Mutta antaapa Halla-ahon yrittää, sitä demokratia on.

Halla-ahon väitetyn "pahuuden" sijaan ihmettelen vähän miksi hän haalii ympärilleen Huhtasaaren ja Hakkaraisen kaltaisia tyyppejä. Halla-aho on kiistatta älykäs mies, mutta miksi vesittää tuo meno trumpmaisella idiotismilla ja öyhöttämisellä? Huhtasaari on kreationisti ja Hakkarainen muistetaan uliuliuli-jutuistaan. Se, että Halla-aho tukee tällaisia tyyppejä korostaa hänen paikoin kyynistä suhtautumista politiikkaan jossa se pelkistyy lähinnä identiteetti-kikkailuksi jota hän muissa mielellään arvostelee. Kuinka paljon Jussi haluaa tehdä vakavissaan politiikkaa vai onko sekin lopulta hänelle yksi "hyville ihmisille" kettuilun väline?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ehkä Halla-aho nauttii tunteesta, että on tiiminsä älykkäin ja kiistaton johtaja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halla-ahon väitetyn "pahuuden" sijaan ihmettelen vähän miksi hän haalii ympärilleen Huhtasaaren ja Hakkaraisen kaltaisia tyyppejä. Halla-aho on kiistatta älykäs mies, mutta miksi vesittää tuo meno trumpmaisella idiotismilla ja öyhöttämisellä? Huhtasaari on kreationisti ja Hakkarainen muistetaan uliuliuli-jutuistaan. Se, että Halla-aho tukee tällaisia tyyppejä korostaa hänen paikoin kyynistä suhtautumista politiikkaan jossa se pelkistyy lähinnä identiteetti-kikkailuksi jota hän muissa mielellään arvostelee. Kuinka paljon Jussi haluaa tehdä vakavissaan politiikkaa vai onko sekin lopulta hänelle yksi "hyville ihmisille" kettuilun väline?"

Tätä minäkin olen kovasti ihmetellyt ja mieleeni tuli ratkaisuna että ehkä kaikki puolueen älykkäät yksilöt kuuluivat Soini-Terho- ryhmittymään, eikä Hallis halunnut sellaisia omia kuvioitaan sotkemaan. Tässä puheenjohtajisto- kokoonpanossa Hallis voi tehdä mitä itse tykkää, muut kun ovat kokolailla idiooti- tasoa.

Käyttäjän OlliMrd kuva
Olli Mård

"Halla-ahon väitetyn "pahuuden" sijaan ihmettelen vähän miksi hän haalii ympärilleen Huhtasaaren ja Hakkaraisen kaltaisia tyyppejä. "
Ei muuten haali. Myös varaPj:t valitaan suoralla vaalilla puoluekokouksessa, jossa jokaisella puolueen jäsenellä on äänioikeus. Persut on tässäkin suhteessa poikkeuksellinen eli aidosti demokraattinen puolue. Kuka tahansa jäsen voi siis asettua ehdolle jos toinen jäsen asiaa ehdottaa ja jos vähintään kaksi muuta jäsentä kannattaa ehdotusta. Sen jälkeen valituksi tulee ehdokkaista tulee se joka saa eniten ääniä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ikävää tilanteessa on Soinin perinnön uppoaminen likaämpäriin. Itse toivoisin Soinin nostavan pään pystyyn ja keräävän tukijat mukaan ja pitävän ministeripaikat uudella perustettavalla eduskuntaryhmällä. Perussuomalaiseen eduskuntaryhmään jäisi 10-15 kansanedustajaa, soinilaiseen eduskuntaryhmään noin 20 kansanedustajaa.

Soini saisi pitää kunniansa eikä perintö ryvettyisi täydellisesti. Jos Soini veisi ryhmänsä seuraaviin eduskuntavaaleihin, vallan kaapannut PS-ryhmä jäisi lopulta marginaaliryhmäksi seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Asiasta mitään tietämättömänä oletan että Soinilla ei riitä halua eikä myöskään tukea. Jos tukea olisi, puheenjohtajana perhostelisi jamppa nimeltä Samppa.

PS voi jäädä marginaliryhmäksi ihan helposti. Puolueen häviäminen ei kuitenkaan deletoi sen kannattajia ja teemat siirtyvät muihin/uusiin puolueisiin.
Ei toki vihreisiin :)
Suomalainen kun ei helposti muuta mielipiteitään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soinilla on vahva suosio PS-eduskuntaryhmässä ja puoluetoimistossa. Vallankaapanneet eivät nauti "puolue-eliitin" luottamusta. Vallankaappaus tehtiin hakemalla uutta jäsenistöä. Yhdeksänsadan henkilön äänet eivät edusta kovin suurta osaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Olet toki oikeassa siinä, että on parempi, että nuo tiettyjä teemoja viljelevät henkilöt keskittyvät yhteen samaan kimppuun. Silloin saadaan myös selville, kuinka suuri on vähemmistö, joka noita tiukimpia maahanmuuttokriittisiä arvoja ajaa. On tärkeää, ettei rasismia sallita kaikissa puolueissa.

Suomalaisen mielipideilmaston vaihtumisesta on kyllä riittävästi merkkejä. Suomalaiset muuttavat mieltään, kun vihapuheelle riittävästi annetaan tilaa ja pelkojen ruokkimisesta tehdään päivittäistä.

Siksi olisikin parasta upottaa tuo keskustelu marginaalikeskusteluksi. Myöskään päivälehtien ei pitäisi joka päivä kauhistella, mitä kaikkea tuo uusi PS-puheenjohtajaälykkömme suustaan päästelee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Soini ei enää viitsi eikä jaksa, mutta ehkä Sampo Terho voisi tehdä tällaisen kapinan. Vaikka puoluee jäisi lyhytikäiseksi, se olisi kuitenkin palvelus suomen kansalle.

Tosin ehkä siinä tapauksessa hallitusta täydentämään tarvittaisiin joku toinenkin pikkupuolue kuin Sampo Terhon puolyue.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos soinilaisiin jäisi 20 kansanedustajaa, ryhmä riittäisi hyvin enemmistöhallitukseksi.

Tämän päivän lehtitietojen perusteella vallankaappaus tehtiin pitkän projektin avulla ja suurelta osin pimennossa, yhdeksänsadan ihmisen äänillä. Suomalainen puoluedemokratia näyttää kovin haavoittuvalta. Onneksi perinteiset puolueet ovat suojanneet itsensä paremmin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei tule tapahtumaan. Näyttäisi aivan liikaa huonon häviäjän touhulta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #47

Olli Väisälä, en malta olla kuittaamatta: Minusta tämä näyttää enemmän voittajan touhulta. Säätiöitetyt varatkin lienevät edelleen Soinin hallussa...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #53

Juu, kuittaa vain. Olin väärässä (mutten huono häviäjä ennustuskilpailussa).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tolkullinen kirjoitus tolkulliselta kirjoittajalta. Valitettavasti tolkullisuus ei ole tänään valtavirtaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Halla-ahosta toistetaan jatkuvasti väitettä, että hän on tavattoman älykäs. Olen kysellyt jo vuosia, mikä hänestä niin erityisen älykkään tekee, enkä ole saanut vastausta. Minusta hänen älykkyytensä ei poikkea mitenkään muista poliitikoista. Kansainvälisessä konstekstissa ajattelu ei ole edes omaperäistä.

Miikka Lahti

Se on suhteuttuna persujen mamukriittiseen siipeen.

Miikka Lahti

Halla-aho on kiistänyt ihmisoikeudet aivan kuten Huhtasaarikin.

Käyttäjän Merlin kuva
Markus Lintinen

Kyllä Suomi taitaa olla enemmän vasemmalle kun Jumalaan luojana uskova Huhtasaaren päästäminen vallankahvaan olisi joidenkin eli tässä Kärnän ja ilmeisesti Sipiläisen ja Orvon pahin painajainen: "Laura Huhtasaaren linjauksia, josta on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina." Onko kukaan huomannut että hegemoniaa pitävät vihervasemmistolaisetkin tulkitsevat ihmisoikeudet ihan uudella tavalla. Ennen puhuttiin että lapsella on oikeus isään ja äitiin -enää ei ole.
En allakirjoita ajatusta että jollakin on eri ihmisoikeudet kuin toisella, mutta mielestäni Huhtasaaren jutussa oli tässä kohdassa kysymys siitä että hän ei olisi ollut heti valmis antamaan täysiä sossutukia maahanmuutajille perusteli asiaa ehkä kömpelösti -olikohan puhe että aluksi 70%. Mikä ei minusta kuulosta kauhean epäreilulta. Kokoomuksen edustajat ovat puhuneet kahdista työmarkkinoista -se on epäsuorasti ihan sama asia.

Kiitän myös Kärnää pohtivasta otteesta, mutta harmittaa että dissaat luomisteoriaa kannattavaa vähemmistöä Suomessa. Evoluutioon kriittisesti suhtautuvia oli National Geographic:n tutkimuksen mukaan 33% eli enemmän kuin muissa pohjoismaissa.
Viimeaikaisten hyvin säilyneiden fossiilien myötä kehitysoppi jää outoon valoon. On muun muassa löytynyt dinosaurusten pehmyitä kudoksia ja punasoluja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivottavasti Huhtasaari saa enemmänkin tällaisia puolustuspuheenvuoroja :) Tuskinpa edes maalaisliitto tai kristilliset voivat harkita yhteistyötä tämän sortin ajattelun kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset