mikkokarna Lapin puolustaja

Vihervasemmiston irtisanouduttava pakkopalautusten vastustamisesta

Jyväskylän vastaanottokeskuksessa osoitettiin tänään mieltä turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastaan. Tilanne eskaloitui pisteeseen, jossa mielenosoittajat estivät poliisia tekemästä työtään ja eristivät poliisit kiinniotettavien asuntoon. Tätä kirjoitettaessa tilanne on edelleen niin sanotusti "päällä".

Olen erittäin huolissani Jyväskylän tapahtumista. Virkavallan kunnioitus on vähentynyt eikä tilannetta ainakaan helpota se, että niin vihreiden Touko Aalto kuin vasemmiston Li Anderssonkin ovat julkisesti kertoneet hyväksyvänsä laillisten pakkopalautusten vastustamisen. Herää kysymys, uskooko Suomen vihervasemmisto oikeusvaltioon vai anarkiaan?

Tilanne Suomessa on eskaloitumassa ja meidän poliitikkojen tulisi nyt yhdessä kantaa vastuuta oikeusvaltiosta sekä sen periaatteiden kunnioittamisesta. Muussa tapauksessa asiat lähtevät käsistä kuin nappi housuista. Läntisissä demokratioissa omasta ideologiasta poikkeava lainsäädäntö muutetaan vain parlamentarismin kautta, ei lähtemällä kaduille hulinoimaan kuten banaanivaltioissa.

Vaadin vihervasemmistoa irtisanoutumaan tällaisesta ja ilmoittamaan kannattajilleen, että lakia on noudatettava ja viranomaisten on annettava tehdä työnsä. 

Edit klo 18.20: Tilanne Jyväskylässä on edennyt pisteeseen, jossa Poliisi on joutunut käyttämään voimakeinoja heidän päälleen käyneisiin mielenosoittajiin. Vetoan edelleen kaikkiin poliittisiin ryhmittymiin tällaisen tuomitsemiseksi. Sanokaa selkeästi ääneen, että virkavallan on annettava tehdä työnsä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sovitaan, että koko planeetta irtisanoutuu pakkopalautusten vastustamisesta, että päästäisiin konkreettisiin asioihin, tekoihin eli jos nyt sivuutetaan miksi tässä tilantessa ollaan niin sitä ei voi sivuuttaa miten tilannetta tulisi parantaa. Poliisijohdon on rohjettava tarvittaessa myös muihin toimiin kuin pään silitykseen jos suostuttaisiin ymmärtämään nyt edes se, että pakkopalautettavat ovat maista joissa tämankaltainen mellakointi on ihan eri tavoin yleistä kuin Suomessa. Rivakammat otteet, jos edes kerran ei vuodettaisi palautustietoja joka paikkaan ja niin edelleen.*

*Aina voi kilauttaa Perussuomalaisten puoluejohdolle jos menee sormi suuhun.

Hellevi Seppälä

Nyt on medialla näytön paikka. Myötäileekö härskisti Vihreitä ja Vasemmistoa, vaiko Suomen oikeusvaltiota. Nyt on totuuden hetki, arvoisat toimittajat!!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Nyt on medialla näytön paikka.

Kun oikeuden ylin virkamies on saanut syytteen virkarikoksesta..
Kun poliisien ylinjohto on saanut syytteet virkarikoksista.
Kun päättäjä on rikkonut lakia ja ylinopeudesta kortti hyllylle.

Mitä "isot" edellä sitä "pienet" perässä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei mua nyt kyl yhtään hotsittais irtisanoutuu hei.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tietääpähän kenen riveissä seisoo.

Pekka Pylkkönen

Eikö tämä nyt ole aika lailla samaa touhua kun se turvapaikanhakijoiden bussien blokkaaminen kun tulivat maahan. Toivottavasti sinulla ei nyt ole kaksoisstandardeja demonstraatioiden suhteen vaan otat ilolla vastaan seuraavat suippohattupäät..

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kaksinaismoralismi olisi parempaa suomen kieltä. Niin tai näin, kun otetaan huomioon hallituksen taholta Migriin kohdistunut painostus, turvapaikanhakijoiden perusoikeuksien heikentäminen yms., en voi hyvällä omallatunnolla tuomita pakkopalautusten vastustamista. Oli sitten kaksinaismoralistista tai ei.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tähän "tautiin" vastaisuudessa saataisiin helpotusta, kun sisäisten rajojen valvonta viimeinkin laitetaan hoitoon. Turvallisesta maasta hakeutuvat turvapaikanhakijat voidaan käännyttää jo rajalta turvallisen-maan statuksen perusteella. Ruotsihan on turvallinen maa. Tuon on todennut jälkiviisasteluna myös puolue keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä. Miksihän hän ei sitten käytännössä toteuta tuota maamme edun mukaisena toimena? Kirjoittaja, kansanedustaja Kärnä voisi kysäistä asiasta Sipilältä.

Rajavalvonnan kustannukset olisivat paljon alhaisemmat kuin mitä nyt maksetaan turvapaikkakustannuksia ihan tarpeettomasti.

Häiriöt tulevat tästä nykyisestä vielä aktivoitumaan, jos hallitus ei todellakin ota rajatarkastuksia käyttöön. Meillehän saapuu vieläkin 400-500 turvapaikanhakijaa kuukausittain. Kaikki luultavasti Ruotsin kautta ja etenkin pohjoisesta. Kuinkahan monilla tulijoilla on ns. "puhtaat jauhot pussissa" ja asianmukaiset matkustuspaperit reilassa? Kaikki tämä selviäisi, kun olisi rajavalvonta muiden jäsenmaiden tapaan; Ruotsi, Saksa, Itävalta, Unkari, Puola jne.

Miksi ehdoin tahdoin jätetään noudattamatta niin Dublin asetusta kuin Schengen sopimusta? Noudattamalla ko. sopimuksia ei nykymallin ongelmia olisi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta nuo ovat onnistuneet varsin tehokkaasti Suomessakin. Mutta onhan meilläkin tsikiittaa kaupan hedelmätiskeillä.

Kärnäkin voisi opetella korrektiutta ja keskustella ilman halventavia nimityksiä, kuten vihervasemmisto (Soinin kehittämä pilkkanimitys kaikelle, joka on Persuja avoimemman maahanmuuton kannalla. Myös Keskusta on alkuperäisessä kontekstissa ollut osa tätä kuplassa elävää vihervasemmistoa.) tai banaanivaltio.

Se, että Suomi on siirtymässä lähemmäs maita, joissa ainoastaan mielenosoittaminen on ainoa keino saada käytäntöihin muutosta, on pelkästään surullista.

Ihmisarvoloukkauksia tekevälle maalle ei ole kunniaksi puhutella itseään nimellä oikeusvaltio. Ja ennen kuin ehditte kritisoida, viittaan niihin oikeustapauksiin, jossa valitusprosessin kesken on pakkopalautettu kansalaisia. Varsinainen oikeusmurhakin on jo tapahtunut: pakkopalautettu on saanut palautuksen jälkeen hallinto-oikeudesta valitukselleen myönteisen ratkaisun. Paljonpa tieto valituksen hyväksymisestä lämmittää, kun on jo roudattu taistelujen keskelle Afganistaniin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mutta kun Afganistanissakin, niin kuin Suomessa kuolee enemmän ihmisiä liikenneonnettomuuksissa kuin "taisteluissa", eivätkä "taistelut" ole peruste turvapaikalle vaan henkilökohtainen vaino. Turun tapauksen yhteydessä vaadittiin suhteellisuudentajua. Miksei sitten myös Afganistanin kohdalla?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Siinä tapauksessa olisi pitänyt liikenteen kuolintapausten noustessa jyrkästi maailmansotien välisenä aikana vastata kysymykseen "onko kehitys pysäytettävä vielä kun voimme"Moni muu kysymys on jäänyt matkan varrella vailla vastausta.On helppo syyttää pakolaisia,vaikka idiootteja olemme me itse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei suhteellisuudentaju juurikaan auta palautettua oikeusmurhan kohdannutta. Eikä palauttamisen lykkääminen olisi Turun uhrilukua kasvattanut.

Asiat eivät ole rinnasteisia Jussila. Palautusten kiirehtimisellä ei vältetä eikä vähennetä terrorismia. Tuskin myöskään päinvastoin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Täällä puheenvuoroissa on kovin usein rinnastettu liikenneonnettomuudet ja terroriteot, joten jonkun mielestä ne ovat rinnasteisia. Samoin on vaadittu suhteellisuudentajua ja lakien noudattamista. Minä en ole kirjoittanut mitään Turun uhriluvusta tai sen vähentämisestä (?). Niemeläinen vähän tapansa mukaan lukee kommentista enemmän kuin mitä siinä oli.

Aika suureksi ongelmaksi muodostuu tuo Refugee Hospitality Clubin sivustolla toistuva yllytys estää lainvoimaisten päätösten täytäntöönpanoa. Sivustolla julkaistiin jokin aika sitten melkoinen valikoima keinoja lentoliikenteen vaarantamiseksi, ja tämä näyttää Niemeläisen mielestä olevan hyväksyttävää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Nyt menee kyllä vähän ohi sen, mitä olen kirjoittanut. En nimittäin ole koskaan kuullutkaan sivustosta Refugee Hospitality Club. En pysty sanomaan sivustolla esitetyistä keinoista yhtään mitään.

Auttaako, jos irtisanoudun niistä nyt tässä julkisesti?

No, ei vastauksellasi ole väliä, kaikesta huolimatta:
- irtisanoudun täten julkisesti Refugee Hospitality Clubin toiminnasta ja sen antamista suosituksista!

Saanko silti toivoa ihmisarvoista oikeuden käyttöä oikeusvaltioksi itseään tituleeraavalta maaltamme vai meneekö vaatimukseni edelleenkin liian pitkälle? Pitääkö tämän vuoksi irtisanoutua vielä jostakin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Niin, en minä ole taaskaan väittänyt, että Niemeläisellä ja mainitulla sivustolla olisi mitään yhteyttä.

Vaatia saa näemmä kaikenlaista, vaikka Suomi kyllä edelleen vaikuttaa olevan oikeusvaltio.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Enhän rohjennut vaatimuksia esittää, pyysin lupaa toivoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Et sitten muista, mitä hetki sitten itse kirjoitit, eli suora lainaus: "...meneekö vaatimukseni...".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Kysymykseni kuului, saanko toivoa vai onko sekin liian jyrkkä vaatimus. Ehkä se sitten oli.

Toivon silti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Jokin ongelma sinulla on, en vain tiedä mikä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#6
Onko sinulla ongelmia oman aatteesi kanssa?
Vihervasemmisto on hyvä nimitys eikä ollenkaan halventava.

Vasemmistolaisuus vihreissä on tunnettua kuten vihertävyys vasemmistolaisissakin.

Olisi mielenkiintoista saada tietää enemmän Soinin osuudesta vihervasemmisto-nimitykseen. Mutu, olen kuulut siitä ennen kuin Soinista.
Ehkä Timo on oppinut sen minulta? En ole kyllä häntä tavannut mutta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse olen joskus pitänyt itseäni vihertävänä, vasemmistolaisena en koskaan. Puolueen jäsenkirja, joka minulla on joskus ollut, on ollut porvaripuolueesta. Nykyisinkin löydän poliittiselle mielipiteelleni eniten vastakaikua porvaripuolueena pitämässäni puolueessa.

Vihervasemmisto on ympäristöarvoja ja ihmisoikeuksia kunnioittavalle halventava nimitys. Miksi pitää käyttää halventavia nimityksiä? Eikö voisi kohdistaa sanansa Vihreille ja Vasemmistoliitolle, erikseen tai yhdessä? Eihän turkistarhauksen vastustaminen tee minusta automaattisesti vasemmistolaista?

Ja myönnän virheeni: Soinihan puhui samasta viiteryhmästä nimellä "punavihreässä kuplassa elävät". Vihervasemmisto lienee sitten halventavuudessaan samanarvoinen, mutta ajallisesti vanhempaa alkuperää?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #24

Eli vihervasemmisto_nimitys_gate ei koske sinua mitenkään, olet vain närkästynyt asiasta joista asianosaiset eivät itse ole.
Just.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #29

Niin. Itse en halua tulla niputetuksi vasemmistoon, vaikka olisinkin niiden kanssa joissain asioissa samaa mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Lähinnä harmittaa vihreille ja vasemmistolle aiheutettu mielipaha, kun heidät yhdistetään minuun. Itseäni asia ei häiritse, ajatteleva lukija osannee nopeasti analysoida mitä tuollainen päätön heitto kertoo esittäjästään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #35

#35
Öö. Elikkä vihervasemmistoa ei saa kutsua vihervasemmistoksi koska sinä koet sen henkilöäsi halventavaksi?

Syystä että olet joskus ajatellut vihreästi ja joskus ollut samaa mieltä vasemmistolaisten kanssa?

Eiköhän anneta olla?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vihervasemmiston irtisanouduttava pakkopalautusten vastustamisesta

millä ne sitten"eläisivät",,koko ideologia on heillä kaiken vastustamista ja kääntämistä päälaelleen!

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos lait ja asetukset ovat huonoja niitä on muutettava niinkuin demoratiassamme mekanismit sitä varten on luotu. Hulinaksi menee jos yksittäiset ihmiset, puolueet tai muut ryhmät asettuvat lakien yläpuolelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös tämä nykyinen tilanne kuvasta hyvinkin, ettei edes voimassa olevia lakeja, asetuksia ja Eu-sopimuksia noudateta vaan päättäjät ovat omaksuneet omiin arvoihin perustuvia käytäntöjä, joilla mm. näytetään ohjailevan poliisiviranomaisten toimia. Hulinointi on vasta aluillaan. Näin olen aavistelemassa, sillä meillä on ns, "munatonta" päättäjäporukkaa remmissä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä pitää paikkaansa, Sirpa. Jokaisessa ryhmässä on mukana joukko jonkin puolueen äänestäjiä. Kun natsit ja suomiensin porukat häiriköivät, rähinöivät ja pahoinpitelivät, jopa tappoivat, oli toiminnalla monenmoista ymmärtäjää. Sisu, Homma, FDL, suomiensin ja natsit nauttivat Perussuomalaisten suojelua. Maahanmuuttajien vastarinta on puolestaan Vasemmistoliiton kannattajien suosimaa toimintaa ja näin ollen Vasemmistoliitto ummistaa silmiään ja katselee toiseen suuntaan.

Vastakkainasettelu on täällä. Se ei poistu kauhistelemalla eikä kaunistelemalla.

Hihhulointi on vasta aluillaan, kirjoitit. Pahoin pelkään, että olet oikeassa. Ehkä jossain kohta taas ikkunat helisevät.

Marko Parkkola

Itsepähän olette keskustassa tilanteen luoneet. Nyt yritätte syyttää asiasta vihervasemmistoa. Aika halpahintaista populismia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ketäs tässä pitäisi syyttää? Persujako siitä, että vaativat pakkopalautuksia nopeutetulla menettelyllä?

Ilman poukkoilevaa politiikkaa olisimme edelleen lintukodossamme?

Marko Parkkola

- Ketäs tässä pitäisi syyttää?

Sinua ja kaltaisiasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Parkkola, en ole ollut Jyväskylässä tänään.
En ole koskaan osallistunut maahanmuuton tiimoilta minkään sortin mielenosoituksiin, toisin kuin sinä.

Kun katsot peiliin, mitä näet? Minutko?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eivätkös persut ole aina itkemässä, kun joku vaatii heitä irtisanoutumaan äärioikeistolaisista hulinoista, jotta miksei vassareiden rähinöinnistä samalla tavalla vasemmistoa...

Vai halutaanko vain poimia irtopisteitä tästäkin syyttämällä kepulaisia?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilman rajojen avaamista lintukoto olisi vielä Suomessa. EU on taas kaiken mädän juuri.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ruotsin ja Suomen välinen raja on ollut auki kauan ennen EU:ta, paljon ennen EFTAa, jopa ennen EY:tä.

Silti Makkosen mielestä sekin on EUn syytä??

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tyypillistä väärinymmärtämistä vihervasemmiston edustajalta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sekö, että Suomen ja Ruotsin välinen passivapaus on kestänyt yli 60 vuotta, on väärinymmärrystä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten mahtaa olla eu-jäsenyyden myötä tuon Pohjoismaiden passivapauden laita?

"Passivapaus Pohjoismaissa

Pohjoismaiden (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Islanti) kansalaisia koskee passivapaus eli pohjoismaiden kansalaiset voivat liikkua ja oleskella pohjoismaissa ilman matkustusasiakirjaa. Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.

Ulkomaalaisten matkustusasiakirjat

Ulkomaalaisella henkilöllä on Suomeen saapuessaan oltava passi. Lisäksi tarvitaan viisumi, ellei henkilö ole EU-säädösten mukaan viisumivapaa. Useimmilla Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisilla on mahdollisuus käyttää matkustusasiakirjana myös henkilökorttia."
http://www.raja.fi/ohjeita/matkustusasiakirjat

On turhaa vedota kyseiseen sopimukseen, sillä rajatarkastuksessa on myös pohjoismaiden kansalaisen esitettävä todistus henkilöllisyydestään. Samainen laki vaatii kolmannen maan kansalaisen todistavan henkilöllisyytensä passilla ja viisumilla, kun sitä vaaditaan. Rajatarkastusten, varsinkin eteläisissä jäsenmaissa ulkorajavalvonnan puutteellisuus, puuttuessa voi maahan, Suomeenkin sisärajavalvonnan puuttuessa, marssia ihan kuka hyvänsä ja missä tarkoituksessa.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/195...

Muuten ulkoasianministeriön mukaan "Rajatarkastukset voidaan myös ottaa käyttöön tilapäisesti yleistä järjestystä tai kansallista turvallisuutta uhkaavissa poikkeuksellisissa tilanteissa."

Miksihän ministeriön ohjeen mukaista rajatarkastusta ei edelleenkään ole otettu käyttöön, vaikka maan sisäinen turvallisuustilanne on ministeriön omankin tiedottamisen mukaan huonontunut merkittävästi?
http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?n...

Niko Sillanpää

"Vihervasemmisto" on käytössä länsimaissa laajasti. Termissä ei ole mitään pejoratiivista, vaan kuvaa sisällön osalta hyvin kyseistä "ajattelua", joka on nykymuodossaan äärettömän vastenmielistä, moralisoivaa ja vaarallista idiotiaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vihreäthän on kepun takuupuolue? Junailee tuulivoimalatukia ym.kepu kerää tukisadon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lukisitko kommenttisi hiljaa itseksesi ja keskusteltaisiinko vastenmielisyydestä ja moralisoinnista sen jälkeen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

mielenosoittajat estivät poliisia tekemästä työtään.

Olen erittäin huolissani "että niin vihreiden Touko Aalto kuin vasemmiston Li Anderssonkin "

Oliko nuo mukana tuolla ja mielenosoittajilta katsottiin jäsenkirjat jolla varmistettiin että he olivat vihreitä ja vasemmistolaisia?
Oliko Kirkosta ketään mukana?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

VOK:n asiakkaita näyttivät olevan eli jäsenkirjat, olivatpa mistä maasta tahansa, oli hävitetty ennen maahan tuloa.

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

"Virkavallan kunnioitus on vähentynyt eikä tilannetta ainakaan helpota se, että niin vihreiden Touko Aalto kuin vasemmiston Li Anderssonkin ovat julkisesti kertoneet hyväksyvänsä laillisten pakkopalautusten vastustamisen. Herää kysymys, uskooko Suomen vihervasemmisto oikeusvaltioon vai anarkiaan?"

Olet tässä väärässä. Kumpikin heistä on näyttää totalitarismin kannattajilta.

"joille on ominaista tietyn poliittisen aatteen ehdoton valta, muun poliittisen toiminnan tukahduttaminen sekä yhteiskunta- ja talouselämän valjastaminen palvelemaan tämän poliittisen suuntauksen tavoitteita. "
https://fi.wikipedia.org/wiki/Totalitarismi

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lakien kunnioittaminen ja niiden noudattaminen ei kuulu päättäjien,talousrikollisten,veronkiertäjien eikä hallituksen tapoihin.

Vahingollista koko yhteiskunnan ja valtion taloudelle. Mikä taas tuo mukanaan erilaisia ongelmia. Köyhyyttä,syrjäytymistä,yhteiskuntarauhan järkkymistä,eriarvoisuutta.

Lait on tehty myös edm.varten .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset