Vihervasemmiston irtisanouduttava pakkopalautusten vastustamisesta

Jyväskylän vastaanottokeskuksessa osoitettiin tänään mieltä turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastaan. Tilanne eskaloitui pisteeseen, jossa mielenosoittajat estivät poliisia tekemästä työtään ja eristivät poliisit kiinniotettavien asuntoon. Tätä kirjoitettaessa tilanne on edelleen niin sanotusti "päällä".

Olen erittäin huolissani Jyväskylän tapahtumista. Virkavallan kunnioitus on vähentynyt eikä tilannetta ainakaan helpota se, että niin vihreiden Touko Aalto kuin vasemmiston Li Anderssonkin ovat julkisesti kertoneet hyväksyvänsä laillisten pakkopalautusten vastustamisen. Herää kysymys, uskooko Suomen vihervasemmisto oikeusvaltioon vai anarkiaan?

Tilanne Suomessa on eskaloitumassa ja meidän poliitikkojen tulisi nyt yhdessä kantaa vastuuta oikeusvaltiosta sekä sen periaatteiden kunnioittamisesta. Muussa tapauksessa asiat lähtevät käsistä kuin nappi housuista. Läntisissä demokratioissa omasta ideologiasta poikkeava lainsäädäntö muutetaan vain parlamentarismin kautta, ei lähtemällä kaduille hulinoimaan kuten banaanivaltioissa.

Vaadin vihervasemmistoa irtisanoutumaan tällaisesta ja ilmoittamaan kannattajilleen, että lakia on noudatettava ja viranomaisten on annettava tehdä työnsä. 

Edit klo 18.20: Tilanne Jyväskylässä on edennyt pisteeseen, jossa Poliisi on joutunut käyttämään voimakeinoja heidän päälleen käyneisiin mielenosoittajiin. Vetoan edelleen kaikkiin poliittisiin ryhmittymiin tällaisen tuomitsemiseksi. Sanokaa selkeästi ääneen, että virkavallan on annettava tehdä työnsä. 

 

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu