mikkokarna Lapin puolustaja

Ville Niinistö ja populismin sietämätön keveys

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö hyökkää Demokraatissa hallituksen turvapaikkapolitiikkaa vastaan kovin sanoin. Kenellekään aikaansa seuraavalle ihmiselle ei varmaankaan tule yllätyksenä, että Niinistön argumentit ovat virheellisiä. Vihreiden populistinen supersankari saa kuitenkin näkemyksilleen valitettavan paljon näkyvyyttä, joten on parasta oikaista muutamia hänen väitteistään.

Niinistö väittää, että Suomi on luonut linjansa turvallisista maista poliittisesti aivan itse. Väite on virheellinen. Suomen maa-arviot turvallisista alkuperämaista laaditaan virkavastuulla riippumattomien asiantuntijoiden toimesta ja yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Suomen viranomaiset ovat päätyneet täsmälleen samanlaisiin arvioihin alkuperämaiden turvallisuudesta, kuin heidän kollegansa vaikkapa Ruotsissa, Norjassa ja Alankomaissa. Turvapaikan tarve sen sijaan perustuu vain ja ainoastaan kansainvälisen suojelun tarpeeseen. Ei henkilön perhestatukseen tai mahdolliseen työpaikkaan.

Niinistö toteaa myös, että ”Suomi ei voi olla maa, joka lähettää viattomia lapsia hengenvaaraan”. Niinistö voi huokaista helpotuksesta, sillä Suomi ei ole sellainen maa, eikä tule sellainen koskaan olemaankaan. Suomi ei palauta yhtäkään henkilöä, joka voi joutua kotimaassaan vainon kohteeksi. Palautuspolitiikkamme on täsmälleen samaa, kuin vaikkapa Ruotsissa, jota hallitsee punavihreä hallitus. 

On tietysti tunteisiin vetoavaa, kun palautuksen kohteena on perhe, jossa on Suomessa syntynyt pieni lapsi. Sellaisella on helppoa ratsastaa. Emme kuitenkaan voi tietää, mikä on kielteisen turvapaikkapäätöksen syy. Onko henkilö antanut hakemuksessaan vääriä tietoja viranomaisille? Onko hän turvallisuusriski? Onko henkilö saapunut täysin turvallisesta ympäristöstä? Suomi ei yksinkertaisesti voi päättää, että lapsen saaminen Suomessa olisi peruste kansainväliselle suojelulle, koska sitä se ei vaan ole.

Ville Niinistö luo käytöksellään ja virheellisillä väitteillään Suomeen vastakkainasettelua, jota kukaan ei tänne kaipaa. Jokaisen poliitikon ja kansalaisen tulisi nyt kantaa vastuuta oikeusvaltiomme periaatteiden toteutumisesta. Niinistön suhteen olen kuitenkin jo menettänyt toivoni. Mies puhua porisee kuin ruuna jokeen ulostaisi ja luo puheillaan ilmapiiriä, joka johtaa ainoastaan Jyväskylän kaltaisten tapahtumien lisääntymiseen. Eikö yhtään hävetä? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ville toimii vain vetoapuna Toukolle. Ville on "ammattimies" ja
hän on käyttänyt turvapaikkakriisiä hyvin vihreiden eduksi ja lisännyt rutkasti puolueen kannatusta.

Ville on puhuva pää kuten Vapaavuori on kokoomukselle.
Taktinen virhe Villeltä oli nyt valehdella liikaa.

Juha Hämäläinen

Seuraava askel agendassa onkin äänioikeuden jakaminen näille maassa laittomasti oleville ?

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242423...

Juha Hämäläinen

Hetkinen!

Meille on kerrotu kissankokoisin kirjaimin kahdesta lapsiperheestä, jotka pakkokarkoitetaan, hyvin lyhyen ajan sisällä, vaikka maassa on jo tuhansia yksinäisiä elintasosurf....anteeksi... turvapaikanhakijoita palautusjonossa.

Tämä vaikuttaa ajattelevan yksilön mielestä hieman liian tarkoitushakuiselta. Vai mitä ?

Kuka ohjaa poliisin linjaa näissä karkotuksissa ja mitkä vaikuttimet ajavat näihin epätoivoisiksi luokitelemiini tekoihin, joilla saadaan aikaan mahdollisimman suuri shokki tavallisen kansa piirissä ?

Vai harjoitteleeko poliisi näillä puolustuskyvyttömillä koska eivät uskalla käydä todellisien uhkien karkoitustyöhön ?

Ja kohun jälkeen kaikki palautukset perutaan yleisen mielipiteen takia ?

Epäile vaan lauloi Juice aikoinaan.....ja minä epäilen.

Epäiletkö sinä ?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On nykypäivää tarrata yksittäiseen juttuun, tapahtumaan, ihmiseen jotta se tyhminkin vaalikarja saa jotkut kasvot jota tulee joko sympatiseerata tai paheksua hyvän ihmisen peesissä. Isommat jutut ja oikea politiikka kun on kokonaisuuksia ja kasvotonta. Esim. täysin yhdentekevä asia Helsingin isossa kuvassa mutta jolla saa kivasti irtopointseja.

"Oopperan hallituksen puheenjohtaja Kari Heiskasen palkkiokohusta: ”Olen pahoillani, että näin pääsi käymään” – Vihreiden kansanedustaja vaatii, että Heiskasen ”järjetön palkkio” selvitetään"

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005355605.html

Ei tämä homma kyllä ihan putkeen mene ...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709062200375713...

Iltalehti uutisoi tiistaina, että afganistanilaisperheen äiti pakeni pienen lapsen kanssa poliiseja maanantaina Kyyjärvellä.Äiti pakeni pienen lapsen kanssa palautusta Kyyjärvellä - poliisi haki isän työpaikaltaan ja tyttären tarhasta
Syynä pakoon oli turvapaikanhakijaperheen palauttaminen takaisin Afganistaniin. Poliisi haki perheen isän työpaikaltaan ja toisen lapsen päiväkodista.
Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että maanantaina "säilöönotetut" isä ja lapsi on nyt vapautettu, koska poliisi ei tavoittanut perheen äitiä ja toista lasta.
Perheen käännyttämisestä päätettiin poliisin mukaan tässä vaiheessa luopua "perheyhteyden säilyttämiseksi".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ehkäpä seuraavalla kerralla poliisikin ottaa toiminnassaan huomioon menettelytavat. Tuossa Kyyjärvenkin tapauksessa olisi tullut poliiseja olla kolme eri toimintayksikköä samaan aikaan, sillä viestitys kulkee sekunneissa. Pakoilu on siten mahdollista.

On huomattava ettei perheen kohdalla kuitenkaan päätös luopumisesta palauttamisesta ole lopullinen. Milloin se tapahtuu, on epäselvää tässä vaiheessa. Lailliset palauuspäätökset on ehdottomasti pantava toimeen, muutoinn lailla ja oikeuden päätöksillä ei ole enää mitään merkitystä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sirpa Abdallah. Ilmeisesti poliisin kenttäjohtajalla, oli käytettävissä vain yksi partio, kun käsky tuli. Kyyjärvellä yksi poliisipartio on riittävä normi tapahtumissa.

Keski-Suomen poliisin kenttäjohtajalle Jyväskyllässä tapahtui harmitava virhe. Kyyjärveläiset eivät olleet samaa mieltä kenttäjohtajan kanssa.

Herää kysymys, miksi molemmat tapahtuivat Keski-Suomen poliisin alueelaa, olisiko jossakin vuotoa.

Molemmat perheet olivat Afganistanilaisia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Heh, olisikohan voitu irrottaa yksi partio nettikeskustelun tarkkailusta?

Timo Ala-Harja

"käännytyksestä päätettiin luopua perheyhteyden säilyttämiseksi".Uskomatonta toimintaa poliisilta.Kukahan mahtaa olla tämänkin päätöksen takana.Ovatko viranomaiset noin kädettömiä mamujen kanssa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miksi kepu ei tee mitään sille että tänne päästetään koko ajan ~500 ihmistä joka ikinen kuukausi joista iso osa, ellei peräti suurin osa ei saa turvapaikkaa. Mitä järkeä niitä on päästää tänne ja sen jälkeen yrittää pakkopalauttaa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Turvapaikkabisnes on mittavaa liiketoimintaa. Siinä moni majoituspalvelujen tarjoaja, tulkki, juristi, turvapaikkakäsittelijä ja moni muu ehtii tienata kokolailla mukavasti.

Rauno Järvenpää

Ville tavallaan hyväksyy iskut Suomes tukemalla nuorten miesten vapaata läpsyttelyä.Sipilä antaa tänään uudet sensuuri ohjeet,menee naurettavaks touhuks.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Nyt on kyll aika harhainen kommentti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kärnä taitaa yhä uskoa että oppositiossa olevat vihreät päättää Sipilän hallituksessa miten toimitaan.
Eikä se mikään ihme ole kun kuulemma Lipponenkin päätti yksin YLE -99-03 .
Kepu,kok ei sen jälkeen uskaltanut korjata asiaa 03-17 14 vuoden aikana.Kun pelkäsivät nahkurinorsia.

Petteri Hiienkoski

Hyvä kirjoitus! Ville Niinistö osoittaa olevansa tietämätön ellei peräti valehteva populisti. Hänen kaltaistensa poliitikkojen takia Suomi näyttää ajatuneen järjettömälle tuhopoliitikan tielle. http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ville Niinistö ja Timo Soini, molemmat valehtelevia populisteja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kärnä on sellainen lausuntolinko että väkisinkin tulee myös huteja. Niinistön nimitteleminen populistiksi on ilmiselvä huti. Populismia tutkinut dosentti Mari K. Niemi sanoi Suomen Kuvalehdessä osuvasti: "Niinistön tunteikas ja vastapuolta osoitteleva tyyli on kieltämättä ollut populistinen. Populismi ideologiana on kuitenkin eri asia: siinä on kansa ja eliitti, eikä niillä ole yhteisiä intressejä. Sellainen ajattelu ei oikein sovi vihreisiin." (SK 24/2017)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Älä veli raiskaa pilkkua.
Niinistöä voi ihan hyvällä omallatunnolla kutsua populistiksi.
Villeä voisi kuvata myös Napoleon-kompleksista kärsiväksi ja himppasen narsistiksi.

Oliko se nyt niin että vihreät oli se narsistisin puolue?
Onko siitä jotain faktatietoa? Arvatenkin se kuitenkin perustuu vain mielipiteisiin puolueen imagosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Voihan mitä vain sanoa miksi vain. Eri asia sitten on, onko moisilla sanomisilla mitään painoa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #24

Viitanneet omaan lasuntoosi aloittajasta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #27

Ei, hyvä veli, vaan ihan sinun kommenttiisi. Kärnä on tosiaan melkoinen lausuntolinko. Piti vaihtaa avustajaakin kun ei edellinen pysynyt vauhdissa mukana.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Happamia sano kettukin:
kokoomus 20,7 prosentin
Vihreät 17,5 prosenttia.
keskusta 17,3 prosentissa.
HS elokuu-17

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Galluptuloksetkin kertovat että populismi uppoaa kansaan

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eikös ne kerro että populismin kulta-aika oli ja meni? Persujen populismi ei pure enää, eikä "uudella vaihtoehdolla" taida olla minkäään väristä tulevaisuutta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #25

Vasemmistopopulismi näyttää purevan hyvin, ainakin mikäli gallupeja on uskominen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

No eihän vasemmistoliitolla niin hyvin mene. Ehkä vähän paremmin kuin persuilla, mutta kelläpä ei menisi.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä Vastaus kommenttiin #25

Populismi uppoaa aikansa, kun tulee aika lunastaa lupauksia koittaa vähitellen karu arki.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho on esittänyt että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat jäädä Suomeen vain siinä tapauksessa että perheeseen kuuluu pieniä lapsia on kannatettava.

Tällaisia perheitä on todella vähän joten kuormitus Suomen taloudelle on käytännössä nolla.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Niin, sillä ehdolla, että mielenosoitus-oikeus poistetaan pakkopalautus-asioissa.

Miksi tuntuu, että Halla-ahon kaikkiin ehdotuksiin liittyy joku ihmisoikeuksia rajoittava tekijä?

Käyttäjän mikkokarna kuva
Mikko Kärnä

Miten tuntuu, että ihmiset eivät aina ymmärrä, mikä on ehdotus ja mikä on sarkasmia.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Mitenkä sitten jaetaan nämä tapaukset kun lapsia on hankittu matkalla Suomeen tai vasta Suomessa? Ovatko kaikki lapsiperhe tilanteet samassa lähtökohdassa? Jos eivät niin millä perustein?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Poliisin päätös luopua toimenpiteestä (löytyy poliisilaista) oli täysin oikea, puhtaasti prosessiekonomisista(kin) syistä. Ei olisi ollut mitään järkeä palauttaa aviopuolisoita ja lapsia erikseen. Toimenpiteestä luopuminen ei merkitse sitä, että sitä ei myöhemmin jatkettaisi. Tähän on turha liittää mitään "munaton poliisi" -konnotaatioita. Päätös oli kaikin puolin järkevä, ja varmasti myös inhimillinen, vaikka inhimillisyys ei päätöksen motiivina ollutkaan.

Niko Sillanpää

Tämä episodi on Aylan Kurdi versio 2.0. Moralistinen vinkuna on täysin identtistä.

Afganistanilainen alaikäinen kuuluu oikeuden päätöksellä vanhempiensa kanssa Afganistaniniin maan 30+ miljoonan asukkaan seuraksi. Asia on ns. taputeltu, itkemisen ei pidä muuttaa mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset