mikkokarna Lapin puolustaja

Animalian valehtelu vaarantaa järjestön asiantuntija-aseman

Suomen Animalia ja sen kampanjavastaava Veikka Lahtinen julkaisivat eilen sosiaalisessa mediassa kirjoituksen uudesta eläinsuojelulaista. Lahtisen kirjoitus sisältää useita asiattomuuksia sekä valheellisia väittämiä, jotka on syytä oikaista. On hyvin valitettavaa, että Animalian esittämä valehtelu on tietoista. Lahtinen on itsekin ollut kuultavana kun asiaa on valmisteltu ja hän tietää varsin mainiosti, mikä on asioiden oikea tila. Se on luettavissa myös ministeriön asiasta antamassa infossa

Lahtisen väite: Ilman puudutusta tehtävät kastroinnit ja sarvenalkujen polttamisen piti kieltää, mutta Sipilän hallituksen takia tämä muuttui.
Totuus: Sipilän hallitus kieltää kastroinnin ja sarvenalkujen polttamisen ilman puudutusta.

Lahtisen väite: Eläimille ei lain myötä tule olemaan oikeutta juomaveteen.
Totuus: Laki turvaa eläinten riittävän oikeuden juomaveteen, ja asiasta annetaan vielä tarkat säädökset asetustasolla.

Lahtisen väite: Emakoiden häkissä olemiseen ei puututa.
Totuus: Tiineytyshäkit kielletään 15 vuoden siirtymäajalla.

Lahtisen väite: Laki ei tunnusta eläinten itseisarvoa.
Totuus: Laki tunnustaa eläinten itseisarvon.

Lahtisen väite: Laki tekee Suomesta eläinsuojelun takapajulan.
Totuus: Laki kiristää nykyiselläänkin tiukkoja eläinsuojelusäädöksiä, eikä löysää niitä millään tavalla.

Lahtinen väittää myös, ettei hallitus ole puuttumassa parsinavettoihin millään tavalla. Tämäkään ei pidä paikkaansa, vaan lakiesityksessä on nimenomaan päätetty, ettei uusille parsinavetoille enää myönnetä tukea. Tämä tarkoittaa, että parsinavetta tulee ajan kuluessa navettamuotona häviämään. 

On todella häikäilemätöntä hyökätä hallitusta vastaan tällä tavoin valehtelemalla. Olen pitänyt kansalaisyhteiskunnassa tärkeänä, että mahdollisimman monet eturyhmät saavat oman äänensä kuuluviin lainvalmistelussa. Itse en kuitenkaan voi enää tukea Animalian asiantuntija-asemaa, ellei se tule esittämään ministeriölle ja koko hallitukselle anteeksipyyntöä toiminnastaan. On selvää, että Animalia haluaisi mennä vieläkin pidemmälle lainsäädännössä kuin tuleva laki menee, mutta tätä tavoitetta ei edistetä virheellisillä väittämillä. Animaliaa näyttääkin huolettavan eniten sen oma rahoitus, ei totuus.
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Animalia vastusti Särkänniemen delfiinien siirtoa Kreikkaan. Animalia harjoitti erittäin voimakasta kansalaistottelemuutta ja haittasi poliisiviranomaisten työskentelyä. Eräs tuttavani vertasi Animalia rikollisjärjästöön, ilmeisesti oli oikeassa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Animalian valehtelu vaarantaa järjestön asiantuntija-aseman"

Ei kai kukaan tosissan käytä Animaliaa asiantuntijana? Sehän on niin selvä intressiryhmä kuin ylipäätään mikään ja sen kannanotot ovat tästä suoraan johdettavissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset