Juuri nyt hävettää olla osa Euroopan Unionia

Euroopan unioni on ollut merkittävä rauhaa, vakautta ja taloudellista hyvinvointia Euroopassa lisäävä instituutio. Sen merkitystä ei millään muotoa voi vähätellä ja itse olen yleensä tyytyväinen, että Suomi on osa läntistä, demokratialle ja vapaudelle rakentuvaa arvoyhteisöä. Nyt en kuitenkaan ole tyytyväinen, vaan pikemminkin hävettää olla osa tällaista unionia, jonka johto näyttää olevan valmis myymään kaikki arvonsa ja periaatteensa pelkän sujuvamman yhteistyön nimissä.

Viittaan tällä tietenkin Katalonian tilanteeseen, jossa Espanjan valtio päätti antaa puolisotilaallisten joukkojen pamputtaa lähes 900 ihmistä sairaalaan vain siksi, että he halusivat äänestää. EU-komissio vaikeni lähes täydellisesti tapahtumista ja tänään komission varapuheenjohtaja Frans Timmermann jatkoi Espanjan Kataloniassa suorittaman poliittisen väkivallan puolustelua. Häpeällistä.

On nimittäin aivan sama, mitä mieltä itse kukin Katalonian tilanteesta ja itsenäisyydestä on, mutta sen verran pitää löytyä rohkeutta että uskaltaa sanoa väkivallan olevan väärin. Vaikeneminen on hyväksymistä. EU komission hurskastelu on niin suurta, että naurattaisi ellei itkettäisi. Jos tällaista voimaa olisi käytetty äänestäjiä kohtaan missä tahansa EU:n ulkopuolella, olisi se tuomittu komission toimesta jo useaan otteeseen. Komissio ei yksinkertaisesti voi pitää valtioita tärkeämpinä kuin kansalaisiaan. Tämän totesi myös varsin osuvasti espanjalainen professori Jordi Angusto.

Rauhanomaisen ratkaisun löytäminen ja Katalonian puolustaminen on erityisen tärkeää meille suomalaisille, jotka haluamme olla osa läntistä arvoyhteisöä ja vaalia rauhaa sekä vakautta. Katalonian puolella oleminen on samalla alueiden Euroopan ja läheisyysperiaatteen puolustamista. Kannatan EU:n jäsenyyttä, mutta en kannata EU-liittovaltiota. Sitä ei tulisi kannattaa kenenkään, joka uskoo demokratiaan ja väkivallattomuuteen. Katalonian tilanne näytti nyt federalismin todelliset ja iljettävät kasvot.

 

 

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu