mikkokarna Lapin puolustaja

Vapaavuoren kaupunkikapina on kapina kokoomusta vastaan

Kuten kaikki tiedämme, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ilmoittanut tekevänsä kaikkensa, että maakuntauudistus kaatuu. Tavoitteensa toteuttamiseksi Vapaavuori on ollut organisoimassa "kaupunkikapinaa", eli 21 Suomen suurimman kaupungin liittoumaa (C21) maakuntauudistusta vastaan. Tosiasiassa Vapaavuoren kapinassa on kyse kapinasta hänen omaa puoluettaan, kokoomusta, vastaan.

Kokoomus on nimittäin sitoutunut maakuntauudistukseen. Tätä taustaa vasten on varsin hämmentävää, että Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin kokoomuksen poliittisella mandaatilla pormestariksi valittu Vapaavuori toimii näin.

Toivon todella voimia ja jaksamista kokoomuksen ministeri- ja eduskuntaryhmälle sekä puolue-elimille tämän kapinan kukistamisessa. Tarjoan myös kaiken tukeni siinä työssä. Olemme yhdessä todenneet, että maakuntauudistus on välttämätön Isänmaan hyvinvoinnin takaamiseksi. Tämä työ viedään keskustan, kokoomuksen ja sinisten yhteistyöllä maaliin. Vapaavuoren tilskutuksesta välittämättä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katinkontit, kepun maakuntamallista siinä on kyse. Tässä lukemista:

Suomessa leimahti tällä viikolla Helsinki-johtoinen kaupunkikapina. Tampereen yliopiston hallintotieteiden professori Jari Stenvall ihmettelee, miksi vasta nyt.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710072200444...

Sirpa Abdallah

No ei ollut kokoomuksessa vastahankaan ketään. Vapaavuorikin oli syyskuusta 2015 kevääseen 2017 Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Kuntavaaleissa valittiin Helsingin valtuustoon ja sitä kautta valtuuston valitsemana pormestariksi.

Ihan turhaan prof. Stenvall jälkikäteen ihmettelee maakuntamallin protestoimista aiemmin. Nyt taitaa olla liian myöhäistä tai sitten keskusta kaataa hallituksen jos kokoomus ryhtyy nikottelemaan. Maakuntamalli on keskustalle elintärkeä, sillä puolueella on suurin kannatus maakuntakohtaisesti. Sen sijaan kokoomuksella ja demareilla on suurimmissa kaupungeissa enemmistöpäätösvalta, joten ei ihme että Vapavuori yrittää keinoja kaihtamatta käydä "yhden miehen sotaa" hallitusohjelmaa vastaan.

Tosin onhan ylen uutisen mukaan aiemmin vaatineet Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu samaa kuin nyt Vapaavuoren johdolla. Tuota vain ei hallituksessa ole noteerattu.
https://yle.fi/uutiset/3-9868704

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..tai sitten keskusta kaataa hallituksen jos kokoomus ryhtyy nikottelemaan."

Viimeaikaisista kannatusluvuista päätellen keskustalla tuskin olisi asiaa seuraavaan hallitukseen, joten maakuntamallia on yritettävä läpi nykyisessä hallituksessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun SOTE kuuluu myös maakuntauudistukseen niin montako kertaa SOTE on karahtanut perustuslakiin ?
Mikä hinku kepulla on hutiloida miljardien uudistus väkisin läpi?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Keskuskaupunkit ja kehyskunnat olivat viime vaalikaudella. aika riitaisia keskenään ja viimeksimainitut myös kriittisiä hallituksen suuntaan.Nyt keskuskaupungit ja kehyskunnat ovat yhteisrintamassa vaatimassa elinkeino- ja työllisyysasioiden säilyttämistä kunnilla.
Kannattaa katsoa viime torstain A-Talk Arenasta.Siinä keskustan Kulmuni puhui kuin tarhan täti 3-vuotiaalle vaikka vastassa oli naiskaupunginjohtaja Lempäälästä.Todella alentuvaa voivottelua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Keskuskaupunkit ja kehyskunnat olivat viime vaalikaudella. aika riitaisia keskenään ja viimeksimainitut myös kriittisiä hallituksen suuntaan.Nyt keskuskaupungit ja kehyskunnat ovat yhteisrintamassa vaatimassa elinkeino- ja työllisyysasioiden säilyttämistä kunnilla.
Kannattaa katsoa viime torstain A-Talk Arenasta.Siinä keskustan Kulmuni puhui kuin tarhan täti 3-vuotiaalle vaikka vastassa oli naiskaupunginjohtaja Lempäälästä.Todella alentuvaa voivottelua.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielesäni tämä on kapina keskustaa kohtaan, todennäköisesti kokoomuksen yhteinen hanke kaataa nykyinen hallitus. Kokoomuksen kannalta olisi juuri nyt, paras hetki kaataa hallitus.

Gallupit ovat olleet kokoomukselle voitollisia jo pitemmän aikaa, keskustan alamäki näyttää vain jatkuvan.

Keskustan suurin ongelma on pääministeri Juha Sipilä. Ilmeisen hyvä mies, mutta tuolla kurjistamis politiikalla, keskusta on ajanut vain kokoomuksen hankkeita.

Pääministeri Juha Sipilä on enemmän kokoomuslainen kuin keskustalainen, Berner ja Vanhanen samaa sakkia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vapaavuori/Kokoomus tekisi Kepulle hemmetinmoisen palveluksen kaatamalla maakuntauudistuksen. Ei sitä katsota kovin hyvällä täällä landellakaan, vaikka joku kentästä vähän vieraantunut Arkadianmäellä vielä niin luuleekin. Kärnän kannattaisi viedä kukkia Vapaavuorelle jos onnistuu, eikä kiukutella kun joku yrittää puhua järkeä.

Mistä Kärnä luulee Kepun alamäen johtuvan? Mitään tekemistä sillä, että meillä pienissä kylissä katsellaan vieressä kun viedään sekä verotulot että palvelut, vain velat jäävät?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja jo etukäteen on varauduttu siihen, että jotkut maakunnat eivät selviäisi velvoitteistaan, ts. 18 maakuntaa on liikaa:

Ehdotetun maakuntajakolain mukaan valtioneuvosto voisi muuttaa maakuntajakoa esimerkiksi maakuntia yhdistämällä muun ohessa silloin, kun muutos parantaa
maakunnan ”toiminnallisia tai taloudellisia edellytyksiä vastata palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta tai muuten edistää maakunnan toimintakykyä” tai kun muutos parantaa maakunnan ”asukkaiden palveluja tai elinolosuhteita”.

Maakuntajaon muuttamisen yksi keskeinen peruste olisi siten maakunnan heikko taloudellinen kantokyky ja siitä johtuva alentunut kyky vastata lakisääteisten sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä, mikä ilmenisi yleensä maakunnan asukkaiden joutumisena muiden maakuntien asukkaita huonompaan asemaan, mitä tulee sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuteen ja laatuun.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatiet...

Käyttäjän TapioTuomisto kuva
Tapio Tuomisto

Kepun Mikko "Che" Kärnä, joka nykyisin pääosin keskittyy Katalonian vssemmiston lietsoman kapinan kiihotustyöhön on ilmoituksensa mukaan Lapin puolustaja..ja selvää tietenkin on, että pitää puolustautua Helsinkiä vastaan..tätä pölhöpopulismiä Kärnä on koko kansanedustajauransa ajan tehnyt..Vapaavuori sai helsinkiläisiltä valtavan äänivyöryn juuri siksi, että häneen luotettiin Helsingin edun vaalijaksi, eikä Kokoomuksen ja kepun lehmänkauppojen takuumieheksi ja Vapaavuoren kanssa samaa miektä, että maakuntauudistus ei mene läpi ja hyvä niin.

Sirpa Abdallah

Entäpä jos osa tuosta äänivyörystä olikin Anni Sinnemäkeä vastaan suunnattu? Tuota mahdollisuutta epäilen suuresti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset