Maakunta- ja sote-uudistus on vietävä maaliin

Maakunta- ja sote-uudistuksen toteuttamisessa saavutettiin eilen taas "välirauha", kun hallituksen saavuttama kompromissiesitys päätettiin lähettää lausunnoille. Jokainen ymmärtää, että on kansakunnan etu viedä pitkään valmisteltu esitys maaliin. Jos epäonnistumme tämän kanssa, palaamme jälleen kerran lähtöruutuun. Maakunnissa on jo täysi vauhti ja valmistelu päällä, joten uudistuksen kaatuminen olisi katastrofi.

Vaikka liikaa ei voida nikotella, niin lausuntokierrokselta saatavalle asiantuntijapalautteelle on annettava vahva arvo. Erityisesti erikoissairaanhoidon tulevasta toteutuksesta palveluseteleineen ollaan huolissaan. On mielestäni selvää, että pelkillä poliittisilla syillä tulevaa palautetta ei voida ohittaa. Uudistuksesta on tehtävä niin hyvä kuin mahdollista.

Vuoden 2019 eduskuntavaalit tulevat olemaan tärkeät. Niissä päätetään, mihin suuntaan maakuntia ja myös sotea tullaan aikanaan kehittämään. Tuleeko maakunnille verotusoikeus vai ei? Entä millaiseksi yksityisten terveyspalveluiden tulevaisuus lopulta muodostuu? Homman on nyt kuitenkin pyörittävä kuin porakoneen, että tässä päästään eteenpäin. 

Muuten edessä on täysin epävarma tulevaisuus, jolle ei varmasti taputa kukaan muu kuin pormestari Jan Vapaavuori C21 kaupunkien lettukesteillä.

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu