mikkokarna Lapin puolustaja

Pääministeri Juha Sipilästä ja Lauri Nurmen kirjasta

Ford-konsernin perustaja Henry Ford totesi aikanaan, että mainetta ei voi koskaan rakentaa sen varaan, mitä aikoo joskus tulevaisuudessa tehdä. Aina välillä sitä pohtii, päteekö tämä enää nykyaikana. Toinen maineeseen liittyvä mietelause tulee miljardööri ja sijoittaja Warren Buffetilta. Hänen mukaansa maineen rakentaminen kestää 20 vuotta, mutta sen tuhoaminen noin 5 minuuttia. Tästä voinemme kaikki olla samaa mieltä.

Pääministeri Juha Sipilä on jälleen myrskyn silmässä. Toimittaja Lauri Nurmen tänään julkaiseman kirjan mukaan Sipilä on valehdellut eduskunnalle viime kesän hallituskriisistä. Sipilä itse ei ole voinut vastata syytöksiin, koska hän on parhaillaan valtiovierailulla Kolumbiassa. Yhden twiitin Juha kuitenkin ehti laittaa. Sen mukaan kaikki aikaisemmin sanottu pätee.

On hyvä muistaa, että kirja on Nurmen näkemys tapahtuneesta. Samassa yhteydessä on hyvä palauttaa mieliin Nurmen oma toimittajaprofiili. Hän hakee tietoa monesta eri lähteestä ja yhdistelee sitä tehden rohkeita oletuksia. Tällainen tapa ei kuitenkaan välttämättä koskaan kykene hahmottamaan tapahtumien todellista kulkua. Arvostan Nurmen innovatiivista ja aktiivista tapaa tehdä journalismia, mutta varmoja johtopäätöksiä tällaisen toimintatavan ympärille on haastavaa rakentaa.

Meillä on nyt Nurmen näkemys tiedossamme. Olisi perin kohtuullista, että pääministeri Sipilälle ja hänen esikunnalleen varataan myös riittävästi palstatilaa esittää omansa. Mikäli kaikki Nurmen kirjan väitteet pitävät paikkansa, olisi Juha Sipilä valehdellut myös minulle. Minulla ei ole yhtäkään syytä uskoa, että näin olisi tapahtunut. 

Nurmen "sensaatiokirjasta" huolimatta luottamukseni Sipilään on siis vankka. Pikemminkin kyse on Nurmen tahallisesta, tai tahattomasta, pääministerin väärinymmärtämisestä. On eri asia puhua "suunnitelmista" kuin siitä, että eduskuntaryhmässä varaudutaan erilaisiin vaihtoehtoihin. Nimittäin jos emme varautuisi, tekisimme työmme huonosti.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mitä teet jos Juha valehteli?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mitäs teet Luukkanen, jos Nurmi valehteli, vrt aikaisempi blogisi aiheesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä Sipilä isossa salissa sanoi? Ote omasta blogistasi:
"Kysymys käsitteli siitä oliko hallitusratkaisun taustalla suunniteltu käsikirjoitus. ” Edustaja Lindtman kysyi, voinko vakuuttaa, että näin ei ole. Voin vakuuttaa, että näin ei ole. Hallituksen piirissä ei ole - missään sellaisissa keskusteluissa en ainakaan itse ole ollut mukana, joissa tällaista suunnitelmaa olisi tehty”."

Sipilä siis kertoi, ettei hallituksen piirissä ole loikkausta suunniteltu. Sipilä kertoi myös, ettei ole itse ollut mukana keskustelussa, jossa suunnitelmaa olisi tehty. Ei hän vastauksessaan kertonut, ettei häntä olisi oltu informoitu tai ettei hän olisi jostain kautta ollut asiasta kuullut. Hän kertoi, ettei hän loikkausta suunnitellut eikä ole ollut suunnittelemassa. Kuinka olisi voinutkaan?

Kirjan mukaan Keskustassa oltiin mietitty ja valmistauduttu mahdollisiin loikkauksiin, mutta siitähän isossa salissa ei keskusteltu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan toimittajan käsitys, ja lopullista vastausta emme saa koskaan kuulla, toinen sanoo ei ja toinen kyllä, ja todisteita ei ole, vaikka Luukkanen niistä ilmeisesti jotain tietää, vaan ei kerro.

Luukkasen puheet nyt ovat normaalia persulöpinää, vailla todellisuutta.

Jos jostain tulisi todisteet, niin sitten varmaan joutuisi eroamaan, mutta sellaisia todisteita ei taida mistään löytyä, kyllä niitä jo olisi esitelty, jos niitä olisi.

Marko Parkkola

Näkisipä Ritalalta joskus tällaisen kommentin koskien uutisointia Halla-ahosta :D

Niko Sillanpää

Tietenkin puhui "muunneltua totuutta", mutta mitä sitten, kyseessä oli Halla-aho, jolloin tarkoitus joka tapauksessa pyhittää keinot, eikö niin?

Reijo Manssila

Milloin ensimmäinen kepun todellinen sisäpiiriläinen asettuu Sipilän tueksi. Syvä hiljaisuus vallitsee. Olisiko syynä se, että kukaan ei halua upota Sipilän mukana.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Reijo...oikea havainto. Kaikki kalkyloivat. Mikko on rehti ja lojaali. Mutta ei ole vielä eturivissä; pitäisikö olla? Jäätteenmäki jäi lopulta niin yksin. Kuten eräs ystäväni Smolnasta kertoi...lähtevä pääministeri on yksin kun hän kerää kamojaan työpöydältä. Kukaan ei tule saattamaan ja itku on monilla kurkussa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Annetaan Juhan tulla Kolumbian matkalta ja kertoa oma versionsa. Olen kyllä rehellisesti sanottuna miettinyt jo pitkän aikaa näitä kuvioita miten tässä näin kävi. Joka tapauksessa se on selvää, ettei kaikki ole mennyt niin kuin on annettu ymmärtää ja se, että nykyiselle siniselle vaihtoehdolle annettiin jatkaa hallituksessa 5 ministerin voimin oli härskiä touhua ja sitä en ole ymmärtänyt missään vaiheessa. Ainoa oikea vaihtoehto olisi ollut laittaa se poppoo pihalle ja käydä uudet hallitustunnustelut tai hakea hallitukselle kokonaan eroa ja pitää uudet vaalit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkihan näistä tiedoista perustuu Nurmen sisäpiirilähteisiin, ja nyt se sitten on persujenkin mielestä totuus.

Omituista on se, että nyt toimittajan tarina kelpaa, kun silitetään myötäkarvaan, kun taas yleensä nämä toimittajat ovat persujen suurimpia vihollisia. Populismiako? No sitä just.

Sama totuus on sitten varmaan Halla-ahon toiminta Soinin selän takana vuodesta 2016,se varmaan on hyväksyttävää tottakai.

Sipilän ja Orpon toimista on mahdoton saada koskaan selvyyttä, jos on Nurmen arviot ja Sipilän ja Orpon vakuuttelut, niin mitäänhän siitä ei selviä.

Viikon kohu, ja sitten se taas unohtuu, tämä asia ei kansalle koskaan aukea.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eikä muuten mennyt varautumiset eikä suunnitelmat hallituksen triolta putkeen. Siniset ovat niin surkeassa kannatuskuopassa, etteivät sieltä ihan hevin nouse. Tästä on varmaan triolla huono omatunto. Tämä hallitus tuskin kestää enää pitkään, jos totuus osoittautuu muuksi mitä Orpo ja Sipilä on kertonut. Voi olla, että sitten on kokkareidenkin kannatuksen menoa. Kuka lähtee avaamaan totuuden nyörejä, sen tulevat päivät osoittanee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä voin laittaa aika ison vedon, että tähän ei hallitus kaadu. Mistä se totuus nyt yhtäkkiä putkahatais, ei nuo miehet ole tyhmiä, ei siellä mitään ylimääräisiä korvia ole ollut, jos asioista on sovittu.

Orpo ja Sipilähän molemmat jo sanoivat, ettei pidä paikkaansa, kyslyjä varmaan riittää hetkeksi, mutta siihen se jää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

ritala, kerro ny se vetosi summa, eläkä piiloudu epämääräisiin lukuinhi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

ritala, kerro ny se vetosi summa, eläkä piiloudu epämääräisiin lukuinhi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #17

Ritalla on omaat juttunsa.

Mikko Kärnällä on mielestäni todellinen pelko, entä jos sittenki Paavo Väyrynen tulee takaisin, tavallani ymmärrän Mikko Kärnää.

Olisiko teidä kannattanut keskustella Paavo Väyrysen kanssa, yhdessä hakea hakea linjaa, missä mennään.

Mielestäni tämä on Mikko Kärnän juttu, toivotaan parasta...... loppu lukioille..

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

Miksi lukiot pitäisi lopettaa?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"On hyvä muistaa, että kirja on Nurmen näkemys tapahtuneesta. Samassa yhteydessä on hyvä palauttaa mieliin Nurmen oma toimittajaprofiili. Hän hakee tietoa monesta eri lähteestä ja yhdistelee sitä tehden rohkeita oletuksia."

Missään nimessä se ei ollut Nurmen näkemys tapahtuneesta, vaan kuten Kärnä seuraavaksi ilmaisikin, varsin monen poliittisen kentän toimijan näkemys. Ilmeisesti tiedon hakeminen useasta lähteestä on epätoivottu ominaisuus toimittajaprofiiliin.

Ja olennaista on, että Nurmi jo etukäteen informoi näistä tulevista kuvioista, ei siis jälkiviisastellen, joten Kärnän henkilön ammattitaitoon käyvä hyökkäys kertoo enemmän hänen oman objektiivisuutensa tasosta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

"Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän"

Perussuomalaisten puoluekokous 10-11.17
Uutinen 3.6-17, eli kyllä varmasti suunitelma oli jo tiedossa..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin tämähän on se Nurmen juttu jonka perusteella tämä kirjakin tehtiin

Onko tämä nyt sitten joku uusi uutinen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tietenkin se oli tiedossa, käytännössä jokainen joka vähänkin seuraa päivämediaa sen tiesi. Sen voi jo päätellä siitäkin, miten voimakkaasti persut asian kiistivät.

Niko Sillanpää

#26: Täytyy myöntää, että en ennen persujen pj-vaalia ajatellut, että asia (Halla-ahon mahdollinen valinta) olisi niin merkityksellinen, että se horjuttaisi hallitusta varsinkin, kun hän piti huomattavan matalaa profiilia hallitusyhteistyölle asettamistaan tavoitteista ja vaatimuksista. Hallituspohjan sitten kuitenkin muututtua hetken mietittyäni asia ei tuntunut niin yllättävältä, koska hallitus olisi joka tapauksessa hajonnut ECAS:n (EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka) tai Kreikka 3:n käsittelyyn, jos Halla-aho olisi ollut mukana. Pohjan muuttaminen viime kesäkuun tilanteessa oli helpompaa. Jos hajoamisen syynä aivan aikuisen oikeasti oli lapsellinen arvopolitiikkahorina, Suomen poliittinen Zeitgeist on vakavammin sairas kuin luulin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Eiköhän riittänyt se Halla-ahon ilmoitus että jos hän tulee valituksi niin Soini ei jatkaisi, sillä miten olisi käynyt ulkoministeri avoimesti EU-vastaisen puheenjohtajan puolueesta, ja kuka.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/peru...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #29

Nyt kun katsoo tätä ministeriryhmää kuten Soinia ja Terhoa, Jussi oli taas kaukaa viisas.
Eihän tullaisia jotka on valmiita pettämään omansa, vois pitää ministereinä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Niin viisas ettei tehnyt elettäkään pitääkseen Jussi Niinistön varapuheenjohtajana, ja sinisille järjestyi helppo lähtö.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #41

Itse pidin Jussi Niinistöä ylivoimaisen ykkösenä vielä viime talvena.

Mutta haistoiko Niinistö ja Soini jotain sellaista ettei Niinistö uskaltautunut haastamaan Halla-ahoa vai olivatko niin varmoja Terhon voitosta ettei Puolustusministerin salkkua kannattanut luovuttaa.

Niinistö varmaan laski väärin tai kuunteli vääriä henkilöitä kun lähti Halla-ahoa vastaan, mene ja tiedä,, ehkä hän joskus sitten avaa ajatuksensa jossain muodossa.
Kuitenki vieläkin pidän Niinistön lähtöä ajattelemattomuutena.

Nyt kun ollaan tässä tilanteessa, ei minulta löydy ymmärrystä loikkareita kohtaan.
Hyvä oikiasti että näin selkeästi kävi ilmi mistä kyse, sanoivat "finitto", niin se on silloin siinä.

Tiedän asioista paljon kun niistä minulle on kerrottu jo pitkän aikaa, vikana itselläni silti se että luotan ihmisiin liikaa.

Muutaman kuukauden saanu miettiä tapahtumia,, varoittajat on olleet oikiassa, minä en.
Ehkä joskus niistä kerron enempi..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #29

Kun H-a itse sanoi jatkavansa Brysselissä olisi tuohon pestiin ollut tarjolla Huhtasaarta tai Hakkaraista. Kuka tahansa ymmärsi, ettei se olisi käynyt.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #29

#29: Nurmen kirjasta käy ilmi, että Halla-aho olisi esittänyt ulkoministeriksi Sampo Terhoa, tuskin ongelma paitsi ehkä kokemattomuuden osalta, mutta ei Soinikaan ulkoministerin paikalle aloittaessaan juuri kokeneempi ollut, vastaavasti ei koskaan ministeri ja MEP-tausta. Useamman EU:n itäisen jäsenmaan ulkoministeri on EU-skeptikko, mikä ei näytä olevan ihmeempi ongelma.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

"..mutta ei Soinikaan ulkoministerin paikalle aloittaessaan juuri kokeneempi ollut, vastaavasti ei koskaan ministeri ja MEP-tausta."

Soini oli meppinä 2009–2011.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Mulle se valkeni viimeistään Turkkilan blogista (Uraani halkeaa, persut ei) sen jälkeen kun Lännen media julkaisi juttunsa. Tapa jolla asia kiistettiin oli aika paljastava jo silloin, ja jälkiviisaana vielä paljastavampi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #32

Kyllä itsekkin nyt huomaan paljon asioita toisin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #33

Kärnä taitaa olla niitä harvoja, joka ei muka vieläkään ole huomannut asiaa. Uskooko joku?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #27

Eiköhän se poliittinen henki ole ollut vakavasti sairas jo vuosikymmeniä. Sipilän olisi ehdottomasti pitänyt heti panna alkuun uudet hallitusneuvottelut tai vaihtoehtoisesti sitten jatkaa matkaa Kultarantaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

#14

Tai kuten jutun lopussa todetaan loikkaavat muihin puolueisiin, osa hallituksen riveihin.

Viimeisen kappaleen perusteella ei edes toimittaja itse tiennyt varmaksi sitä asiaa mitä hän kirjoitti ensimmäisessä kappaleessaan. Ja tuosta jutusta saa sen käsityksen, että kyseinen suunnitelma olisi ollut aika monen henkilön tiedossa. Noin ollessa se olisi ollut tiedossa myös muilla toimittajilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sieltä voi Samuli Virtasen blogista lukea, että kuinka täydellistä uutisointi oikein onkaan.

Onneksi on hyviä toimittajia, joilla on hyvä lähteitä. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Melekonen meedio tuo Nurmi :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taitava mies, tietää Halla-ahon myyräntyön v.2016 alkaen ja sitten vielä tietää Sipilänkin valheet.

Todisteita ei kyllä ole, mutta ei mitään.

Minä arvostan aina toimittajia, ja nythän hän on kirjailija, joka voi naureskella matkalla pankkiin :)

Halla-aho toimi pitkään puheenjohtajuuden eteen, Soinille riitti paljon lyhyempi aika jättää laiva.

Kuka voitti ja kuka kusetti ketä, sitä ei taida tietää kukaan.

Mutta Halla-aho sanoi tänään minulle, että hän on nyt onnellinen, ja Terhokin kirjoitti olevansa tyytyväinen, niin nythän on ilmoilla selvästi oikein rakkauden aalto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

ritala, sinun mielestäsi Halla-ahon suurin virhe oli ettei hän kieltäytynyt puheenjohtajuudesta, miten olisit itse vastaavassa tilanteessa menetellyt ?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Toimittaja Lauri Nurmea suojaa lakisääteinen lähdesuoja sen puitteissa voi julkaista miltei millaisia väitteitä hyvänsä.
Ministerit ovat vannoneet ministerin valan joka sitoo heidät. Media haluaa olla inkvisiittorina viemässä roviolle miloin ketäkin joka nostetaan teroitetun seipään nokkaan. Seipään nokassa on olleet Stubi, Berneri, Aalto ja nyt Pääministeri Juha Sipilä. Uskoisin ettei ministereillä ole varaa sanoa väärää tietoa. Seppo Tiitisen mukaan Kansanedustaja ei saa kutsua toista Kansanedustajaa valehtelijaksi. Media kyllä näyttää vapaasti nimittelevän Kansanedustajia valehtelijaksi. Kiitos Mikko Kärnälle.plogista
Missä muu kepulandia piileksii.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Voiko joku muuta väittää, etteikö tämä kesäteatteri ollut keskustan, kokoomuksen ja sinisen tulevaisuuden yritys kasvojen pesuun, puhdistus.

Paska jäi silti naamaan pinttymään, maahanmuuttopolitiikka on edelleen sama ja ajalta ennen Perussuomalaisten puoluekokousta. So, kannattiko hallituksen kaatamis kikkailua miettiä "uutena" kikkana, kun se ei toiminut ensimäiselläkään kerralla.

Ei paska taikuri keksi uusia si(pi)lmän kääntötemppuja, vaan yrittää muunnelle samaa uudeksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sullakin tulee vielä tätä hallitusta ikävä, katsos siellä voi häärätä maahanmuuttopolitiikan kanssa ens vaalikaudella kokoomus, demarit ja vihreät.

Arvaappa millaista se silloin on :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Todellakin. Tuossa kombossa olisi naurussa pitelemistä, kun nykyhallituksen jäljelle jääneet arvostelijat jäisivät itkemään, mitä tulikaan. 'Sitä saa, mitä ei tilaa.'

Vaikea sanoa, miten halukkaita kokoomuslaiset ovat menemään hallitukseen sekä SDP:n että vihreiden kanssa. Siinä hallituksessa he olisivat vähemmistönä, koska molempien pitäisi näyttää, että eivät ole kokoomuksen apupuolueita. Perussuomalaisten nousua kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen on vaikea uskoa...

Maahanmuuttotilanne on silloin todennäköisesti helpompi. Sote ja maakuntahallinto eivät ole ongelmia, jos tämä hallitus saa asiat liikkeelle. Ellei, niin jälleen ollaan lähtöruudussa.

Olen Kärnän kanssa samoilla linjoilla. Minulla ei ole mitään syytä lakata luottamasta siihen, että Sipilä pyrkii toimimaan ratkaisukeskeisesti. Onhan ilmiselvää, että hallituksella oli montakin eri toimintamallia, mitä tehdä, jos perussuomalaiset valitsevat hallituskyvyttömän johdon. Tilanne muuttui koko ajan, joten mitään valmiiksi tehtyä suunnitelmaa ei voinut olla, vaan monia eri vaihtoehtoja.

Sipilä muuten ottaa erinomaisesti kaiken hallitukseen kohdistuvan arvostelun itseensä. Siinä suhteessa hän muistuttaa oikeastaan parasta esimiestä, mitä minulla on koskaan ollut. Hän oli joka tilanteessa aina työntekijöidensä puolella ja järjesti työolosuhteet mahdollisimman häiriöttömiksi. Vaikka varmaan sai muutaman kerran lujaakin arvostelua ylempää.

Ellei oleellista muutosta tule, niin minä kannatan Sipilän jatkoa keskustan puheenjohtajana. Vaihto on sitten todennäköisesti 2020 mutta se onkin suunniteltu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Arvaappa millaista se silloin on

Sitä samaa mitä on ollut -03-19 Kepu,kok ja kaikkien hallituspuolueiden kanssa.

-03-07 Kepu,rkp,sdp
-07-11 kepu,kok,rkp,vihr
-11-15 kok,sdp,vihr,vas,rkp,krst.
-15-19 kepu,kok,PS-sinis.
Joka eduskuntapuolue on osapuolena kaikkiin päätöksiin mitä on tehty tuona aikana.
(myös valiokuntien kautta kaikki 200 kansan valitsemaa.)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

"Yritän puhua niin rehellisesti kuin osaan" - Anneli Jäätteenmäki

"Poliitikoiden tavallisin synti on kahdeksannen käskyn rikkominen" - Juha Sipilä

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Valehteliko Persut Kreikan vipeistä oppositiossa -14 Kepun kanssa? Täys teatteri niiden "vastustamisesta" .
-Kumpikin tiesi kepu ja persut että ne oli sovittu jo -09.Aina 2018 asti. Vanhanen-09/Kiviniemi-10.Kuten myös EVM maaliskuussa-11.
Vakuudet vaati Kiviniemen-hallituksen VM Katainen edm.luvalla.
lähde:
EU/VM-tiedotteet (Hetemäki/Salmi)
Kunta-tedote maaliskuu-11

http://www.iltalehti.fi/iltv-pahapaikka/2015081401...

Petteri Hiienkoski

Ei vaikuta erityisen asialliselta eikä vakuuttavalta dissata ammattitoimittajaa.

Tuskinpa toimittaja Lauri Nurmi kevyin perustein kirjoittaa "Pääministeri ei puhunut totta eduskunnan täysistunnossa”. Väitteelle on pakko olla vankat perusteet. Ammattitoimittajana hän tietää tarkkaan joutuvansa vastaamaan väitteestään. Mahdollisesti tuomioistuimessa.

Jos väite ei pidä paikkansa pääministerillä on oikeus haastaa toimittaja oikeuteen kunnianloukkauksesta. Sipilä on miljonääri, joten hänellä ei ole edes taloudellisesta estettä puolustaa oikeuksiaan, kuten tavallisella pulliaisella. Ellei hän tätä siitä huolimatta tee, siitä on vaikea olla tekemättä johtopäätöksiä.

Kunnianloukkausjutun voittaminen taitaa olla Sipilälle ainoa mahdollisuus jatkaa pääministerinä. Sellainen henkilö, joka ei puhu totta eduskunnan täysistunnossa, ei näet voi olla Suomen pääministeri. Näin on lakia ainakin aiemmin luettu. Jos taas sivuutetaan laki, ollaan entistä vakavammassa tilanteessa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kun kasataan tiedonpalaset useasta lähteestä toisiinsa sopiviksi se ei ole "rohkea oletus", vaan kokonaiskuva. Katsos, kun se kokonaiskuva rakentuu tiedonpalasista, eli useista lähteistä. Ja tämä on hyvän toimittajan työn perusta.

Sitä muuten ihmettelin miksi Kärnä oli linkannut blogiin jutun Nurmesta, joka osoitti hänet lahjakkaaksi ammattilaiseksi, vaikka Kärnän tarkoitus oli todistella päinvastaista. Mutta antakaas kun teen nyt oikeasti rohkean oletuksen ilman sen laajempaa pohjatietoa Kärnän aivoituksista:

Kärnä tarttui kohtaan: "...yhdistellä niitä ja hakea omaa näkökulmaa. Joskus rohkeus aiheuttaa kritiikkiryöpyn." Lukeminen jäi siihen. Olisi kannattanut lukea edes seuraava lause. "Ilmeisimmän otsikon taakse kurottamiseen on kuitenkin syynsä."

Kukaan ei kykene ymmärtämään itseään huomattavasti lahjakkaampaa, koska ei ymmärrä perusteita hänen ajatteluunsa. Nämä lahjakkaat oivallukset ovat tästä käsityskyvystä arvioiden "rohkeita oletuksia", "noituutta" tai "hulluutta". Sama sääntö koskee toimittajia ja Kärnä uskoi tai yritti uskotella että näiden toimittajien arvio Nurmesta olisi jokin todiste oikeassa olosta.

Neroudella ja hulluudella on kyllä se yhdistävä tekijä, että kumpikin niistä tekee päätelmänsä yleisestä mielipiteestä välittämättä. Erottavaa on taas päätelmien perusteet todellisuuteen tai mielikuvitukseen perustuvina.

Se että Nurmi jo etukäteen ennusti, muuta toimittajakuntaa vastavirtaan, tulevien tapahtumien kulun pitäisi soitella kelloja Kärnänkin päässä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Nurmi ennusti samassa jutussaan myös sen, että useita PS kansanedustajia loikkaa muihin puolueisiin.
Hän teki kaksi ennustetta joista toinen totetutui. Tuosta toisesta ei vain saa niin suuria otsikoita kuin tuosta toisesta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se että muihin puolueisiin loikkasi usean sijaan vain yksi, Veera Ruoho, ei kuitenkaan ole kovinkaan oleellista Nurmen jutusssa, vaan Perussuomalaisten hajoaminen kahdeksi ryhmäksi, joista loikkarit jäävät hallitukseen ja etukäteistieto tästä hallituspuolueiden johdossa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #45

Eihän se ole oleellista kun kristallipallo siinä kohdassa särkyi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On hyvä uutinen että tapahtumat eivät vyöryneet sillä tavalla harkitsemattomasti kuin miltä median perusteella näytti.

Ilmeisesti kaikki oli hyvin valmisteltu, mikä on parempi asia kuin se että tuollaista mitä tapahtui tapahtuisi spontaanisti.

----------------------------

Se että perussuomalaisissa tulisi tapahtumaan vallanvaihto ja linjanvaihto oli ollut jo pitkään hyvin todennäköistä, joskaan mikään mikä on todennäköistä ei ole koskaan ihan varmaa.

Olisi ollut aika huolimatonta olla valmistautumasta huolella siihen tilanteeseen jossa Halla-aho valtaa persut.

Niinpä siis siihen valmistuttiin, mikä on mielestäni hyvä juttu.

-----------------

Nyt näyttää mediatietojen perusteella siltä että Halla-ahon porukka oli täysin valmistautumaton siihen että hänen valintansa aiheuttaisi tämän kaltaisen vastareaktion. Se on yllättävää, sillä olihan julkisuudessa monelta taholta annettu se ymmärtää että hallitusyhteisyö ei voisi jatkua jos vallankaappaus persuissa onnistuisi.

Voiko olla niin että Halla-aho ei tiennyt suunnitelmasta, vai tiesikö Halla-aho ja tekikö Halla-aho oman vastasuunnitelmansa tietoisena siitä mitä hallituspiireissä suunniteltiin tulevien tapahtumien osalta?

Jos pitäisi veikata niin uskoisin eniten siihen mahdollisuuteen että Halla-aho kyllä tiesi. Ei näin laaja "salaliitto" olisi voinut millään pysyä häneltä salassa.

----------------------------------------

Tehtiinkö persujen puheenjohtajiston valinta tieten tahtoen provosoivasti, niin että Niinistö hylättiin ja Hakkarainen otettiin tilalle, juuri siksi että Halla-aho halusi varmistaa että niin tapahtuisi mitä tapahtui ja mitä oli suunniteltu tapahtuvaksi.

Halusiko Halla-aho uhriutua ja päästä lopullisesti eroon Soinin porukasta, voidakseen olla varma jäljelle jääneiden uskollisuudesta ja nuivuudesta ja päästäkseen puolueensa kanssa oppositioon?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin tai näin kansa päättää -18-19 niin kepun ,persujen kuin sinisten "rehellisyyden".Jatkoon vai ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Niin tai näin kansa päättää -18-19 niin kepun ,persujen kuin sinisten "rehellisyyden".Jatkoon vai ei."

Kansa tuomitsee ja antaa joko oikean tai väärän tuomion.
Kansa määrää tulevan politiikan.
Kansa määrää siitä harjoitetaanki hyvää, keskinkertaista tai huonoa politiikkaa.

Loppujen lopuksi, kansa jokatapauksessa huijataan tekemään niitä päätöksiä mitä se tekee.

Kaikki riippuu siitä antaako kansa äänensä rehellisille, eli hyvää tarkoittaville huijareille, vaikko pahoille ja pahaa tarkoittaville huijareille, huijareille jokatapauksessa.

Pasi Karlsson

Kyllä mielestäni Timo Soinin aiemmat vitsaukset kepulaisista tukee Nurmea !

"KEPUn kuulat karkaa, vain KEPU uskoo KEPUa"

"Tälläinen kepulainen lainkuuliaisuus ei vetele"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset