Vihreiden politiikan sietämätön keveys

Luin juuri vihreästä langasta, että Ruotsin vihreät ovat saaneet tahtonsa läpi: Ruotsissa otetaan käyttöön lentoliikennevero. Suomessa vihreät ajavat samaa asiaa ja haluavat ottaa lentoveron käyttöön "lentoliikenteen ilmastopäästöjen hillitsemiseksi". Tällaisella politiikalla olisi tuhoisa vaikutus matkailun kehitykseen.

Mitä lentovero sitten tekisi? Se estäisi nimenomaan köyhän kansanosan lentomatkailua. Hyvätuloinen vihreä eliitti hyvien yhteyksien varrella ei lentoveroista kärsisi, vaan lentäisi Aasiaan tofupatojen ja buddhaluostareiden äärelle kuten ennenkin. Pienituloinen ja kaukana hubeista asuva ihminen olisi tämänkin veron kovin maksumies. Vero kun iskisi kovimmin juuri kotimaan lentoihin.

Matkailun tulevaisuus ei ole uusissa veroissa ja kielloissa, vaan luonnossa. Ympäristöystävällinen matkustaminen on tärkeä tavoite, mutta siihen ei päästä pienituloisten lompakkoa kurittamalla. Sen sijaan pitäisi puhua lentomatkustamisessa esimerkiksi uusiutuvan biokerosiinin käytön lisäämisestä. Mutta sehän ei vihreille käy, koska metsätalous on pahasta.

Vihreiden politiikassa ei noin muutenkaan tunnu olevan mitään logiikkaa. Metsätaloutta ei saa harjoittaa, turvetta ei saa nostaa, kaivoksia ei pitäisi rakentaa, maataloutta ei harjoittaa, eläimiä ei saisi metsästää ja nyt viimeisimpänä halutaan myös lopettaa myös matkailu. Kysynpä vain, että millä ihmeellä te kuvittelette maaseudun ihmisten elävän? Vihreiden vaihtoehtobudjetin verolinjauksetkin kun olivat sellaisia, että niille ei yksikään joukkoliikenteen ulottumattomissa asuva voi taputtaa. Ilmeisesti kuvittelette, että vuolisimme tarpeen niin vaatiessa pettua edelleen hiljaa ja onnellisina?

Näyttääkin siltä, että vihreän politiikan tavoitteena on rakentaa kaupunkiseutujen ulkopuolisesta Suomesta luonnonsuojelureservaatti, josta ihmiset on poistettu kuleksimasta. Minulla käy aina välillä sääliksi maaseutu- ja erävihreitä. Siellä on paljon hyviä näkemyksiä, mutta niitä ei kuunnella. Saa nähdä kuinka pitkään tämä porukka jaksaa roikkua vihreissä mukana.

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu