mikkokarna Lapin puolustaja

Voi Posti p****le minkä teit

  • Posti muisti haja-asutusalueiden asukkaita tällaisella uudenvuodenlahjalla.
    Posti muisti haja-asutusalueiden asukkaita tällaisella uudenvuodenlahjalla.

Postilaatikossa Inarin Koppelossa odotti tänään kirje Postilta itseltään. Tämän kirjeen olivat saaneet kuljetettua ajoissa perille, vaikka muuten toimitusvarmuudessa on viimeisinä vuosina ollut jatkuvia puutteita. Niihin eivät ole auttaneet valitukset ja yhteydenotot, vaan harva se päivä on joku kansalainen Lapista ottanut yhteyttä kertoakseen, kuinka lasku saapui eräpäivän jälkeen tai kuinka Lapin keskussairaalaan varattu vastaanottoaika meni ohitse kirjeen saavuttua jälkikäteen. Jotenkuten tässä on kuitenkin pärjätty ja ymmärretty, että tällaistahan se elämä haja-asutusalueilla joskus on.

Mutta tällä kertaa oli Postilla ilouutisia kerrakseen! Kuitattavien lähetysten palvelut on päätetty uudistaa kaikille asiakkaille tasapuolisiksi asuinpaikasta riippumatta! Kuulostaisi mukavalta, jos se olisi totta. Postin vääristyneessä maailmankuvassa tämä kuitenkin tarkoittaa, että helmikuun alusta alkaen haja-asutusalueella asuva joutuu tilaamaan paketeilleen ja kirjatuille kirjeilleen erikseen maksullisen kotiinkuljetuksen.

Ensinnäkin tuntuu jollain tasolla absurdilta, että lähetyksistä alettaisiin tulevaisuudessa maksamaan niin lähettävässä kuin vastaanottavassakin päässä. Tällaisessa tuplalaskutuksessa ei ole kertakaikkiaan mitään mieltä. Posti pyrkinee tällä harhauttamaan kuluttajia väittämällä, että lähetysten hinnat on pidetty alhaisina, vaikka tosiasiassa se onkin siirtynyt tuplalaskuttamaan samasta lähetyksestä.

Tasapuolisuuden käyttäminen argumenttina on myös tässä yhteydessä huono vitsi. Onko todella tasapuolisuutta, että tulevaisuudessa Sevettijärvi–Näätämö-alueella asuvat joutuvat maksamaan toistakymmentä euroa pakettien kotiinkuljetuksesta tai noutamaan ne itse yli sadan kilometrin päästä noutopisteestä? Tällaisia alueita on pohjoisessa myös paljon muita. Jos posti aikoo puhua yhdenvertaisuudesta edes sivulauseessa, on sen perustettava postitoimistoja lähelle kansalaisia tai lisättävä korvauksia, joita asiamiespostien ylläpitäjille maksetaan.

Postin toiminnassa pohjoisessa ei ole ollut enää vuosiin mitään kohtuullisuutta, mutta tämä viimeinen temppu saa suorastaan haukkomaan henkeään. Olen ollut asiasta jo yhteydessä Postin hallintoneuvoston puheenjohtajaan ja erinäisiin jäseniin, joille kaikille tämä on tullut yllätyksenä. Asia on ehdottomasti hoidettava nopeasti kuntoon siten, että maaseudun asukkaiden oikeuksia ei poljeta. Postin temppuilu ja jakeluhäiriöt taas on estettävä sitten vaikka uhkasakon voimalla. Nyt on mitta lopullisesti täynnä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja ketkähän oli viesti ja liikenne-ministereitä-07-18?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Minulle tuli Postilta tiedote, jonka mukaan voin tilata maksuttoman kotiinkuljetuksen, joka tilataan maksullisesta palvelunumerosta jokaiselle lähetykselle erikseen. Mainittakoon, että asun hyvin kaukana Inarista. Posti ei enään tuo paketteja edes oikeaan kuntaan, vaan ne on itse haettava naapurikunnasta (tuo on selkeästi postilain vastaista).

Kohta posti alkaa varmaan myydä samalla logiikalla maksuttomia pizzoja, maksutonta pysäköintiä tai vaikkapa maksuttomia autonpesuja.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Paras tapaus. Kavereni asuu Kärsämäellä, postilta tuli ilmoitus pakettisi on noudettavissa Imatralta. Jossakin on pettänyt järki täysin, kuten suomen hallituksella, jossa olet mukana kansaanedustajana.

Pentti Hagelin

Joskus ihmetyttää nämä poliitikkojen ulostulot asioissa, jotka pitäisi olla etenkin hallituspuolueiden edustajien vaikutusvallassa "Suomen valtio omistaa Posti Group Oyj:n koko osakekannan. Postin ja muiden valtionyhtiöiden omistajapolitiikkaa johdetaan valtioneuvoston omistajaohjausosastossa. Se vastaa omistajastrategian valmistelusta ja toimeenpanosta sekä hyvän hallintotavan kehittämisestä." että sillä lailla!

Pentti Hagelin

Mikä on tässä tapauksessa hallituspuolueen edustajan motiivi tai tavoite ulostulolle?

"Suomen valtio omistaa Posti Group Oyj:n koko osakekannan. Postin ja muiden valtionyhtiöiden omistajapolitiikkaa johdetaan valtioneuvoston omistajaohjausosastossa. Se vastaa omistajastrategian valmistelusta ja toimeenpanosta sekä hyvän hallintotavan kehittämisestä.

Posti Group Oyj on luokiteltu markkinaehtoisesti toimivaksi valtionyhtiöksi, jossa omistajalla on strateginen intressi. Omistajan tavoitteena on kulloinkin parhaan taloudellisen kokonaistuloksen saavuttaminen. Tätä arvioidaan kannattavuuden ja omistaja-arvon pitkäjänteisen kasvun perusteella."

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voi hallitus p****le minkä teit pätee erinomaisen hyvin, kun te pösilöt menitte äänestämään ihmisoikeusrikoksen olevan aktiivimallin ymmärtämättä ongelmia. Sano Keskustalle, että lähdetään eduskunnasta pois ja lopettaa olemasta.

Muuten työttömät vyöryy eduskuntaan ja ministeriöihin eikä päästä ketään töihin. On se parempi kuin se tilanne, jota ei haluta toistaa vuonna 1918. Aika monilla ihmisillä on jo mitta täynnä eduskunnan sekoiluista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voi Kärnä minkä teit voisitko vastata tähän, saman ole saanut sähköpostiisi.

Monet odottelevat sinunkin kantaasi aiheeseen.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248512...

P.s Posti entisen Itellan toiminta on ollut jo pitkään hyvin kyseenalaista. Aikanaan yrittivät vallata kuljetusmarkkinat, sekin meni puihin. Toki saivat kuljetusyrittäjät kuseen. Muutaman konkursiin. Voisivat keskittyä siihen postin jakamiseen sensijaan että panostavat nurmikonleikuuseen tai vaippojen vaihtoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sitä saa mitä tilaa, mutta kalliiksi tulee ja hankalaksi menee.

Käyttäjän Marja-TerttuPeltovuoma kuva
Marja-Terttu Peltovuoma

Niin eikö tää ole tän hallituksen liikenneminusteriön aikaansaannoksia ? Toisekseen eikö 5 km ja yli postiin ole lakisääteinen postinkuljetus palvelu pakko.? Ilmoittivat vielä että ilmaiseen numeroon voi soittaa ja tilata ilmaisen kuljetuksen.....Ja 101.ksi , kuka enää tietää mistään mitään.Kaikki on todella niin sekasin että tietääkö itse hallituskaan enää mitä puuhaa.Tavan kansalainen on pudonnut kärryiltä suurin osa jo ajat sitten.Liekö tarkoituskin.

Harri Mulari

Miten helvetissä sä Kärnä kehtaat esittää oppositiopoliitikkoa?

Käyttäjän Marja-TerttuPeltovuoma kuva
Marja-Terttu Peltovuoma

Keput tyhjentää maaseudun mutta se tarvii laittaa näyttämään niin että oppositio etenkin Vihreät tyhjentää maaseudun.Muutenhan kepuiltä loppuisi kannattajat/äänestäjät.

Pauliina Heikkilä

Hei Mikko! Jo oli aikakin, että joku Arkadianmäeltä alkaisi availla Postin puuhia. Tässäpä sinulle muutama näkökulma aiheeseen, jos on mennyt ohi:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/art...
ja laskuhuijauksia alueelta (kun Postin mukaan noutomerkkipalvelu on turvallinen): https://www.pohjalainen.fi/uutiset/poliisiuutiset/...

kesäkuussa nostin esiin Postin palvelutason pk-yrittäjille:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mielipidekirjoi...
johon Postilta vastattiin, ettei ole tullut tietoa isommista ongelmista:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/posti-vastaa-yr...

Hyvä jos nyt kansanedustajan viemänä menisi Postin tietoon asti "isommat ongelmat", kun niitä ei tähän asti ole ollut. Postilla ei ilmeisesti lueta lehtiä eikä asiakaspalautetta. Marraskuussa 2016 kerroin mittavista ongelmista Tietoviikko-lehdessäkin
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/testaakohan-pos...

Postilla tuskin lukevat tätä tätä blogiakaan, joten olisitko Mikko kiltti ja raportoit täällä, millaisen vastaanoton viestintäsi on saanut ja mihin toimenpiteisiin ryhdytään.

Me mahdolliset äänestäjät olemme kovin kiinnostuneista, miten tämä asia etenee vai eteneekö nytkään.

P.s. Viestintävalokunnan pj oli kesän 2017 alussa Jalonen (persu), mutta ainoastaan rivijäsen Taavitsainen (sd.) vastasi minulle, että asia otetaan esille. Valtioneuvoston kansliaan lähetin kahdelle henkilölle sähköpostia kesäkuussa Postin toimintaan liittyen. Onko vastaamatta jättämäinen nykyään hyvän hallintotavan mukaista?

Pauliina Heikkilä

Valtio-omisteinen Posti tekee yritystoiminnan maaseudulla helpoksi? http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkel...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset