Pyydä ja päästä -kalastus kiellettävä uudessa eläinsuojelulaissa

Esitys uudeksi eläinsuojelulaiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kannoin hetki sitten oman korteni kekoon ja esitin, että ns. pyydä ja päästä -kalastus kiellettäisiin lailla. Lausuntoaikaa on helmikuun loppuun ja kehoitan kaikkia ilmaisemaan laista mielipiteensä täällä.

Pyydä ja päästä -kalastuksessa ihminen alistaa villin luontokappaleen omaksi leikkikalukseen ilman mitään sen syvempää tarkoitusta. Se on väärin. Kaiken kalastuksen lähtökohtana tulisi näkemykseni mukaan olla ravinnon hankkiminen eikä tyydytyksen hankkiminen eläintä alistamalla. Kuinka moni olisi valmis sallimaan pyydä ja päästä -metsästyksen? Millainen meteli nousisi, jos ampuisin hirveä kumiluodilla kylkeen, ottaisin kuvan ja täräyttäsin tämän jälkeen eläimeltä sydämen defibrillaattorilla käyntiin? Jokainen eläinsuojelujärjestö olisi kimpussani, mutta jostain syystä pyydä ja päästä -kalastus ei herätä tällaisia tuntemuksia.

En hyväksy eläinrääkkäystä missään muodossa ja olen jo pitkään hämmästellyt kaksinaismoralismia tämän asian ympärillä. Eläinsuojelujärjestöjen hiljaisuus asian johtunee siitä, että tällaista kalastusmuotoa harrastavat pääasiassa erilaiset vihreät jasperpääkköset, jotka saavat tyydytystä ottaessaan selfien alistetun ja loppuun saakka väsytetyn kalan kanssa. Irvokkainta on, että kaloja usein suudellaan tämän jälkeen. Kaikki tällainen ”hupionkiminen” on todella sairasta.

Suomella on nyt uuden eläinsuojelulain nojalla mahdollisuus tulla eläinoikeuksien edelläkävijäksi tässä asiassa. Toivon myös todella, että saan tälle näkemykselleni tukea myös erilaisilta eläinoikeusjärjestöiltä. Mikäli pyydä ja päästä -kalastuksen kieltoa ei sisällytetä lopulliseen hallituksen esitykseen eläinsuojelulaista, tulen tekemään siitä erillisen lakialoitteen eduskunnalle. 

 

 

 

 

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu