mikkokarna Lapin puolustaja

Teollisuusliiton on irtisanouduttava työpaikkakiusaamisesta

Useat SAK:laiset ammattiliitot lakkoilevat ylihuomenna protestina hallituksen aktiivimallille. Tällaisen ”jälkijättöisen” lakon järjestäminen on hämmentävää ja siksi ei voikaan välttyä ajatukselta, että kyseessä on pikemminkin SAK:n ja vasemmistopuolueiden profiilin nostaminen, kuin todellinen työtaistelutoimi. Ammattiliitoilla on tietysti oikeus laillisiin työtaisteluihin, mutta on todella valitettavaa, että satojen miljoonien eurojen lasku lankeaa nyt työnantajien maksettavaksi. He kun eivät millään muotoa ole tämän protestin todellinen kohde.

Ihmetystä ovat aiheuttaneet myös Teollisuusliiton lakko-ohjeet, joissa patistellaan myös liittoon kuulumattomia osallistumaan lakkoon. Kun asiaan kysyttiin tarkennusta liiton järjestöpäällikkö Vesa Aallosvirralta hän totesi, että lakon ulkopuolelle jättäytyville liittoon kuulumattomille ei ole tulossa muita sanktioita kuin ”sanallista miekkailua kiihkeimmillä työpaikoilla”.

Aallosvirran lausunto on uskomaton, sillä se pyhittää työpaikkakiusaamisen. Työpaikkakiusaamisella tarkoitetaan työsuojelulain 18§:n ja 28§:n mukaista häirintää, johon on velvollisuus puuttua. Muutenkin Teollisuusliiton asiasta antamat lausunnot voidaan tulkita painostukseksi. Kaikki tällainen syö laillisten työtaistelutoimien uskottavuutta.

Olisi suotavaa, että Teollisuusliiton puheenjohtajisto Riku Aalto, Turja Lehtonen, Heli Puura ja Jari Nilosaari osoittaisivat nyt suoraselkäisyytensä ja ilmoittaisivat yksiselitteisesti, että liitto ei hyväksy minkäänlaista työpaikkakiusaamista. Ei liiton jäseniin tai liiton ulkopuolisiin kohdistuvaa. Epäilenpä vain, että ei taida pokka riittää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hallituksen on irtisanouduttava kansalaisten kiusaamisesta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kyseessä mielenilmaus hallituksen harjoittamaa sortopolitiikkaa ( kiusaamista ) kohtaan, ei lakko.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mikko Kärnä. Kuinka olet ajatellut osaltasi vähentää hallituksen suunnitelemaa vähempiosaisiin kohdentuvaa kiusaamista.
Kansanedustajana Sinulla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa nyt. Toisin kuin tavan tallaajilla.

Etukäteen kiitäen vastaukseen käyttämästä ajastasi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kärnän kirjoitus on täyttä asiaa!

Pekka Pylkkönen

Eli jotain liki 5.5 miljoonaa kannattajaa kuten useat täällä kirjoittavat kaverit toteaisivat.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kommentoijat 1,2 ja 3 lietsovat lainvastaista toimintaa työpaikoille onko tämä jo kiihotuksen ja pelon masinoimista.
Tälläisen toiminnan arkkitehtinä on Sosialidemokraattisen puolueen Puheenjohtaja toimiva lainsäätäjänä istuva ex AY pamppu Antti Rinne eduskunnasta. Uskaltaako kuka tälläistä manööveriä johtavan kansanedustajan ulkoparlamentaalista voimia hakevaa tukea edes omat puoluekollegat

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"mutta on todella valitettavaa, että satojen miljoonien eurojen lasku lankeaa nyt työnantajien maksettavaksi. He kun eivät millään muotoa ole tämän protestin todellinen kohde."

Suoranaisesti työnantajat eivät ole kohde, mutta osasyyllisiä he ovat.

Heille on tehty monia taloudellisia helpotuksia työllisyyden lisäämiseksi, työnantajamaksuja siirretty työntekijöille keskimäärin 7,7% maksettavaksi. (Tulonsiirto työnantajille)
Kikysopimus, työnantajan etu 5%. (tulonsiirto työnantajille)

Nyt sitten hallitus rikkoi tekemänsä kiky sopimuksen luomalla aktiivimallin, rankaisemalla työntekijöitä siitä, ettei työnantajat ole tehneet mitään toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi niiden taloudellisten helpotuksian (tulonsiirtojen) johdosta jotka heille on annettu, nimenomaan työllistämisen parantamiseksi.

Samaanaikaan on maksettu yritystukia (työnantajien sosiaaliapu) miljarditolkulla, joilla ei ole ollut ainakaan työllisyyttä parantava vaikutus, vaan päinvastainen.

Te pellet siellä Arkadianmäen sirkuksessa, voisitte alkaa tekemään jotain oikeita toimia, ettei tarvitsisi ruveta tällaisiin toimenpiteisiin, joka on huono vaihtoehto, mutta mitä muuta tavankansalainen voi tehdä, kun ette pidä lupauksianne tai tekemiänne sopimuksia.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"että satojen miljoonien eurojen lasku lankeaa nyt työnantajien maksettavaks"

Mettikö hallitus aktiivimalli-lakia ajaessaan läpi että näin voisi käydä, kyseessä on reaktio hallituksen tekemisiin joten hallitushan on juurisyy näihin "laskuihin".

Nämä väittämäsi satojen miljoonien laskuthan voisi välttää jos hallitus ei tekisi typeryyksiä alunperin. Tiedät hyvin mistä on kyse, silti vain pitää kääntää ja vääntää asiaa muiden syyksi.

Jos haluat rangaista syyllisiä, menen peilin luo ja rankaise näkemääsi henkilöä parhaaksi näkemällä tavalla jotta virheet ei enään toistu.

Epäilen vain, ei taida pokka riittää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Keskusta on saavuttanut uuden pohjanoterauksen, keskusta ja vihreät vajaan 16% kannatuksella.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250165-hels...

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Kärnälle terveiset. Jos haluat kuulla mitä on yrityksen, ja yritysjohtajan harrastama työpaikkakiusaaminen niin voin kertoa mistä löydät lisätietoja.

Voin myös halutessasi kertoa sinulle henkilökohtaisesti mitä kaikkea se voi tarkoittaa näin työntekijän näkökulmasta.

Ehkä on hyvä että näitä tapauksia tuodaan julkisuuteen kaikkien nähtäväksi ja ihmeteltäväksi jotta tiedätte mitä on se "oikea" työpaikkakiusaaminen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Melko monet ovat näköjään niin sokaistuneita aktiivimallista etteivät ymmärrä että tässä blogissa puhuttiin työpaikkakiusaamisesta ja Teollisuusliiton järjestöpäällikön kannasta siihen. Työpaikkakiusaamista pidetään liiton mukaan vain "sanallisena miekkailuna" joka ei paheksuntaa kaipaa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Täyttä asiaa.
Kiusaamiseen tulee olla nollatoleranssi, ja työhäirintään, eli työpaikkakiusaamiseen tulee suhtautua yhtä ankarasti kuin raiskaukseen. #MeToo

Tuo teollisuusliiton järjestöpäällikön mainittu suhtautuminen on malliesimerkki vaikutusvallan väärästä käytöstä.
Ei kuitenkaan lähelläkään niitä työpaikkakiusaustapauksia, joihin myös yritys tai yritysjohtajat ovat sortuneet suuruudenhulluudessaan, ja työsuojelun AVI:lle ilmoittamat tapaukset jotka työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden lakimiesten taholta katsotaan olevan aivan tavallista ja hyväksyttävää toimintaa. Siis normaalia yritystoimintaa?

Tästä syystä toivon että US tai yleensä tiedotusvälineet kertoisivat rohkeammin mm. AVI:n työsuojelun havaitsemista tai muuten ilmi tulleista työpaikkakiusaamistapauksista.

Vain kiusattu voi tietää mihin kaikkeen työpaikkakiusaaminen voi johtaa.

Työntekijää voidaan alistaa kovin erilaisin teoin ja kiusattu voi kärsiä koko loppuelämänsä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kyllähän yrittäjät on tässä yksi osapuoli. Ei siitä pääse nyt enää karkuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset