mikkokarna Lapin puolustaja

Kokoomuksen pestävä omat kalsarinsa

Kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vaati eilen hallitukselta pelisääntökeskustelua entisen kokoomuksen viestintäministerin Suvi Lindénin toimista. Virolaisen puheenvuorossa on kyse vastuunpakoilusta ja kokoomukselle kuuluvan taakan työntämisestä hallituksen syliin. 

On aivan selvää, että kokoomuksen on itse pestävä omat kalsarinsa. Vaikutusvaltaisten kokoomuslaisten sotkeutuminen niin sote-lobbaukseen, kuin nyt myös kansainväliseen asekauppaan, on puhtaasti puolueen oma ongelma. On erittäin outoa, että ylipäätään esitetään hallituksen laativan pelisäännöt kokoomuksen omalle toiminnalle, vaikka nurkat voi siivota vain kokoomus itse.

Suvi Lindénin, Laura Rädyn, Lasse Männistön, Joonas Turusen ja nyt myös viimeisimpänä Sanna Lauslahden toiminta on rapauttanut monen kansalaisen uskoa demokratiaan. Erityisesti Lindénin tapaus hakee röyhkeydessä vertaistaan. Valtaisaa, yli 5000 euron sopeuttamiseläkettä nauttiva ex-ministeri, joka käyttää yritystään omana säästöpossunaan ja tekee hämärää asekauppaa puoluetoverinsa kanssa Ugandassa, joka joutuu matkalla murhatuksi. Samalla keskusteluun nousee valtionyhtiö Patrian toiminta ja ex-ministerin kontaktit, joilla hän on mahdollisesti junaillut erinäisiä asiakirjoja asekauppaan mielivälle kaverilleen. Tämän kertomuksen toivoisi olevan huonosta dekkarista, mutta valitettavasti se on totisinta totta.

Kokoomuksen on nyt kannettava vastuunsa omista sotkuistaan ja lopetettava asian ympärillä kaarteleminen. Eduskunnan puolestaan on poistettava sopeutumiseläkejärjestelmä, mikäli se vain on perustuslakiasiantuntijoiden mukaan mahdollista. Poliisilla, syyttäjänlaitoksella ja tuomioistuimilla puolestaan tullee olemaan vielä paljon tekemistä tapaus Lindénin ympärillä. 

Lehtitietojen mukaan Suvi Lindén on muuten parhaillaan Egyptissä. On pakko kysyä, minkä yhtiön valtuutuksella tällä kertaa ja tekemässä mitä? Myymässä aseita muslimiveljeskunnalle?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Ilkka Luoma

Olisiko uhrikin ollut jopa Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana Vantaalla?

...
Osanotto uhrin - liikemiehen - perheelle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Näin on. Osanotto uhrille. Nyt olisi kuitenkin kokoomuksen paikka selvittää asioita.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Entisiä ministereitä on myös muilla kuin Kokoomuksella, joten Virolaisen esitys on aivan järkeenkäypä.
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2439239

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Suvi Lindénista niin väliä ole. Hyttysen ilmapäästöjä siihen seuraavaan kohtaan, mitä kirjoitan:

Ensin teidän pitää poistaa aktiivimalli ja sen jälkeen saada osan uskottavuudestanne takaisin, että tosissaan korjaatte isot epäkohdat pois.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Topi Rantakivi

Aktiivimalli on paras laki mikä on työttömien tilanteen parantamiseksi Suomessa koskaan laadittu ! Tätä aktiivimallia tulee seuraavakin hallitus toteuttamaan !

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ei siitä kyllä hyötyä ole. Lähinnä haittaa ja piilottaa työllisyyden todellisen tason aika "aktiivisen tehokkaasti". Tempputyöllistämiset, höpöhöpö-kurssit jne. kun eivät riittäneet enää piilottamaan aitoa työttömyyttä, niin keksittiin "nerokas" aktivointi. Tilastokikkailu on todellakin taitolaji.

Käyttäjän AnttiOllikainen kuva
Antti Ollikainen

Hyvä Mikko. Sekoomus saa itse selvitellä omat sotkunsa. Se on kyllä tiedossa että Sekoomuksessa on ketkuja ja korruptiota vaikka muille jakaa.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Miksi valvonta vastuu ei toimi myöskään louhinta räjähteissä. Kuka pesee tämän pyykin lupa-ja valvonta vastuun laiminlyönti.

Tukes rikkoo valvonta velvollisuutensa eikä noudata eduskunnan säätämiä lakeja ja asetuksia? Louhintaräjähteet on myös raakaa bisnestä ja täysin villiä ja valvomatonta.

Kyseessä on asekauppa ja Patria on valtiojohtoinen yritys ja Tukes on TEM ministeriön alainen. Kukaan ei todellisuudessa valvo heidän toimintaa.
Ministerinhän pitää vastata oman ministeriön alaisuudesta. Viime kädessä valvonta vastuu räjähteissäkin on laissa TEM.rillä ja tämän jälkeen valtioneuvostolla jos sisäministeriö ei toimi.

TEM:n alaisuudessa toimiva Turvallisuus-ja kemikaalivirasto (TUKES) on
räjähderajoituksen hallinto-ja lupaviranomainen. Lainsäädännössä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluu käsittellä räjähteiden valmistusta ja varastointia koskevia lupia sekä valvoa räjähdevarastoja. MIKSI NÄIN EI TAPAHDU ? Ministeri Mika Lintilä ja Jari Linström vastuu kuuluu teille!

Suomen sisällä jo miljoonia kiloja louhinta räjähteitä käytetään vastoin lain velvoitteita ja valvonnan annetaan pettää vuosi kymmeniä.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Jos laittomia aseita valvotaan miksi TEM alainen valvontaviranomainen saa antaa rikkoa valvonnan lupa viranomaisena? Esimerkki jos virkamies tekee lainvastaisesti kukaan ei valvo ei edes poliisi.

Vaaltavat talovauriotkaan ei ole ympäri maan ei ole pysäyttänyt laitonta räjäytystoimintaa. Mitä jos laittomiin aseisiinkin suhtauduttaisiin yhtä välin pitämättömästi.
Laki koskee erikseen jokaista työmaata ja jokaisesta työmaasta laki edellytää poliisille ilmoitusta ja poliisin tarkistusta louhinta- ja räjäytystyöstä.
Turvallisuusnäkökohdat onnettomuusriskin osalta pitää varmistaa TUKES:n luvassa.
Laki 390/2005 7 § Lupapäätöksestä tiedottaminen edellyttää tiedottamista poliisille. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston on toimitettava tieto lupapäätöksestä aluehallintovirastolle, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, pelastusviranomaiselle, poliisille sekä kunnalle.

Asutuksella olisi hallinto valitus mahdollisuus, mutta mistä valitat, kun ei lupaa. MITÄ POLIISI TARKISTAA; kun ei lupaa Tukesilta? Pää pensaaseen vaan ja annetaan olla!

Räjähteitä ei voi vain tuoda louhinta työmaalle laki koskee myös käyttöä, käsittelyä.

Poliisille ilmoitus, poliisille kuuluisi tarkistaa työmaat, ja luvat olisi haettava ensin Tukesilta. Poliisilla olisi laissa tarkastusvelvollisuus. Samoin Tukesilla on tarkistusvelvollisuus.

Poliisille on ilmoitettava räjäytyksistä ja ilmoituksesta on käytävä esille 60 § vaatimukset.
VNA räjähteiden valmistuksen ja varastoinnin valvonnasta 819/2015
13 luku Räjähteiden käyttö, 60 § Ilmoitus räjäytystyöstä
https://w Valtioneuvoston asetus räjähteiden valmistuksen ja varastoinnin valvonnasta 25.6.2015/819
https://ww.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20150819

http://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_rajaytystyosta

Näyttöjä laittomuudesta löytyy jo pieniltäkin työmailta ja murskaamot eivät ole pieniä työmaita. Louhinta työmaat käyttävät kerta räjähdemääriä laittomasti 10 000- 19 000 kiloon kerralla ja ko. määriä ei voi laillisesti asutuksen vuoksi käyttää.

Räjäytystyömaiden valvontaa halutaan tiukentaa. julkaistu 14.05.2008 klo 10:30, päivitetty 31.10.2008 klo 23:29 ”Pienten räjäytystyömaiden valvontaa halutaan parantaa. Valvonnan tehostamista vaatii kaksi vuotta sitten Espoossa Friisilässä sattunutta räjähdysonnettomuutta tutkinut tutkintalautakunta. Lautakunnan mukaan pienehköjä räjäytystyömaita ei tällä hetkellä valvota käytännössä lainkaan, eikä työmaille kohdistu edes valvonnan uhkaa.”

Matinkylä; On hyvin erikoista, että saman yrityksen kohdalla joudumme miettimään heidän räjähteiden hankintaa, siirtoa, varastointia ja käyttöä. Siinä on koko ketju. Mitä enää jää jäljelle? miettii kihlakunnansyyttäjä Harri Lindberg. http://metro.fi/matinkyla/uutiset/rajaytysturmasta...
Espoon käräjäoikeuden vuonna 2014 antamassa tuomiossa on kyse ollut kokonaisurakasta, joka on sisältänyt louhintaa ja räjäytystöitä. KO katsoo, että räjäytystyön yleisvaarallinen luonne huomioon ottaen räjäytystyötä koskevien säännösten noudattaminen on korostetun tärkeää.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Kenelle Eduskunta näitä lakeja säätää, koska niitä ei noudateta eikä valvota? Onhan tämä järkyttävää sadat ihmiset taistelee hengestään ja omaisuudestaan Suomessakin!

Valta ja vastuu, ei merkitse oikeutta vallan väärinkäyttöön eikä oikeutta olla välittämättä seurauksista.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa alan lainsäädännöstä ja lainsäädännön valmisteluun liittyen Ministerinä Jari Linström on alle kirjoittanut asetuksia, ja uusien räjähteitä koskevien asetusten oli tarkoitus selkeyttää räjähteiden nykysäänteyä sekä rakenteeltaan ja osittain myös sisällöltään vastata vaarallisia kemikaaleja koskevia lakia (390/2005) ja valtioneuvoston asetuksia vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin valvonnasta (685/2015) sekä valtioneuvoston asetusta vaarallisten kemikaalien teollisen käsittelyn ja varastoinnin turvallisuusvaatimuksista (856/2012).

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150819

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150685

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120856

Valtioneuvoston asetus räjähteiden valmistuksen ja varastoinnin valvonnasta (819/2015) on annettu kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) pohjalta ja se nimensä mukaisesti säätelee räjähteiden käytön valvontaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset