mikkokarna Lapin puolustaja

Avoin kirje Turja Lehtoselle

Arvoisa Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen,

Olen viime päivät järkytyksellä seurannut toimintaasi erityisesti sosiaalisessa mediassa. Joudun tosin tekemään sen nyt muiden kanavien kautta, koska olet esittämieni kriittisten huomioiden takia estänyt minua suoraan seuraamasta julkisia kirjoituksiasi. 

Lauantaina kirjoitit twitterissä, että yleinen työttömyyskassa YTK on mielestäsi lokki muiden luomassa järjestelmässä, joka kuolee heti jos AY-liike ei puolusta järjestelmää. Samalla tulit heittäneeksi lapiollisen sitä itseään yli 400000 suomalaisen palkansaajan naamalle. Ymmärrän toki huolestuneisuutesi. Jokainen YTK:n jäseneksi liittyvä entinen teollisuusliittolainen on valtava rahallinen tuki suoraan pois kassastanne, josta sinunkin palkkasi (9900 e/kk) maksetaan.

Eilen puolestaan kritisoitiin laajasti lakon lapsille ja vanhuksille aiheuttamia vaikutuksia. Tänään moni lapsi on jäänyt kouluissa ja päiväkodeissa ilman ruokaa, koska te yritätte murtaa demokraattisen järjestelmän lakkoilemalla puhtaan poliittisin perustein. Kun yrittäjät halusivat auttaa lapsia ja vanhuksia saamaan ruokaa väitit facebookissa, ettet ole koskaan nähnyt yhdenkään yrittäjän antavan käsiään avuksi esimerkiksi vanhuksille tai lahjoittamassa ruokaa kriisikuntien kouluille. Kyselit myös, miksi yrittäjät eivät ole lahjoittaneet aikaisemmin Heikki Hurstille

Kirjoituksesi osoitti, ettet selkeästikään ymmärrä ruoka-avusta yhtään mitään. Tiedätkö sinä, Turja Lehtonen, mistä se ruoka leipäjonoihin tulee? Usko tai älä, pääosin sen lahjoittavat halveksimasi yrittäjät. Suosittelen sinua myös perehtymään, millä tavalla esimerkiksi uuden lastensairaalan rahoitus kerättiin. Senkin lahjoittivat suurelta osaltaan yrittäjät, joiden hyväsydämisyyden käänsit eilen pelkäksi AY-liikkeen vastustamiseksi. 

Turja Lehtonen, sinä lietsot puheillasi ja käytökselläsi Suomeen uutta luokkasotaa. Se on ikävää ja en tiedä mahdatko ymmärtää, että sinusta on tullut sitä luokkaa edustava henkilö, jota tällä hetkellä esität vihaavasi. Julkisesti esittelemäsi elämäntyyli on täynnä huvikuunareita ja hulppeita ravintola-annoksia, joista tavallinen palkansaaja, saati yhteiskunnan vähäosaisimmat, saavat vain haaveilla. Pidän toimintaasi oksettavana ja voisitkin yleisen mielenkiinnon tyydyttämiseksi kertoa julkisesti, milloin ja miten olet itse viimeksi harjoittanut hyväntekeväisyyttä?

Kritisoit eilen kirjoituksessasi myös koulujen, päiväkotien ja vanhainkotien henkilökuntien matalia palkkoja. Olen kanssasi samaa mieltä, että ne ovat näin tärkeää työtä tekeville aivan liian matalat. Näihin palkkoihin liitoilla on mahdollisuus vaikuttaa, mutta tällä lakkoilulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Tämä on poliittinen lakko maan laillisen hallitusvallan murtamiseksi vailla mitään järkevää perustetta. Te ammutte tykillä hyttysiä. 

Sait näemmä äsken myös tukijan edustamasi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonista, joka väittää yrittäjien ruokakampanjan olevan vastenmielinen. Tässä tulevat esille samalla niin vasemmiston kuin AY-liikkeenkin rumimmat kasvot. Ei lasten nälällä voi olla ”väärää sammuttajaa”. Eihän?

Ammattiyhdistysliike on tehnyt menneisyydessä valtavan hyvää työtä, mutta tämä ei enää ole sellaista. Tämä on oman ja puolueidenne vaikutusvallan pönkittämistä kansalaisten vähemmistöllä, jota te lopulta edustatte. Samalla se on demokratian halveksimista. Jos ette lopeta tätä järjettömyyttä tulette huomaamaan, että lakko-oikeutta rajoitetaan Suomessakin. Ei voi olla niin että enemmistö maksaa näin kovaa hintaa kaltaisenne vähemmistön rettelöinnistä. Eikö olisi kuitenkin parempi sopia jatkossakin asioista yhteisen pöydän ääressä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Järkimiehen puhetta. Voi tuota ammattiyhdistyksen ja vasemmiston nyt valitsemaa valtapolitiikkaa. Suomi nousuun ja kaikki lakkoon, voisi olla reteä slogani.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Mikko Kärnä, 10 pistettä ja papukaijamerkki erittäin hyvästä kirjoituksesta. Minua on ihmetyttänyt jo pitkään, mikä mies tämä Turja Lehtonen on. Onko hän ökyporvarin mallihenkilö vai malli siitä, miten vaatimattomilla palkoilla toimeentulevat ay-pamput joutuvat elämään ja puolustamaan omia etujaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mikä ihmeen enemmistö? Hallituspuolueiden yhteen laskettu kannatus 23.8.2018 oli mittauksessa 36,7 prosenttia. Kansanedustajia hallituksella on enemmistö, mielestäni hallitukselta puuttu silti legitimiteetti. Se meni siinä vaiheessa kun pääministeri Sipilä korvasi perussuomalaiset, sinisillä loikkareilla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas
Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei niin. Suuntaa silti antavat, keskustan kannatus jotain 17.5% vuonna 2018. Itse en usko keskuustan kannatuksen nousuun ennen eduskuntavaaleja, katsotaan keväällä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #5

Voipi olla, mutta maata voi vallan hyvin palvella oppositiostakin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #6

Sinne näyttää tie vievän, ei silti etteikö ihmeitä tapahdu.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #7

Jos se on meidän äänestäjien tahto, niin olkoon. Mutta me tulemme taas!

Käyttäjän MikkoSairanen1 kuva
Mikko Sairanen

Erinomainen tilannekuva.
Itse 35v yrittäjänä pidin ensin yt-rajan 30 rikkoutumattomana ja myöhemmin yhden hengen yrityksessäni katsoin etten vahingossakaan ota yhtään työntekijää, koska riski on aivan järjettömän suuri, kun en voi siirtää uuden työntekijän töistä mitään kellekään, jos tarvitsisi. Jos kuulemma sata lakia astuu voimaan jos otan jonkun töihin, antaa olla. Ay-liikkeen lakimiestukiehdotelmat ovat täyttä pelleilyä, sillä laithan pysyy entisellaan, neuvoi kuka tahansa!!

Käyttäjän EsaEssiLehtinen kuva
Esa Lehtinen

Hyviä argumentteja. Sitten vaan kaikki toimimaan ja näyttämään, että lait valitaan demokratialla ei lakkoilulla: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3366

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset