Junckerille on annettava potkut

Meistä suomalaisista sanotaan usein, että hyssyttelemme ja vaikenemme alkoholiongelmista leimallisesti. En voi omien kokemusteni perusteella täysin allekirjoittaa väitettä. Ainakin niissä työyhteisöissä joissa olen toiminut, on ollut käytössä ns. varhaisen puuttumisen malli ja päihdeohjelma, joiden avulla alkoholiongelmien kanssa kamppaileville on pyritty tarjoamaan tukea. Joskus tämä on onnistunut, joskus taas ei. Itsekin olen joutunut johtajana irtisanomaan henkilöitä, joiden kanssa kaikki muut keinot oli käytetty loppuun.

Tätä taustaa vasten on hämmästyttävää, että Euroopan unionia on johtanut vuosikausia, no, rapajuoppo. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ongelmat ovat olleet pitkään tiedossa, mutta niistä on systemaattisesti vaiettu. Media on toki asian noteerannut, mutta yksikään Euroopan johtajista, komissaareista, unionin korkeista virkamiehistä tai Junckerin oman puolueryhmän EPP:n jäsenistä ei ole nostanut asiaa esille. Ei yksikään.

Pidän tilannetta häpeällisenä. Olen useaan otteeseen tiedustellut Junckerin suomalaiselta avustajalta, kokoomuksen Aura Sallalta, mitä mieltä hän on esimiehensä käytöksestä ja millainen varhaisen puuttumisen malli EPP:llä tai komissiolla on käytössään. En ole saanut mitään vastausta. Samaa tiedustelin tänään komissaari Jyrki Kataiselta. En usko saavani vastausta.

Vakavista alkoholiongelmista vaikenemalla tehdään karhunpalvelus ongelmasta kärsivälle. Junckerin tapauksessa tehdään myös karhunpalvelus koko Euroopan unionin uskottavuudelle ja sen arvostukselle instituutiona. Niin kauan kuin komission johdossa on juoppo, annetaan myös vapaaehtoisesti lyömäaseita unionia sisältä ja ulkoa hajottaville voimille. Kysymys kuuluukin, kuka tästä hyötyy eniten? Vladimir Putin vai unionin oikeistopopulistit?

Mielestäni Jean-Claude Junckerille on annettava potkut ja mies on ohjattava viipymättä hoitoon. Vetoan myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistöön ja koko hallitukseen: tehkää jotain. Rikkokaa hiljaisuuden kierre ensimmäisenä Euroopassa. Sanokaa että ette voi hyväksyä tällaista käytöstä. Vaatikaa myös, että komission on otettava käyttöön varhaisen puuttumisen malli ja päihdeohjelma, ettei tällainen voi enää koskaan toistua. Tämä on nimittäin häpeäksi koko Euroopalle.

Jotta jokainen voi itse arvioida mistä asiassa on kysymys, ohessa vielä kooste Junckerin toiminnasta:

Juncker kättelee Euroopan pääministereitä

Juncker NATO:n huippukokouksessa

Juncker saapuu komission kokoukseen

 

 

 

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu