mikkokarna Lapin puolustaja

Junckerille on annettava potkut

Meistä suomalaisista sanotaan usein, että hyssyttelemme ja vaikenemme alkoholiongelmista leimallisesti. En voi omien kokemusteni perusteella täysin allekirjoittaa väitettä. Ainakin niissä työyhteisöissä joissa olen toiminut, on ollut käytössä ns. varhaisen puuttumisen malli ja päihdeohjelma, joiden avulla alkoholiongelmien kanssa kamppaileville on pyritty tarjoamaan tukea. Joskus tämä on onnistunut, joskus taas ei. Itsekin olen joutunut johtajana irtisanomaan henkilöitä, joiden kanssa kaikki muut keinot oli käytetty loppuun.

Tätä taustaa vasten on hämmästyttävää, että Euroopan unionia on johtanut vuosikausia, no, rapajuoppo. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ongelmat ovat olleet pitkään tiedossa, mutta niistä on systemaattisesti vaiettu. Media on toki asian noteerannut, mutta yksikään Euroopan johtajista, komissaareista, unionin korkeista virkamiehistä tai Junckerin oman puolueryhmän EPP:n jäsenistä ei ole nostanut asiaa esille. Ei yksikään.

Pidän tilannetta häpeällisenä. Olen useaan otteeseen tiedustellut Junckerin suomalaiselta avustajalta, kokoomuksen Aura Sallalta, mitä mieltä hän on esimiehensä käytöksestä ja millainen varhaisen puuttumisen malli EPP:llä tai komissiolla on käytössään. En ole saanut mitään vastausta. Samaa tiedustelin tänään komissaari Jyrki Kataiselta. En usko saavani vastausta.

Vakavista alkoholiongelmista vaikenemalla tehdään karhunpalvelus ongelmasta kärsivälle. Junckerin tapauksessa tehdään myös karhunpalvelus koko Euroopan unionin uskottavuudelle ja sen arvostukselle instituutiona. Niin kauan kuin komission johdossa on juoppo, annetaan myös vapaaehtoisesti lyömäaseita unionia sisältä ja ulkoa hajottaville voimille. Kysymys kuuluukin, kuka tästä hyötyy eniten? Vladimir Putin vai unionin oikeistopopulistit?

Mielestäni Jean-Claude Junckerille on annettava potkut ja mies on ohjattava viipymättä hoitoon. Vetoan myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistöön ja koko hallitukseen: tehkää jotain. Rikkokaa hiljaisuuden kierre ensimmäisenä Euroopassa. Sanokaa että ette voi hyväksyä tällaista käytöstä. Vaatikaa myös, että komission on otettava käyttöön varhaisen puuttumisen malli ja päihdeohjelma, ettei tällainen voi enää koskaan toistua. Tämä on nimittäin häpeäksi koko Euroopalle.

Jotta jokainen voi itse arvioida mistä asiassa on kysymys, ohessa vielä kooste Junckerin toiminnasta:

Juncker kättelee Euroopan pääministereitä

Juncker NATO:n huippukokouksessa

Juncker saapuu komission kokoukseen

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Samaa mieltä, ei muuta kuin potkut vaan persuksiin. Mitä se kertoo EU:sta kun komission puheenjohtajana saa olla juoppo?

Nyt on muuten sitten Belgian hallitus kaatunut, syynä GCM-soppari. Eli soppari josta ei täällä haluttu juuri edes puhua.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Vakavista alkoholiongelmista vaikenemalla tehdään karhunpalvelus ongelmasta kärsivälle. Junckerin tapauksessa tehdään myös karhunpalvelus koko Euroopan unionin uskottavuudelle ja sen arvostukselle instituutiona." /Mikko Kärnä

Kerrankin suoraa puhetta Junckerista. Hänen kuuluisi olla hoidossa ongelmansa vuoksi, eikä EU :n johtopaikalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Esim. tehtaassa, konepajalla tai rakennuksilla Juncker olisi vaarana itselleen tai muille. EU:n päämaja on suht.koht. riskitön työympäristö. Ja taluttajia riittää, jos kompuroi. Jean-Claude vaikuttaa vielä puoli vuotta EPP:n vaalimannekiinina.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Möh, Junkkis pelasti taas kerran EU:n joten ei varmasti potkuja tule.

https://yle.fi/uutiset/3-10562146

EU ja Italia pääsivät sopuun budjettikiistassa

Junkkerihan on brittisarjojen sketsihahmo kaikesta pihalla olevasta valtiomiehestä joka on täten ideaali virkamiesten ja taustapirujen pyöriteltäväksi kunhan muistavat pitää miehen vesilasin ginissä ... (vakavammin ottaen mikä olisi kuviteltavissa oleva vielä kansanvaltaa halveksivampi vaihtoehto'demokratia' kuin Junkkis-EU ...)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"Sisäisen kamppailun aikana ylimykset ajoivat ainoastaan omaa etuaan, eivätkä välittäneet kansan tai isänmaan hyvinvoinnista. Myös vanhat ja kunnioitetut arvot ja tavat heitettiin pois. Keisarit näyttivät usein huonoa esimerkkiä irstailuillaan, tuhlailuillaan ja mielipuolisilla teoillaan.
Valtakunnan ollessa valtava roomalaiset eivät enää pyrkineet välttämättä tavoittelemaan mitään parempaa, kun kaikki oli hyvin ja valtakunta tuntui olevan hallinnassa. Imperiumi nähtiin itsestäänselvyytenä, eikä sen hajoamista kukaan edes osannut arvella."

Kuulostaako tutulta ote kertomuksesta Rooman valtakunnan hajoamisesta? Lisätään tuohon kansainvaellukset ja taloushuolet, niin alkavat olla keitoksen osat kasassa. Viisas oppii muiden virheistä, tyhmä ei edes omistaan. Jokainen voi aivan itse sitten sijoittaa junkkerit yms kumpaan porukkaan haluaa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Churchill oli oman aikansa juncker. Yleensä kovat juomarit ovat kovia paiskomaan töitä.

Keskustassa pitäisi pikemminkin olla huolissaan miksi raivoraitis Sipilä vastustaa Junckerin suunnitelmia 10 000 rajavartijan palkkaamisesta jolla estetään turvapaikanhakijoiden uusi vyöry Suomeen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No siksi Sipilä vastustaa kun ei ole vielä löytänyt asunnolleen sopivaa vuokralaista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"10 000 rajavartijan palkkaamisesta jolla estetään turvapaikanhakijoiden uusi vyöry Suomeen."

Mitä hyötyä on rajavartijoista joilla ei ole lupaa pysäyttää paperitonta kulkijaa? Suomen rajavartijoilla tätä lupaa ei ole koska ihmisoikeudet ja globalisaatio.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Mitä hyötyä on rajavartijoista.."

Jonkunhan pitää kantaa nuorten herrojen putkikasseja!

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nyt julkisuuteen laitetut videoklipit Junckerin toilailuista on minun käsittääkseni tulkittava juurikin ensimmäiseksi konkreettiseksi askeleeksi Junckerin erottamiseksi.

Sisällöltäänhän nuo videoklipit ovat enimmäkseen vanhoja; niitä on kerätty talteen kuukausien ja mahdollisesti vuosien ajan käytettäväksi sopivan ajankohdan tullen. Ja nyt se sopiva ajankohta on sitten tullut. Juncker on tehtävänsä tehnyt; Juncker voi poistua.

Toisin sanoen aivan ensimmäiseksi on muokattava suuren yleisön mieli myönteiseksi Junckerin erottamiselle ennen kuin asiasta voidaan alkaa puhua sen oikealla nimellä.

Eikä tämä tekniikka koske pelkästään Junckerin erottamista, vaan mitä tahansa asiaa, joka halutaan ajaa läpi: Ensin uutisoidaan "neutraalisti" kansalaisten mielten muokkaamiseksi ja vasta kun mielet on muokattu riittävän myötäsukaisiksi, aletaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nyt ymmärrän Kataisenkin valinnan komissaarioksi. Juncker oli kännissä.

Jani Kuusela

Olemme hyvissä käsissä, Junck(er) the drunk(er).

Totta puhuen, kuka esimerkiksi Suomesta olisi sellaisessa asemassa, että voisi lähteä erottamaan tai viemään asiaa edes eteen päin?

Kertokaa minulle.

Meidän Sipilät, Orpot, ja Soinit ovat vain Junckerin sätkynukkeja. Kuten myös Niinistö.

Miksi presidentti ei ota asiaan kantaa?

Jos suomalainen politiikko syyllistyisi moiseen, ero olisi astunut jo voimaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Meidän Sipilät, Orpot, ja Soinit ovat vain Junckerin sätkynukkeja. Kuten myös Niinistö."

Junckerkin taitaa olla jonkun sätkynukke. Tuskin tuollaista pelleä muuten pidettäisiin virassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Outoja passiiveja nämä "on annettava" ja "tuskin pidettäisi". Europarlamenttiehdokkaiden kannattaisi nyt ruveta miettimään Junckerin seuraajaa, ei sitä mikään jumala valitse:

http://www.europarl.europa.eu/ep_products/infograp...

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Juncker voi hyvinkin olla hyödyllinen idiootti ja samalla alkoholisti jota tietyt tahot ovat ajatelleet käyttää hyväkseen ja vierittää syyt hänen niskaan jos EU:n talous sukeltaa. Mutta nyt näyttää Junckerin lasi tulleen täyteen ja uutta junckeria ollaan hakemassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hän on väistymässä pian joka tapauksessa. Saanee osakseen kunnioittavat jäähyväiset, kun seuraaja valtaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sille skool!

(Kuulemani mukaan tuo sanonta tulee skandinaavisista kielistä viikinkiajalta, jolloin voitonmaljat juotiin vihollistaistelijoiden kalloista.)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miksi Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei tee mitään ?

Kysymys on täysin aiheeton, sillä Niinistö on taluttanut juopunutta Junckeria. Pienen EU-maan edustajana hän ilmeisesti koki tämän itselleen ansiotta langenneena luottamus- ja kunniatehtävänä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset