mikkokarna Lapin puolustaja

Posti ratsastaa ilmastonmuutoksella ja heikentää maaseudun palveluita

Postin päätös lopettaa kaikki postilentonsa vuodenvaihteessa on jälleen kerran uusi ämpärillinen kylmää vettä lappilaisten ja kaikkien maaseudun ihmisten niskaan. Posti perustelee päätöstään ”ilmastonmuutoksen torjumisella” ja kustannussäästöillä. Päätös tarkoittaa kuitenkin, että jatkossa lappilaisten lähettämiä pikakirjeitä ei jaella seuraavana päivänä. Sama ongelma koskettaa montaa muutakin paikkaa. 

Moni varmasti miettii, että mitäpä siitä? Mikä asia nyt voi niin kiireellinen olla, että se pitää välttämättä seuraavana päivänä toimittaa? Nämä tahot eivät ymmärrä, että lääkäreiden, terveydenhuollon ammattihenkilöstön ja eläinlääkäreiden ottamia kiireellisiä laboratorionäytteitä toimitetaan jatkuvasti täältä pohjoisesta etelään analysoitaviksi. Osa tällaisista näytteistä pilaantuu, mikäli niitä ei toimiteta vastaanottajalle heti seuraavana päivänä. Päätöksen myötä onkin todennäköistä, että tiettyjä tutkimuksia ei toteuteta pohjoisessa enää lainkaan. Ihmiset eivät myöskään saa kriittisten lääkitysten kannalta enää nopeasti vastauksia. Päätöksellä voi myös olla vaikutuksia lääketilausten jakeluun.

Päätös postilentojen lopettamisesta loukkaakin lappilaisten ja maaseudun ihmisten yhdenvertaisuutta. Valtion tulee nyt omilla toimenpiteillään pikaisesti varmistaa, että kaikki kriittiset näytteet saadaan aina tarvittaessa toimitettua vuorokauden kuluessa analysoitaviksi. Jos se tarkoittaa oman postilentovuoron käynnistämistä, niin sitten sen tulee tarkoittaa juuri sitä. On myös erikoista perustella tällaista päätöstä ilmastonmuutoksen torjumisella. Postin neljä viikottaista postilentoa kun ovat pisara meressä tässä kokonaisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Muslimit, lappilaiset, köyhät, työttömät, eläkeläiset... Kaikensorttiset vähemmistöt voidaan uhrata markkinatalouden alttarille.

»Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.

Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.

Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen.

Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.»

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensin_ne_tulivat...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Huomenna posti on turha. Helsingissä kaikki asumme, toistemme luona vierailemme viestejä vaihdellen.
Joutomaamme, Riihimäen pohjoispuolisen, naapurimme keskenään jakakoon.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toimenpide on täysin sopusoinnussa muun ilmastonmuutosta torjuvan toiminnan kanssa. Esimerkiksi täällä posti lopetti kaupan yhteydessä toimivan palvelupisteen, ja samalla pakettien toimittamisen kuntaan. Nyt jokainen hakee itse omalla autollaan pakettinsa naapurikunnasta ja pakettienjaon ilmastovaikutus onkin lähellä nollaa. Kirjeiden jakelusta tulee vielä hiukan päästöjä. Olisikin parempi, että suomalaiset hakisivat itse kirjeensä Pasilan logistiikkakeskuksesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Postin alasajo lähti jo aikoja sitten. Itellan aikaan rahaa poltettiin huolella päättömiin asioihin. Ja nyt siitä maksetaan. Ennen postiin pystyi luottamaan ei enää. Huonoa johtamista ja ihmisten kyykytystä.

Onhan tuo koomista että posti alasajoi lentoposti, ihan päätöntä.

Tuntuu että postin johtajat ovat suojatyöpaikassa vailla mitään vastuuta mistään päätöksistä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jokaisessa Kärnän blogissa on sama juoni: valtion pitää maksaa.

Vain hölmö tuijottaa Kuuta osoittavaa sormea. Eiköhän tässä ole kyse tappiollisen yrityksen kulujen karsinnasta enemmän kuin ilmastosta. Posti vain heitti nyt tuollaisen sosiaalisesti hyväksyttävän sumuverhon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hienoa, että posti pelastaa maapallon ilmastonmuutokselta. Kyllä sen eteen pitää uhrautua - Lapissakin!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Posti taisi ruveta tekemään tappiota seuraavana päivänä siitä kun siitä tehtiin väkisin voittoa tavoitteleva. Se oli täysin järjetön päätös silloin joskus ja ihmettelen että miksi se silloin hyväksyttiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Valtionyhtiöt on yksityistettävä, siksi niiden on näytettävä huonoa tulosta jolla yksityistämistä voidaan perustella.

Mimmi Nurminoro

Postiasiat taitavat kuulua Kärnän omaa puoluetta edustavalle Anne Bernerille.
Muitakin lentorahtia hoitavia firmoja kuin posti, lennot kait sujuvat kuten ennekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset