mikkokarna Lapin puolustaja

Lasten ja nuorten päihdeongelmat ovat yhteinen asia

Meri-Lapissa on viimeisen kuukauden aikana jäänyt kiinni yli 50 huumausaineita käyttävää nuorta. Näistä alaikäisiä on parikymmentä. Määrä kertoo ongelman vakavuudesta ja ainakin yksi nuori aikuinen on kuollut yliannostukseen. Toinen taas on tehnyt itsemurhan; mahdollisesti käytön aiheuttaman psykoosin seurauksena.

Ongelman syyksi ilmoitetaan yleisesti länsirajan yli Ruotsista Tornioon kasvanut huumausaineiden salakuljetus, mutta ongelman juurille pääsemiseksi on kaivettava syvemmältä. Lapset ja nuoret voivat pahoin, vaikka elintasomme ja hyvinvointimme on kaikilla taloudellisilla mittareilla mitattuna suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Silti elämä usein ahdistaa, lapset ja nuoret kokevat juurettomuutta, eikä omaa paikkaa yhteiskunnassa ole helppoa löytää.

On selvää, että huumeiden salakuljetukseen ja kauppaan tulee puuttua tiukasti viranomaisten toimin ja niin poliisi kuin tullikin tarvitsevat lisää resursseja valvontaan. Aukotonta järjestelmää on kuitenkin mahdotonta luoda ja jos joku huumeita haluaa, hän myös niitä tulee saamaan. Samoin on täysin välttämätöntä jatkaa ja tehostaa valistusta, mutta sekään ei kaikkiin tepsi. Suurin kysymys onkin, kuinka lopettaa kysyntä?

A-klinikkasäätiön toteuttamien tutkimusten mukaan tyypillistä huumeongelmaista ei ole olemassakaan. Päihdepalvelujen ja koulukotien henkiökunta kuitenkin tuntuu tutkimusten mukaan ajattelevan, että nuoret alkavat usein käyttämään huumeita helpottaakseen omaa pahaa oloaan. Lasten osalta yksi tärkeimmistä toimenpiteistä pahan olon helpottamiseksi on puuttua kouluissa tapahtuvaan kiusaamiseen, jonka osalta onkin viimeisinä vuosina tehty hyvää työtä. Ilmiötä ei ole kuitenkaan saatu kitkettyä  onnistuneista projekteista huolimatta, vaan siihen puuttuminen vaatii työtä koko yhteiskunnalta. Asia on otettava jokaisessa kodissa vakavasti.

Jos elämässä ei ole riittävästi mielekästä sisältöä, korvautuu se helposti päihteillä. Yhteiskunnallisesti ongelmaa tulisi pyrkiä ratkaisemaan ottamalla mallia Islannista. Islannissa ymmärrettiin, että yksilöiden muuttamisen sijaan on muutettava olosuhteita ja elinympäristöä niin, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen kiinnostavaa tekemistä. Huumeille ja muille päihteille tarjotaan vaihtoehto huolehtimalla, että jokainen lapsi ja nuori pääsee yhteiskunnan tuella halutessaan harrastamaan esimerkiksi liikuntaa.

Islannissa kunnat maksavat lasten harrastusmaksut, järjestävät kuljetukset ja jopa ruokailun, mikäli aikataulut sitä edellyttävät. Niille lapsille joita liikunta ei kiinnosta, järjestetään muita vaihtoehtoja. Tukea tarjotaan myös perheille, jotta ne voisivat viettää enemmän aikaa yhdessä. Kaikki tämä on romahduttanut lasten ja nuorten päihteiden käytön Islannissa. En pidä myöskään huonona Islantiin säädettyä 13-16 vuotiaiden lasten ”ulkonaliikkumiskieltoa”, jonka mukaisesti talvisin ulkona saa olla maksimissaan iltakymmeneen ja kesäisin puoleenyöhön. Asiaa tulisi vakavasti harkita myös Suomessa. Kaiken tämän toteuttaminen kuitenkin maksaa, eikä sitä saa sälyttää kuntien harteille. Mikäli haluamme kokeilla Islannin mallia, on asiasta sovittava tulevissa hallitusneuvotteluissa ja valtion on osoitettava siihen resurssit. Olen omalta osaltani valmis edistämään asiaa.

Keskusta julkaisi taannoin oman, johdollani valmistellun eräpoliittisen ohjelmansa. Ohjelmassa kiinnitetään paljon huomiota myös lapsiin ja nuoriin. Puolueemme on ohjelmassa sitoutunut siihen, että alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksu poistetaan ja jokaiselle nuorelle tarjotaan mahdollisuus metsästäjätutkinnon suorittamiseen peruskoulun 8.luokalla. Tällaisillakin pienillä toimenpiteillä saattaa olla syvääkin vaikutusta nuorten ongelmien ennaltaehkäisyssä. Niitä kannattaa edistää monilla eri sektoreilla.

Olen itse kahden alakouluikäisen pojan isä ja olen joskus naiivisti kuvitellut, että Lappi olisi pahasta maailmasta irrallinen saareke, jossa tällaisista asioista ei tarvitsisi niin hirveästi stressata. Olen ollut väärässä ja onneksi olen tämän tajunnut jo vuosia sitten. Me emme ole mikään lintukoto, vaan huumeet, päihteet ja lasten sekä nuorten pahoinvointi voivat kasautua tänne aivan samalla tavoin kuin suuriin kaupunkeihinkin. Haluan olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, joka tukee lasten, nuorten ja perheiden jaksamista heidän asuinpaikastaan riippumatta. Haluan olla myös rakentamassa yhteisöllisempää yhteiskuntaa, jossa pidämme huolta toinen toisistamme ja jossa uskallamme puuttua myös muiden kuin omien läheistemme tekemisiin tai huonoon käytökseen. Lasten ja nuorten kasvatus on meidän kaikkien yhteinen tehtävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Jos halutaan kustannustehokasta vaikuttamista asioihin, huumausaineiden tarjontaan puuttuminen poliisin ja tullin voimin on yhtä tyhjän kanssa, ja koko kuvion homma on kenties lähinnä ikiliikkujaa mitä ihmiskunta on kehittänyt. Mitä enemmän poliisi puuttuu ja tulli takavarikoi, sitä enemmän hinnat nousevat ja uusia myyjiä tulee markkinoille, joka palauttaa vaikutuksen takaisin alkuasentoon. Ne toimivat ratkaisut asian suhteen ovat ihan muualla kuin siinä, että poliisi käyttää aikaansa napaten pari toimijaa sieltä täältä. Sillä ei laittomaan kauppaan tehdä edes kovn kummoista kolhua vaikka siihen käytetäänkin jo nykyään suuri määrä resursseja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

On ikävää kuinka helposti lapset saavat huumeita, nuuskaa käyttöönsä. Se toki on osaksi poliittinen valinta.

Poliitisesti on päätetty antaa nuuska ja huumekauppa rikollisten tahojen hoitoon.

Poliisin aika menee käyttäjien jahtaamiseen, ahyvin harboin saavat isoja tekijöita kiinni.

Tulli kertoo että saavat noin 5% salakujetetuista huumeista hallintaan. Vaikka resursit laitettaisiin tappiin ei kovin isoa lisäystä tulisi takavarikkojen määrään.

Suomen huumestrategia on hyvin vanhakantaista, joka kaipaisi päivitystä muutenkin.

Huumeongelmia poliisi ei tule ratkaisemaan se on jo todettu moneen kertaan maailmalla.

On ikävä ilmiö tuo lasten päihteiden ja huumeiden käyttö, ratkaisuja kannattaa ehdottomasti miettiä. Islannin malli on hyvä. Hyvä asia olisi että vanhemmilla olisi tarpeeksi aikaa lapsilleen taitaa vaan monella mennä ura edelle perhettä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Linkki tuohon uutiseen tai jotakin vastaavaa ,mitä huumeita Ruotsin puolelta tuodaan?

Keskustan mainostamana lasten ja perheiden pahoinvointi ei muutoin tee vaikutusta,johtuu ihan siitä että sen perhepolitiikka on sitä lajia ettei paljolti päivänvaloa kestä.

Keskustan kannattaa miettiä MIKSI perheet voivat suomessa pahoin.Taitaa olla vaan liian arka paikka kun alkujuuret tuovat sinne keskustan omaan perhe ja peruspalvelu ministerin alueelle.

Keskustan perhehoitoliitto joka nauttii es.Veikkauksen suurista tuista olikin kaukaa viisas kun alkoi jo 2006 masinoimaan sijaisperheille asiakaskuntaa sinne suomen perukoille asti raijattavaksi.Nyt ovat laajentaneet liiketoimintaansa SOS-lapsikylien kanssa yhteistyönä.

SOS-lapsikylät ovat kansainvälisiä lasten huostaanottojen sijoituspaikkoja joissa on kyläpäällikkö henkilökuntineen ,joille maksetaan biologisten vanhempien sijaan tukia ja asuntoja,palkkoja,kulukorvauksia jne.jne.Näillä on ihan omat sisäiset metodinsa joilla lapsia sopeutetaan kylän systeemeihin.

Sen sijaan nämä lainmukaiset lastensuojelulain ,YK:n LASTENOIKEUKSIEN JA MUIDEN LAKIEN mukaiset tuet on suomalaisten perheiden osalta lakkautettu.Keskustan naiskansanedustaja joka keksi huostakertoimenkin avuksi liiketoimintaan,ja oli perhehoitoliiton pällikkönä itse,oli niin huolissaan kun alettiin rajaamaan lasten määriä ammatillisissa perhekodeissa.

Näiden omien perhetyöntekijöidensä palkkojen puolesta suretti,vähemmän lapsia per.firma eli vähemmän veronmaksajien rahaa Sen sijaan lasten ja nuorten ,perheiden kohtalot eivät tätä tätiä kinnostaneet.Ainoastaan siinä kohtaa että heistä pitää päästä eroon,siis biologisista vanhemmista.

Nythän alkaa vai onko jo aloitettu kokonaisten perheiden huostaamiset ,ihan näiden keskustan naiskansanedustajan luotsaaman perhehoitoliiton ja muiden varjoissa häärivien kesken.Saa nähdä paljonko lisää suomalaisia lapsia saadaan,perheineen haaviin..18 000 lasta kun jo siellä on kotinsa , perheensä,sukulaistensa ja ystäviensä ulottumattomissa.

Jotenkin on irvokasta että keskusta puhuu perheiden pahoinvoinnista TAI siis lasten,ne kun ovat arvokkaampaia yksinään,kuin biologisessa perheessään.PERUS -ja PERHEPALVELUMINISTERI on ollut keskustalainen vuosikaudet ja näkyy kyllä.

Ajoissa kotiin -kampanjat joilla mainostetaan ,ei suinkaan lasten omia koteja vaan huostafirmojen petipaikkoja!Onko tämä ulkonaliikkumiskielto jota keskustan rouvakerho jo muutamia vuosia sitten ehdotti kaivettu taas esiin?

SIELLÄ ON AIVAN RIITTÄVÄSTI LAKEJA JO,PAKKOLAKEJA JOILLA PERHEITÄ VAINOTAAN JA AHDISTELLAAN .MITÄÄN KESKUSTAN KIELTOLAKEJA EI KAIVATA LISÄÄ MIHINKÄÄN.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Linkki tuohon uutiseen tai jotakin vastaavaa ,mitä huumeita Ruotsin puolelta tuodaan?"

Tulli osaa tuohon vastata. Itse sanoisin että sieltä tulee ihan samoja huumeita kuin muidenkin rajojen kautta. Eniten sieltä tuodaan nuuskaa Suomeen joka myös päätyy lasten käyttöön.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko nuuskan salakuljetuksen lisäksi myös tilastoitu piristeenä käytettävän kahvin (kofeiinin) salakuljetusta ?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #6

Luultavasti ei, sitä saa kaupasta, mutta monessa paikassa taitaa olla jo ainakin energiajuomien suhteen niin, että niitä ei myydä kovin nuorille. Salakuljetuksella ja lasten käsiin päätymisellä kun on tapana vähentyä siinä vaiheessa kun päihde laillistetaan ja myyntiä valvotaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä arvelet paljonko lapsia ja nuoria kuolee lääkkeisiin suomessa vuosittain?Esimerkiksi huostalaitoksien petipaikoilla ,joissa heitä lääkitään jo lapsesta asti lääkkeillä joiden seurauksena mm.itsemurha alttiutta,myrkytyksiä jne.

Lasketko nuuskan siis huumeeksi?Lääkkeet lyhentävät lasten ja nuorten elämää ja kun psyyken lääkkeitä aletaan syöttämään lapsille joiden fyysinen sekä psyykkinen kehitys kesken,mitä luulet kuinka käy?Vuosikausien jopa pakkolääkitysten jälkeen?

Aivot kehittyvät 25v.asti joten lapsi jota pidetään es.2 v.asti heittopussina laitoksesta toiseen ja kaikenlaisten psykomoottorien toimenpiteiden kohteena,mitä arvelet että hänen tulevaisuutensa on?Kun lapsi sitten vuosikausien taistelujen jälkeen saadaan systeemin kynsistä pois,jääkin perheelle tehtävää saada lapsi ,silloin jo nuori,joka on lääkityksellä ja aivopesuilla tuhottu takaisin yhteiskuntaan ja luottamaan ihmisiin.

Lapsen jolla olisi oma perhe,mutta joka ei saa lastaan kotiin?2 vuotias itkee vanhempiaan laitoksen kylmässä huoneessa,ja koti-ikävään on lääkitys vaihtoehto vai?!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Mielenterveysongelmat, päihdeongelmat ja syrjäytyminen ovat tavallaan "paha kolminaisuus", joissa "ruokkivat" toisiansa. Hyvin usein päihteidenkäytön taustalla on mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä. Runsas päihteiden käyttö aiheuttaa mielenterveysongelmia ja syrjäytymistä. Mielenterveysongelmat altistavat päihteidenkäytölle ja syrjäytymiselle.

Huumausaineet ja muut päihteet ovat vain osa ongelmasta, eivät koko ongelma. Pitää myös huomioida että hyvin suuri osa nuorten kohdalla tapahtuvasta päihteidenkäytöstä, jopa huumausaineidenkäytöstä ei ole varsinaista "ongelmakäyttöä". Jotkut nuoret tykkäävät juoda pe-iltaisin muutaman olutpullon tai polttaa kaveripiirissä muutamat "sauhut". Heillä ei ole päihteistä ongelmaa, ei heitä tarvitse poliisin voimin jahdata tai lastensuojelun voimavaroja tuhlaten auttaa. Ennaltaehkäisyä ja valistusta tietysti tarvitaan, mutta jos nuori jää esimerkiksi kiinni kaveripiirissä tapahtuneesta "sauhun" polttelusta niin ovatko rajut lastensuojelutoimenpiteet, poliisitutkinta, sakot, H-merkintä ja jopa koulupaikan evääminen todellista auttamista vai ongelmien lisää aiheuttamista, joilla pahennetaan syrjäytymistä.

"Kokeilua" ja satunnaista vihdekäyttöä ei pidä nähdä suonensisäisten kovien aineiden kaltaisena ongelmakäyttönä. Erilaiset tapaukset vaativat erilaista auttamista ja erilaisia keinovalikoimia. Jos apu syrjäyttää nuoren entistä enemmän, niin siitä ei ole oikeasti apua. Jos apua ei ole tai pystytä järjestämään tai se on toimimatonta ongelmanuorelle niin ei siitä ole hyötyä. Tarpeen ja palvelun laadun pitää kohdata toisensa.

Valistusta, ennaltaehkäisyä ja nuoret huomioivaa mielekästä vapaa-ajantekemistä tarvitaan mutta sen pitäisi olla vaikuttavaa, mielekästä, totuuspohjaista ja tehokasta.

Poliisin ja tullin voimavaroin ja keinoin ei huumausaineita saada kuriin, ei edes paljon vähenemäänkin. Tämän lisäksi jäljelle jää vielä lailliset alkoholi ja jopa laillinen bensan imppaus. Päihdepolitiikkaa pitäisi tehdä ensisijaisesti sosiaali- ja terveyspolitiikkana, ei kriminaalipolitiikkana. Näin toimitaan ensisijaisesti tupakan ja alkoholinkin kanssa. Esimerkiksi käyttäjien rankaiseminen huumausaineen käyttörikoksella on täysin turhaa ja aiheuttaa vain lisää ongelmia ja syrjäytymistä käyttäjille (esim. koulupaikan menetyksen, vaikeuksia työllistyä jne.)

Pääpaino huumausainehaittojen vähentämisessä pitäisi olla sosiaali- ja terveyspuolen toiminnalla jolla ehkäistäisiin syrjäytymistä, edistettäisiin opintojen suorittamista, edesautettaisiin lasten ja nuorten mielenterveysongelmaisten toipumista ja pärjäämistä opinnoissa ja elämässä.

Suurimmat kustannukset ja näkyvimmät haitat huumausaineista yhteiskunnalle aiheuttavat jo nuorena täysin yhteiskunnan ulkopuolelle jääneet ja rikoskierteeseen ajautuneet monipäihdeongelmaiset. He jäävät opintojen ja työelämän ulkopuolelle ja ovat mielenterveys-, sosiaali ja terveyspalveluiden suurkuluttajia. Tehokkainta haittojen ehkäisyä on estää nuoria syrjäytymistä täysin.

Keinoja tähän olisivat esimerkiksi erilaisten erityisryhmien (mielenterveysongelmaiset, ADHD-nuoret, lastensuojeluasiakkaat) opinnoissa tukeminen ja uusien opintopolkujen löytäminen. Esim. uusi ammattikoulu-uudistus vaikeutti erityisryhmien opintojen suorittamasti todella paljon ja heille koulutuksen suorittaminen on usein liian haastavaa, joten he syrjäytyvät yhteiskunnan ulkopuolelle. Syrjäytyneet nuoret pitäisi saada takaisin opintojen pariin tai työelämään, ei "lojuuttaa" muka kuntouttavassa työtoiminnassa nuorten työpajoilla, jotka ovat joissain tapauksissa lähinnä keski-ikäisten miesten "pillerinvaihtokerhoja".

Mielenterveysongelmaisten nuorten pärjäämistä elämässä ja opinnoissa pitäisi kehittää ja tukea ja löytää toimivia ratkaisuja. Nykyisin hyvin yleinen toimintatapa on lamata nuori neurolepteilla ja lihottaa tästä 120 kg aina väsynyt zombi. Tosin mainittakoon että Keroputaan hoitomalla toimiikin potilaat huomioidan Tornionjokilaaksossa ja on saavuttanut hyviä hoitotuloksia ja suosinut potilasmyönteisiä toimintamalleja.

Aktiivinen nuorisotoiminta mielestäni edesauttaisi nuorten kasvamista ja pärjäämistä yhteiskunnassa ja loisi mielekästä tekemistä. Esim. Kunnan maksamat elokuvaillat, nuorten "mopopajat", ilmaiset kamppailulajitreenit, parkour-harjoittelu, ilmaiset laskettelu vuorot, kunnan maksamat/edulliset linja-automatkat erilaisiin aktiviiteettitapahtumiin.

Valitettavasti kaikki ennaltaehkäisevä toiminta maksaa ja rahaa on paljon kivempi syytää lisää poliisille ja lastensuojelulaitosten ostopalveluihin, kuin ennaltaehkäisevään toimintaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Se on tutkittu jo vuosia sitten että LAINMUKAISET TUKITOIMET perheille maksavat murto-osan nykyisen kaltaisesta bisnesmalliin perustuvasta kulttuurista ja ovat vaikuttavampia.ASIANTUNTIJAT varoittivat jo silloin,kun tälle nykyiselle tielle lähdettiin ,mitä siitä seuraa.Laskua ei tiedä kukaan,jo nähtyjen lisäksi,mitä bisneksestä seuraa tulevaisuudessa.
Nyt ovat olleet huostakerrointa poistamassa,eli valtion tukiautomaattia jolla annetan rahaa kunnille sen mukaan kuinka monta lasta on vuoden loppuun mennessä huostattu kodeistaan.Muuhun ei rahaa heru.Nämä verirahat kunta voikin sitten käyttää mihin huvittaa,j akuten kuvasta näkyy eivät ole ainakaan lainmukaisten tukitoimien ylläpitoon menneet.

Myöhäistä se nyt enää on kasvojaan pestä,kun kulttuurista on tullut maan tapa.

Lastensuojelulain ja YK:n lastenoikeuksiensopimuksen mukaan taas ENNALTAEHKÄISEVÄT toimet,kuten juuri harrastusten tukeminen jne.toimeentulotuki jne.ovat lasten ja perheiden tukemista siksi etteivät he tarvitse joutua lastensuojelukoneiston hampaisiin ,eivätkä VIIMESIJAISEN RASKAAN ja PERHEIDEN ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUDEN ja PERHESUOJAA rikkovan HUOSTAAMISPROJEKTIN JA TOIMIEN KOHTEEKSI.Kun suomessa HUOSTAANOTOSTA ja lasten sijoittamisesta(perheineen)tuli se 1.tavoite,mentiin sinne lain väärälle puolelle.Yk lastenoikeudet sitovat suomea ei se ole mikään "ei mua nyt kiinnosta"tyylinen vitsi,jona sitä nyt pidetään.

Valitettavasti sen sisältöä eivät nämä kerholaiset tunne,kuten eivät lastensuojelulakiakaan.Ihmisoikeudetkin ovat päässeet unohtumaan bisneksen huumassa.

ASIANTUNTIJAT varoittivat jo vuosikausia sitten tästä BISNESMUOTOISESTA lasten ja perheiden hajottamiskulttuurista.Kun lapsi viedään perheestään es.sen takia että äiti tai isä hakevat LAINMUKAISIA tukiaan jotka kuuluvat nekin ,jo lastensuojeluun ja ne evätään.Jolloin perhe joutuu es.häätöuhan alle,tai jää ruuatta.Kun huostaamisprojekti aloitetaan mm.köyhyyden perustella se on lainvastaista.Suomessa on siksi lastensuojelu ja YK:n lastenoikeudet IHAN LAINMUKAAN noudatettavia että perheet savat TARVITSEMANSA tuet,jotka heille kuuluvat.

Lakia rikotaan jatkuvasti yhä edelleen.Suomessa tehtaillaan para-aikaa projekteja joilla EI tähdätä perheiden hyvinvointiin ja tukemiseen vaan sijoitusten ja kyttäämisen lisäämiseen.Kun näitä välineitä on tuotu neuvolasta (ennakoivat lastensuojeluilmoitukset perheiden tietämättä)Rekisterit perheiden selän takana mm. eronneista perheistä 30 000 perhettä,samansukupuolisten lasten huostaamiset,työttömien perheiden lasten huostaamiset,vammaisten äitien lasten huostaamiset,pienperheen lasten huostaamiset,normiperheiden lastenhuostaamiset es.kun lapselle ei anneta terveydenhoidon palveluja vaan lainvastaisesti tarjoillaan huostanottoa sen sijaan,evätään ehkäisevä toimeentulotuki harrastuksiin tilalle huostaanotto,vapaaehtoisesta "perhekuntoutuksesta "tulee huostaanoton esivalmistelu,perhetyöntekijät jotka tuotiin asiakashankintaa edistämään,eli nämä joiden virka on kirjata perheistä huostaanottoa tukevaa materiaalia jne.

Rahaa on siis TARKOITUKSELLA leikattu perheiden lainmukaisista palveluista ja sitä on suunnattu näille satapäisten kerholaisten kaikenkarvaisiin puuhasteluihin lasten ja perheiden kustannuksella.Kun pinen kaupungin "lastensuojelutoimenpiteenä,perheiden TUKITOIMENA on yli 42 HUOSTAFIRMAN osoitteet ,niin hälytyskellot soivat j akovaa!

Kun avissa makaa tuhansittain valituksia ja perheiden rahat menevät juristien palkkioihin(perheillä ei ole mitään mahdollisuuksia koneistoa vastaan,koska heillä ei ole puolueetonta tahoa joka ajaa heidän ja heidän lastensa oikeuksia.Koneistolla taas on kaikki arsenaali hallinto-oikeutta myöten joka nuijiikin sosiaaliviranomaisten hakemuksista tuomiot.Siellä muuten istuu tuomaroimassa samat ihmiset joiden leipäpuu on lasten ja perheiden kanssa puuhastelu juuri näiden huostaprojektien ynm.kanssa)talot ja firmat,työpaikat ja terveys,lapsia kuolee koneiston hampaisiin,ei normaalijärkinen ja asioista perillä oleva niele näitä "ajoissa kotiin" "lapset eivät voi asua kotonaan" tv:n mainokset nälkää näkevistä suomalaislapsista,säälikampanjoin,kerjuukampanjat hyvinvointivaltiossa,kun on olemassa lait ,lainmukaiset tukitoimet joiden ainoa tehtävä on TURVATA JOKAISEN LAPSEN JA PERHEEN HYVINVOINTI.

2006 TÄHÄN UPPOSI VERONMAKSAJIEN RAHAA 600-700 milnoonaa,sam akuin es.poliisitoimi,sen jälkeen kuntaliitosten ynm.uudistetun lastensuojelulain (huostakertoimineen) jälkeen HUOSTAAMISPIIKKI ja bisneksen nousukiito kulut ovat nousseet 1,4 miljardiin vuodessa.Liekkö tuokaan se totuus kun toiminta on niin salakähmäistä ,ettei siitä paljoa ääneen puhuta.Selvää on se,ettei perheiden oikeusturva toteudu missään vaiheessa tässä systeemissä.

Kun lapsia ja nuoria raijataan kotoaan SIKSI ETTEIVÄT perheet saa lainmukaisia palvelujaan,joita verorahoilla pitäisi tuottaa,vaan ne rahat ohjataan lasten ULKOISTAMISTA tukevaan politiikkaan ja järjestöille,toimijoille,konserneiden kitaan,sekä erilaisiin projekteihin joita tuodaan varhaiskasvatukseen ja kouluihin ,neuvoloihin,harrastuksiin jne.joilla ei ole tarkoituskaan muu,kuin tehtailla kyttäämisen kautta ongelmia!Normaali perheistä tehdään epänormaaleja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset