mikkokarna Lapin puolustaja

SDP:n kestävän kehityksen arvonlisävero on bluffi

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, kuten myös US:n blogisti Eetu Kinnunen, kiistävät demareiden ajavan liha- ja maitoveroa. Sen sijaan SDP puhuu nyt ”kestävän kehityksen arvonlisäverosta” ja väittää aivan tosisaan, että ulkomaisten elintarvikkeiden verokohtelu voisi olla erilainen kuin suomalaisten niiden hiilijalanjäljen perusteella.

Kyseessä on härski bluffi. SDP tietää varsin mainiosti, että vapaakauppasopimukset ja EU:n perusperiaatteet estävät tuotteiden erilaisen verokohtelun tällä perusteella. SDP:n ajatukset saivatkin jo täystyrmäyksen verolakeja valmistelevalta virkakunnalta. 

Mikäli SDP:n ”kestävän kehityksen arvonlisävero” toteutetaan, asetetaan se samanlaisena kaikille liha- ja maitotuotteille niiden alkuperämaasta riippumatta. Rinteen rimpuilua asian ympärillä on surkuhupaisaa seurata. SDP kannattaa kuin kannattaakin lihaveroa, vaikka nyt yritetään äänestäjille muuta väittää. Sellainen tämä ”kestävän kehityksen arvonlisävero” nimittäin olisi. Se tekisi hallaa kotimaiselle maataloudelle ja lisäisi ulkolaisen lihan kulutusta. 

SDP:n on nyt lopetettava kansalaisten sumuttaminen. Niin kauan kuin ”kestävän kehityksen arvonlisävero” on pöydällä, kannattaa SDP liha- ja maitoveroa. Piste. Puolue yrittää nyt epätoivoisesti kosiskella punavihreitä äänestäjiä samalla kun se väittää muille, että verorasitus suomalaisille tuotteille voisi olla matalampi kuin samanlaisille ulkolaisille tuotteille. Se on yksiselitteisesti väärä väite.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ari Ojala

SDP:n veroasiantuntija (US:ssa) "Elintarvikkeiden kohdalla tämä tarkoittaisi pelkistetysti sitä, että tavallisen arvonlisäveron päälle tulisi lihaostoksilla korkeampi lisävero ja kasviksia ostaessa matalampi. Finér kirjoitti taannoin blogissaan, että veroeron on oltava riittävän suuri" SDP on keksinyt uuden veron TUPLA-ALVI, ei ole ihme kun syytävät rahaa jokapaikkaan ja lupaavat kansalle kuut ja taivaat.

Anti Tupla-alvi ei vaan kerro äänestäjille, että verotus tuplataan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Ehkä SDP kannattaa sittenkin eroa EU dikta... eiku direktiiveistä, jotta saisi brassilihalle säädettyä omat tuontimaksut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset