mikkokarna Lapin puolustaja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 29 min 29 s sitten

Näkökulma: Paljastus Alexander Stubbin vaalikuviosta – Tämän takia kokoomus panttaa nyt yhtä ehdokaspaikkaa

1 tunti 21 min ago

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb (kok) kyttää nyt eduskuntavaalien tulosta. Se ratkaisee, lähteekö Stubb ehdokkaaksi eurovaaleihin ja hakemaan Suomen paikkaa Euroopan komissiossa. Perinteisesti komissaariksi on noussut pääministeripuolueen ehdokas.

Jos komissaarin paikka ei kokoomukselle tipu, ei Stubbkaan ole ehdolla, kertoo asiasta hyvin perillä oleva lähde. Paikka riviparlamentaarikkona ei entistä pääministeriä kiinnosta ja Stubbin kerrotaan todenneen, että Euroopan parlamentti on hänen osaltaan nähty.

Näkökulma: Sanna Marinille tulossa valtava potti – Tony Halmeen brändintekijä vahvoilla

2 tuntia 5 min ago

Sdp ja vihreät ovat ottamassa vaalivoittoa Pirkanmaalla, mikäli ennusteisiin on yhtään uskominen. Vaalipiirin perinteinen kisa sdp:n ja kokoomuksen välillä on näin ollen kääntymässä demareille.

Vaalipiirin kovin nimi on sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, joka on ollut näyttävästi valtakunnan politiikassa esillä tuurattuaan sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä alkuvuonna 2019.

Poliisi hyökkäyksestä Soinia kohtaan: Ei suunnitelmallisuutta

2 tuntia 29 min ago

Poliisin tiedossa ei ole, että ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuneeseen hyökkäysyritykseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta. Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tapauksen tutkinnasta hetki sitten.

Vuonna 1967 syntyneen miehen epäillään yrittäneen hyökätä Soinin kimppuun maalaismarkkinoilla Korsossa sunnuntaina. Tilaisuudessa paikalla olleet poliisit saivat hyökkäyksen estettyä ja epäilty tekijä saatiin pian poliisin haltuun.

Perussuomalaisten väkivaltainen video kuohuttaa: Halla-aho ei laita hyllylle – Finnkino ”ei suosi mitään puoluekantaa”

2 tuntia 55 min ago

Perussuomalaisten väkivaltaa sisältävä vaalivideo herättää keskustelua. Puolueen mainosta on näytetty myös Finnkinon elokuvateattereissa.

Poikkeuksellinen HIV-ryöppy havaittu Helsingissä – epidemia todellinen uhka pistoshuumeiden käyttäjien joukossa

3 tuntia 31 min ago

Pääkaupunkiseudulla on reilun puolen vuoden aikana todettu neljä kotimaassa saatua HIV-tartuntaa pistoshuumeiden käyttäjillä, kertoo Helsingin yliopistollisessa sairaala HUS.

HUS:n mukaan tilanne on poikkeuksellinen, sillä edeltävän viiden vuoden aikana vastaavia tartuntoja on todettu vain kaksi. HUSin Infektioyksikkö selvittää tilannetta yhdessä THL:n, alueen kuntien ja päihdetyötä tekevien toimijoiden kanssa.

Viro kallistui nopeasti – katso vertailu Suomen hintoihin: ”Tuoppi 3 €”

4 tuntia 43 min ago

Viron nopean kallistumisen taustalla ovat palkkaralli, veronkorotukset ja markkinoiden pieni koko. Hintatasoa nostaa myös yhteiskunnan eriarvoisuus.

Muutos on ollut nopea. Vielä vain pari vuotta sitten Viro oli tyylipuhdas halpamatkakohde, jota sellaisena myös markkinoitiin. Nyt Virossa moni tuote ja palvelu on jo kalliimpi kuin Suomessa, mutta edullisempaakin löytyy, jos vain viitsii etsiskellä.

Kapina hallituksessa? – Theresa Mayn ministeri väläyttää uutta kansanäänestystä

5 tuntia 23 min ago

Theresa Mayn hallituksen ministeri sanoo nyt ääneen, että toinen kansanäänestys on yksi mahdollinen ratkaisu Britannian brexit-umpisolmuun.

Valtiovarainministeri Philip Hammondin kommenteista kertoo muun muassa CNN. Sadat tuhannet mielenosoittajat vaativat Lontoossa lauantaina uutta kansanäänestystä brexitistä. Hammondin mukaan uusi äänestys on harkitsemisen arvoinen ehdotus.

Raportti: Venäjä osallistui USA:n vaaleihin, mutta Trump ei syyllistynyt vehkeilyyn – presidentti juhlii Twitterissä

5 tuntia 57 min ago

Erikoissyyttäjä Robert Mueller ei löytänyt todisteita Donald Trumpin ja venäläisten yhteistyöstä vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

Perjantaina valmistunut Muellerin raportti Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän mahdollisista yhteyksistä ei sisällä todisteita Trumpin väärästä toiminnasta.

Oikeusministeri William Barrin tiivistelmäkirjeessä julkistetut raportin pääkohdat eivät kuitenkaan täysin vapauttaneet Trumpia epäilyksistä. Mueller tutki myös sitä, syyllistyikö Trump oikeuden estämiseen ja tutkinnan haittaamiseen. Barrin mukaan todisteet tähän eivät riitä.

Suomalaisessa mäkihypyssä paras kausi aikoihin

24.3.2019 19:51

Mäkihypyn maailmancupit vietiin päätökseen sunnuntaina Slovenian Planicassa ja Venäjän Tshaikovskissa. Suomalaisista Antti Aalto ja Julia Kykkänen päättivät kautensa maailmancupin pistesijaan.

Aalto oli Planicassa 25:s. Samalle sijalle hän päätyi myös maailmancupin loppupisteissä.
Kykkäsen sijoitus oli Tshaikovskin päätöskisassa 28:s. Maailmancupin loppupisteissä Kykkänen oli 29:s.

Poliittisen ilmapiirin kiristyminen Suomessa huolestuttaa: ”Olisi valtavan suuri kolaus, jos tämä muuttuisi”

24.3.2019 18:41

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) on huolissaan poliittisen ilmapiirin kiristymisestä Suomessa.

”Valheet ja vastakkainasettelut ovat poliittisen väkivallan polttoainetta. Niihin on syytä suhtautua asian vaatimalla vakavuudella. Olen ollut erittäin huolissani siitä, mihin suuntaan yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri on kehittynyt”, hän kommentoi tiedotteessaan sunnuntaina.

Risikon mukaan Suomessa on ollut se ainutlaatuinen vahvuus, että poliitikkoja on voinut kohdata turuilla ja toreilla ilman, että heitä ympäröi valtava turvallisuuskoneisto.

Timo Soini: ”Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan - Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”

24.3.2019 15:28

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Vantaan Korson maalaismarkkinoilla tapahtunutta välikohtausta tuoreeltaan blogissaan. Soinia yritettiin aikaisemmin sunnuntaina lyödä vaalitilaisuudessa Korsossa. Hyökkääjällä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset.

Timo Soiniin kohdistunut hyökkäys järkyttää: ”Stoppi nyt heti”

24.3.2019 14:40

Ulkoministeri Timo Soiniin (sin) sunnuntaina Vantaalla kohdistunut hyökkäys on järkyttänyt puoluejohtajia.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan Soinia yritettiin lyödä. Hyökkääjällä oli yllään Soldiers of Odin -tunnukset. Itä-Uudenmaan poliisi on vahvistanut tiedot hyökkäyksestä. Lue lisää: Poliisi Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäyksestä: ”Mieshenkilö oli aggressiivinen ja uhkaava”

Poliisi Timo Soiniin kohdistuneesta hyökkäyksestä: ”Mieshenkilö oli aggressiivinen ja uhkaava”

24.3.2019 14:23

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että aggressiivisesti ja uhkaavasti käyttäytynyt mies lähestyi ulkoministeri Timo Soinia (sin) Vantaan Korson maalaismarkkinoilla.

”Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapahtuma, missä mieshenkilön epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Alustavien tietojen mukaan mieshenkilö oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään vaalitilaisuudessa ollutta ministeriä Vantaan Korson maalaismarkkinoilla”, poliisi kertoo tiedotteessaan. 

Kova vääntö aktiivimallin purkamisesta: ”Li, miten teidän ajatuksenne kulkee?”

24.3.2019 12:11

Vasemmistoliiton lauantaina seuraavaan hallitukseen osallistumisen kynnyskysymykseksi määrittelemä aktiivimallin purkaminen on herättänyt kiivaan väittelyn aiheesta sosiaalisessa mediassa. 

”Epäonnistuneen aktiivimallin peruminen on meille kynnyskysymys. Aktivoinnin sijaan se rankaisee kymmeniä tuhansia parhaansa yrittäviä ihmisiä ja leikkaa toimeentuloa jo valmiiksi kaikista heikoimmassa asemassa olevilta”, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson totesi puoluevaltuuston kokouksessa. 

Tyly ulostulo kuntien tilanteesta: ”Hallitukselta tietoista politiikkaa, jotta maakunnat syntyisivät ja palvelut olisi pakko yksityistää”

24.3.2019 11:20

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine arvostelee kovin sanoin Juha Sipilän (kesk) hallituksen kuntapolitiikkaa. 

JHL vaatii kuntien vakavien rahoitusongelmien ratkaisemista välittömästi uuden hallituskauden aluksi. Liitto sanoo, että Sipilän hallituksen tekemät rajut leikkaukset kuntien rahoituspohjaan ovat ajaneet kunnat kestämättömään tilanteeseen, jonka jäävuoreen huippuja ovat Rovaniemen ja Kouvolan yt-neuvottelut.

Paavo Väyrynen perustelee Ilja Janitskinin ehdokkuutta: ”Nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti”

24.3.2019 11:05

Tähtiliikkeen perustaja, kansanedustaja Paavo Väyrynen perustelee MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin ehdokkuutta eduskunta- ja eurovaaleissa sananvapaudella. 

”Iljan ehdokkuus on myös minun kannanottoni sitä vastaan, että nyky-Suomessa sananvapauden rajoja tulkitaan oudosti ja puolueellisesti. Syyttäjät syyttävät ja tuomioistuimet tuomitsevat herkästi väitetyistä kiihotuksista kansanryhmää vastaan”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

”Sopimukseton brexit tarkoittaisi välittömiä kolhuja Suomelle”

24.3.2019 10:38

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan Arto Satosen (kok) mukaan sopimuksettoman brexitin todennäköisyys on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Hän varoittaa samalla, että niin sanottu kova brexit  olisi isku Suomen taloudelle ja loisi suurta epävarmuutta. 

Huuhkaja-valmentaja Markku Kanerva myönsi: ”Tulos vastasi, mitä näimme kentällä”

24.3.2019 10:16

Italia voitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa lauantaina Udinessa 2-0. Suomen pelillinen esitys oli hyvä, mutta jalkapallossahan se ei ratkaise mitään. Bror-Erik Walleniuksen viisauden mukaisesti ”se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja”.

- Saimme vastahyökkäyksillä paljon tilaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Lopussa omatkin suoritukset menivät päin mäntyä, Suomen pelaaja Robin Lod sanoi Viasatin haastattelussa.

Karu tasoero – Lauri Markkasen Bullsille tyly selkäsauna

24.3.2019 10:08

Lauri Markkasen edustaman Chicago Bulls näytti lauantaina, millainen tasoero on koripallon NBA:n kellariosaston ja pudotuspeleihin etenevän joukkueen välillä. Bulls oli tauolla tappiolla 34 pisteen erolla ja hävisi lopulta Utah Jazzille koriluvuin 83-114.

Markkanen oli 18 pisteellään Chicagon ahnein. Suomalaistähden tilille merkittiin myös 10 levypalloa, yksi riisto ja yksi menetys.

Markkanen laittoi ilmaan 20 pelitilanneyritystä, joista kuusi painui korisukkaan. Kuudesta kolmosesta vain yksi upposi. Hän onnistui kaikissa viidessä vapaaheitossaan.

Antti Rinne selitti heittoaan lihaverosta, mutta kuittailu jatkuu: ”Jotenkin tuli mieleen vanha vitsi”

24.3.2019 10:03

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen ryöpytys on jatkunut viikonloppuna sen jälkeen, kun Rinteen vaalikonevastaukset herättivät keskustelun puolueen haluista ohjata kulutusta vähäpäästöisiin tuotteisiin verotuksen keinoin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset