mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Aluehallintovirasto

Sääntö-Suomi: Näin pistät myllyn pyörimään ja saat ilmaista mainosta

Ajassa on jo pitkään liikkunut kansalaisten kypsymistä niin sanottuun sääntö-Suomeen. Edes hallituksen norminpurkutalkoot eivät ole hillinneet sitä, että sääntö-Suomella edelleen irtoaa paljon julkisuutta ja saa kansalaisten sympatiat osakseen.

 

KUN KÄDET OVAT LAKANNEET TUOTTAMASTA?

Tämä käsi (kuvassa) on se toinen niistä jotka ovat tehneet meille monien muiden käsiparien lailla hyvinvointiyhteiskuntaa, ruokaa, tiskanneet, pesseet pyykkiä, pyyhkineet takalistoni, mitanneet kuumetta otsaltani, tehneet vuorossa raskasta työtä pesulassa, laitoskeittiöissä yleistöitä, heittäneet heinää seipäille, siivonneet jne.., eikä ollut puhettakaan työterveyslääkäreistä, raskas työ on tehnyt nivelrikon ja käsiä kohdeltu muutenkin kaltoin, ihan lääkärienkin siunauksella.

Lehmät ulkoilevat, vanhukset eivät!

Pykälät ovat sellaiset, että lehmien on voitava ulkoilla vuosittain vähintään 60 päivänä. Aluehallintovirasto seuraa silmä tarkkana, että määräystä noudatetaan. Ellei, niin kaikenlaisia sanktioita rapsahtaa.

Juureni ovat maaseudulla ja lypsykarjatilalla. Oma kokemukseni niin meiltä kuin muiltakin tiloilta on sellainen, että lehmistä pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Jos niin ei tehdä, niin tilipussi jää laihemmaksi.

Suomi kuntoon kansanvaltaisen aluehallinnon avulla

Lapin liitto esittää tänään 8.4.2015 julkistetussa, uudessa kasvun ja kehityksen aluemallissaan, että tulevaisuudessa kansanvaltainen maakuntahallinto vastaisi alueen kehittämisestä ja maankäytöstä ja yksi valtion aluehallintoviranomainen valvonnasta, ohjauksesta ja luvituksesta.

Yhdistetään Suomen julkishallinto!

Ministeriö halusi kehittää uuden hienon IT-järjestelmän. Kun kehitystyö oli jo pitkällä selvisi, että parin sadan metrin päässä toisessa ministeriössä oli jo kehitetty hyvin samanlainen järjestelmä.

Virasto julkaisi ylpeänä hienon ja kalliin suunnitelman kaupunkialueen kehittämisestä. Toinen virasto hämmästyi tiedosta, sillä heiltä oli valmistumassa yhtä perusteellinen suunnitelma aivan samasta alueesta.

Daavid ja Goljat

 Pellon kunta on käynyt tuimaan taistoon Ruotsin kanssa yhteistyönä jo pitkään toteutetun lääkäripäivystyksen puolesta. Aluehallintovirasto on asettanut uhkasakon toiminnan lopettamiseksi, mutta Pellon päättäjät ovat yhtenä miehenä ja naisena järjestelmän jatkamisen takana. Koko jupakan syy ei lopulta ole kummoinenkaan: Päivystyskumppani Övertorneån viidestä lääkäristä yksi ei osaa suomea. Vain hänen päivystysvuorollaan voisi tulkkausapu olla tarpeen, jota löytyy muusta hoitohenkilökunnasta.

Pellolle uhkasakko ruotsinkielisestä päivystyksestä

"Pello suomenkielisenä kuntana ei voi tarjota tulkin avulla päivystyspalveluita tai muita terveydenhuoltolain mukaisia palveluja Ruotsin Övertorneålla, katsoo Lapin aluehallintovirasto (Avi)."

Kyläkaupan loppiaisen aukiolot

Vesa Keskinen on joutunut pahoittelemaan purkaustaan aluehallintoviraston hitaudesta loppiaisen aukioloaikahakemuksen käsittelyssä. Keskinen väitti ensin aluehallintoviraston käsitelleen hakemusta 24 päivää. Kyseessä oli Keskisen virhe, sillä hän muisteli viime vuoden hakemuksen päivämäärää. Tämän vuoden hakemuksen Keskinen oli lähettänyt vasta 19.12.

Viski

Viski. Ja sanotaan se vielä toistamiseen: viski.

HS uutisoi bloggaajista jotka eivät saa kirjoittaa, että eräässä tapahtumassa on tarjolla myös viskiä. Tai saavat mainita, mutta kyseiselle tapahtumalle se tietäisi konkurssia. Mainitsen nyt tässä, että kotikuntamme Tuusulan Alkosta saa viskiä. Sieltä löytyy esimerkiksi suosikkimerkkiäni Tullamore Dewiä. Myös Johnnie Walkeria on tarjolla. Kuulemma myös myyvät Koskenkorva nimistäkin viinaa. Laitan nyt vielä ihan mainostusmielessä kuvan yhdestä erittäin hyvästä viskistä.

Vastikkeeton Alkoa kehuva mielipidekirjoitus

Alko on mitä erinomaisin liike. Myymälöissä saa henkilökohtaista palvelua, millaista viiniä, viskiä tai olutta kannattaa ostaa eri tilanteisiin. Niinkin pitkälle vietynä, että mitkä viinit sopivat parhaimmin eri juustojen kanssa. Yhtiö mainostaa erinomaista laatuaan, joka on parhaimmillaan niin erinomaista, että samat tuotteet viereisessä ruokakaupassa voivat olla selkeästi halvempia. Ruokakauppiaat kun ovat Alkoon verrattuna huomaasti vastuuttomampia, koska Alko voi tarjota jotain, mitä ruokakaupat eivät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä