mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Apotti-hanke

Tuleeko Soten tietojärjestelmähankkeesta maailman nopein ja onnistunein?

Ennusmerkkien mukaan ei tule. Tietojärjestelmähanke vaikuttaisi perustuvan täydelliseen yltiöoptimismiin ja mielestäni se ei voi toteutua suunnitellusti. Lasse Lehtonen nosti mainiossa blogissaan esille yhtenä kompastuskivenä tietojärjestelmät. Koitin jonkin verran tutkia asiaa, vaikka tiedot ovatkin kovin epämääräisiä esimerkiksi aiheesta informaatiota jakavan alueuudistuksen sivuilla.

Lopetetaan julkisen sektorin IT-sekoilut!

Kymmenet miljoonat eurot ovat pikkusummia kun puhutaan valtion ja kuntien rahankäytöstä IT-järjestelmiin. Tuloksista kuulemme säännöllisesti uutisia: Miljoonasijoitusten jälkeen VR, HSL ja muut tarjoavat kansalaisille käsittämättömän vaikeakäyttöisiä, vikoihin kaatuvia palveluja joiden korjailuun käytetään vuosia ja lisää miljoonia. Mikä tässä oikein mättää?

Apottiin amatöörejä - mikä voisi mennä vikaan?

150 osaajaa haetaan töihin – Apotti-rekrytoinnit käyntiin (Tivi 12.4.2016) - aikaisempaa osaamista ei tarvita (liite)

Jos siltaa rakentamaan palkattaisiin ihmisiä, joilla ei ole kokemusta rakentamisesta tai silloista, vaan riittäisi että on joskus nähnyt ihmisen ylittävän sillan joko jalan tai autolla, niin eihän se hyvin päättyisi.

Voisiko systeemi toimia kuten liikennesäännöt tai pelit

 

Voisiko systeemi toimia kuten liikennesäännöt tai pelit jossa toimitaan samoin, mutta kukin omilla välineillä omassa tahdissa ja puitteidensa mukaan. Kokonaisuudessa on vanhempia, tuttuja ja toimivia sekä uudempia herkkuja.

 

Kaikki toiminta ei tarvitse olla samassa systeemissä, jäsennetään osa kerrallaan alueet, toimijat, toimialat, jne.

 

Annetaan vaateissa, ihmiselle ja teknologialle mahdollisuus kerrankin onnistua.!

 

Otetaan osa kerrallaan hallintaan halukkaat edellä.

 

Monikansalliset suurhankkeet ovat kuolinisku kotimaisille

Samalla kun hallitus nipistää matalapalkkaisilta, se ei ole näkevinään rahavirtoja, jotka valuvat monikansallisten yritysten mukana muualle.

Pääkaupunkiseudun asiakas- ja potilastietojärjestelmä  Apotin ohjausryhmä on tehnyt päätösehdotuksen järjestelmätoimittajasta. Siihen on valittu amerikkalainen Epic Systems Corporation. Hankkeen hinta on 400 m€, mutta kokonaishinnaksi on arvoitu 575 m€. Vertailun vuoksi:  sunnuntailisien leikkauksella  177 m€ ja arkipyhillä 200 m€ säästöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä