mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Asutuspolitiikka

Omavaraisuudella turvataan myös reviirit – loppuuko ravinto?

Tänään otsikoihin on ponnahtanut kaksi asiaa - ”koko maan asuttuna pitäminen” [1 ja ravinnon riittävyys meille ihmisille, siis huonot satonäkymät [2 – Suomessakin, myös Ruotsissa.

Tunnetusti emme elä ilman vettä ja ruokaa – hengittääkin pitää. Nautimme vuosisadan helteestä, myös maailmalla – Algeriassa jopa Afrikan ennätys + 51,1 astetta C.

 

Koko Suomea on asuttava ja puolustettava

Ylen mielipidetiedustelun mukaan vain noin 80 prosenttia suomalaisista kannattaa maamme pitämistä kokonaan asutettuna. Näen tämän kehityssuunnan hyvin tuhoisana Suomelle. Syyt ovat perustuslailliset, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyvät seikat.

Debatti: Asutuspolitiikassa eteen tulevat vääristymät

Lähtökohta "asumatonta maata riittää ja väestö ikääntyy"

 

..Professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus..

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005297970.html

 

"SUOMI saa roiman osan väestönkasvustaan maahanmuutosta. Tästä huolimatta maa on edelleen täynnä kuntia, joissa ulkomaalaistaustaisia ihmisiä ei ole nimeksikään."

Olympialaiset, ilmastonmuutos ja pakolaiset

Riossa on pakolaisten joukkue olympialaisten lipun alla.  Rio kisoihinsa valjastanut myös ilmastonmuutoksen.  Pakolaisten marssisuunta Rioon on oikea.   Ilmastonmuutos ei vähene jos he marssivat kääntöpiirien väliltä  kohti napapiirejä, eskimoalueita kuten Helsinkiin jota hiilen voimalla lämmitetään.

Toivon kisojen avajaisissa olleen YKn pääsihteerinkin tämän ymmärtävän.  Taidanpa ottaa yhteyttä.

 

Pakolaisista selviämme

Selviämme tiukoilla otteilla.  Rajoille valvonta, joka toteaa,  että parrakas "pakolainen" ei ole lapsi.  Maahamme otetaan pakolaisina ainoastaan, selkeästi lapsia vanhempineen, ei niin, että äiti tulee seuraavalla junalla.   Massamatkailuun rahkeemme eivät riitä.  Yksinäisiltä aikuispakolaisilta vaadittava henkilöpaperit.

Kulkureiden luokitus

Suomen hallitus ja eduskunta, hyväksyessään turvavapaikanhaun Venäjältä ja Ruotsista, luokittelee Ruotsin ja Venäjän  kansainvälisiin sopimuksiin perustuen turvattomiksi valtakunniksi.

Olisiko muuten parempi, että kukin valtio itse valvoo, ketä vastaanottaa, eikä siinäkään asiassa luottaisi vieraan apuun.  Perustakaamme rajavartiolaitos.

Poliisit / harvaan asutus

Sisäministeriö tänään huolestunut, että siirtolaisten vastaanottokeskukset ovat liian etäällä poliisilaitoksista.  Järjestyspoliisi ei ehdi ajoissa paikalle.  Samaan aikaan jo vuosia vähennetty poliiseja harvaan asutuilta alueilta.  Huomenna Ilomatsin lähin poliisilaitos on Joensuussa.  Tulisiko ilomantsilaistenkin muuttaa lähemmäksi Joensuuta saadakseen saman turvan kuin uudisasukkaat?

Itse pärjään.  Minulla on pesäpallomaila tupani nurkassa.  Huolta kannan heikommista naapureistani.

Katse huomiseen

Rajoille kontrolli, ketä maahamme tulevat.  Miksi muuten lentokentillä passeja tarkastellaan?  Tornion kautta tulevilla kaiketi VIP, CD-passit.

Jo maassamme olevia muualta tulleita tulee kohdella hyvin, hajasijoittaa sinne tänne, eikä sallia heidän muodostaa omia asuinalueitaan.  Tänään uusia tulijoita en hyväksy.  Veroprosenttini on äärirajoilla.

Marseillessa, Ranskassa, on esimerkiksi algerialaisilla omat asuinalueet.  Aiemmin siellä räjähteli, tänään Pariisissa.

Kirjoittaja sanoistaan vastuuseen

Kirjoitan, että maassamme vanhuksemme ovat aliravittuja, märissä vaipoissaan makaavat, eivät pääse ulkoilemaan hoitajien puutteesta johtuen kun ei ole rahaa hoitaa vanhuksiamme. Kun kirjoitan,   että rahanpuutteessa koulutuksesta on vähennettävä.  Kirjoitan, että maassamme on paljon työttömiä omasta takaa.

Siirtolaiset pohjolaanko?

Kohta pukkaa tänne napapiirille talvea.  Samaan aikaan siirtolaisväestö lisääntyy.  Pakolaiskeskukset täynnä.  Opiskelijat ilman asuntoa.  Heräämmekö vasta lokakuussa todellisuuteen jokavuotisilla asunnottomien nuotioillamme?

 Vaikka vihreiden ilmastonmuutos pitäisikin paikkansa, ei talvesta tule kesä  hetkessä.  On ristiriitaista siirtää kansaa kääntöpiirien väliltä napapiirille ja pelätä hiilijalanjälkeä.

Tilanteen pelastaa raju ulkomaanvelkamme lisääminen ja "iglujen" rakentaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä