mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Belgia

Uusi tyrmäys Espanjan oikeuslaitokselle

Belgialainen tuomioistuin on tyrmännyt Espanjan luovutuspyynnön, joka koska mallorcalaista, katalaaninkielistä räppäriä, taiteilijanimeltään Valtonyc, oikealta nimeltään Josep Miguel Arenas. Tuomioistuimen mukaan yksikään luovutuspyynnön kolmesta perusteesta ei ollut rikos.

Tuomioistuin oli jo aiemmin hylännyt syytteen terrorismin kehumisesta, ja nyt meni nurin myös syytteet uhkailuista ja kuningaskunnan herjauksesta. Tuomarin mukaan Valtonycin räpit kuuluvat ilmaisunvapauden piiriin eikä sen vuoksi antanut lupaa luovuttaa Valtonyc Espanjaan.

Belgiassa tikittää aikapommi

Brysselin terrori-iskujen jälkeen ilmapiiri Belgiassa on ollut kaksijakoinen. Toisaalta pääministeri Charles Michel on myöntänyt Belgian epäonnistuneen terrorismintorjunnassa, mutta  kiistänyt Belgian olevan niin sanottu epäonnistunut valtio. Ihmiset Brysselissä ovat palanneet varsin nopeasti arkirutiineihinsa, joskin politiikassa likapyykkiä aletaan vasta selvittämään. Uusien iskujen pelko on silti aistittavissa, eikä Belgian osaamisesta olla täysin vakuuttuneita.

Miksi minua taas syyllistetään?

Eurooppaa on ravistellut jälleen uusi tragedia, kun terroristit kylvivät kauhua Belgian pääkaupungissa Brysselissä. Eurooppalaisten kollektiivinen suru ja heidän toisiaan kohtaan kokema sympatia on herättänyt paljon keskustelua. Pariisin pormestari tweettasi ponneekkaasti, että maan kansallismonumenttina seisova Eiffel-torni verhotaan Belgian lipun väreillä. Iso-Britannian pääministerin Lontoossa sijaitsevalla kotikadulla, Downing Streetillä, nostettiin poikkeuksellisesti salkoon surunmurtaman Belgian lippu.

Trump, Nato ja Kiina

Mitä jos Yhdysvallat laskevat rooliaan Euroopassa?

Laura Saarikoski kirjoitti 22.3.16 Helsingin Sanomissa: ”Donald Trump: USA:lla ei ole enää varaa puolustaa Eurooppaa” http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458613098890?ref=hs-prio-4-1

Brysselin terrori-iskut asettavat jälleen haasteen Unionin turvallisuudelle

Lontoo, Madrid, Pariisi ja nyt Bryssel.

Jälleen yksi eurooppalainen pääkaupunki on joutunut silmittömän terrori-iskun kohteeksi. Brysselin lentokentälle ja metroasemalle tehdyissä itsemurhaiskuissa on viranomaisarvioiden mukaan kuollut jo yli kymmenen ihmistä ja yli sata loukkaantunut.

Pelkkä sympatia ei enää riitä

Tänä aamuna Belgiaa on ravistellut terrori-iskujen sarja. Ensimmäiset pommit räjähtivät Brysselin lentokentällä, jonka jälkeen räjähdyksiä on kuulunut myös paikallisilta metroasemilta. Brysselin joukkoliikenne on seisahtunut ja koko kaupunki on poikkeustilassa. Kuolleiden ja loukkaantuneiden luvut kasvavat jatkuvasti.

Unelma pyrkii Belgiasta Amerikkaan

Brysselin Zaventemin lentokentällä on tapahtunut tänä aamuna kaksi räjähdystä. Toinen niistä tapahtui American Airlinesin check-in tiskillä. Koska lentoasemien tiskeillä harvoin on mitään räjähtävää, on kyse mitä todennäköisemmin terrorismista.

 

Alustavien tietojen mukaan terorristit räjäyttivät pomminsa ennen turvatarkastusta tai sen aikana. Ilmeisesti aikomuksena on ollut päästä USA:n lentävään koneeseen.

 

EU:ta uhkaa väestöllinen perikato sen omassa sydämessä

Monet EU-kansalaiset kuvittelevat Brysselin EU:n pääkaupungiksi ja vanhan Euroopan sydämeksi, jossa on valtavan hienoa arkkitehtuuria ja jossa eurooppalaisten kansojen edustajat elävät monikulttuurisessa ja kosmopoliittisessa symbioosissa ja harmoniassa. Harva EU-kansalainen kuitenkin tietää sen todellisen uskonnollisen ja kielellisen väestörakenteen laidan.

Yli 100 000 marssi EU:n ytimessä

Panssarivaunuja Barcelonassa, veroparatiiseja Luxemburgissa, itsenäisyyden kasvava kaipuu ja roihuavat roskalaatikot. Eurooppa kokee kovia, mutta tämä on vasta alkua. Sosiaalisessa mediassa on kuluneina päivinä ihmetelty viime viikolla Euroopan unionin sydämessä järjestetyn jättimarssin olematonta mediahuomiota. Ylen lyhyehköä uutista lukuunottamatta yksikään suomalaisista valtamedian edustajista ei uutisoinut tapahtumasta..

Eutanasia ei ole tragedia - sietämättömät kivut ovat

Belgia sallii ensimmäisenä valtiona maailmassa eutanasian kuolemansairaille lapsille, joilla on sietämättömiä fyysisiä kipuja. Maan parlamentin alahuone hyväksyi lain äänin 86–44 ja lisäksi on huomionarvoista, että kansalaisilla teetetyn kyselyn mukaan jopa kolme neljästä belgialaisesta kannatti eutanasialain laajentamista koskemaan kuolemansairaita lapsia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä