mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Blokkaaminen

Mikäs Ohisaloa pelottaa?

Maria Ohisalo, joka myös sisäministerinä ja Vihreiden uutena puheenjohtajana tunnetaan, omaa ehkä pienimmän poliittisen kuplan, mitä olen koskaan nähnyt. Hän on twitterissä blokannut ison osan kansasta, joista moni on heidän oman sanansa mukaan blokattu ilman, että he olisivat lähettäneet hänelle yhtään viestiä. 

Viestijät ja anti-informaatio

 

Aikanaan journalistipiireissä eli hokema, jonka mukaan toimittajan pitää jollain tapaa pystyä ohittamaan tiedottaja saadakseen oikeaa informaatiota tämän organisaatiosta. Noista ajoista on kehitytty ja viestijät ovat oppineet pikemminkin auttamaan tiedon löytämisessä, eivätkä vartioimaan sitä. Informaation luonne hyödykkeenä ja tuotantopanoksena on olennaisesti muuttunut. Suurempi haaste on oikean ja asiallisen informaation tuottaminen ja välittäminen kuin tiedon panttaaminen.

- Käy mun kanssa dialogia, Suvikin!

Suvi Auvinen on tyylilleen ja idealismilleen uskollisena blokannut tasapuolisesti kaikki kommentoijat ulos blogistaan, jonka uusin otsikko kuuluu "Käy mun kanssa dialogia, suvakkihuora!"

Käy mun kanssa dialogia, suvakkihuora!

En pidä ihmisten kategorisoinnista tai ylipäätään olettamuksista. Kaikkialla ympärillämme meitä kuitenkin kehotetaan jatkuvasti asettamaan ihmisiä järjestykseen ja lokeroihin näistä tietämiemme tai olettamiemme attribuuttien perusteella. Erityisen paljon lokerointiin kannustaa ja pakottaa sosiaalinen media.

Blogistien kantojen muuttumattomuus Blogistaniassa

Jos kirjoittaisi blogeja saadakseeni omille mielipiteileen tunnustusta ja kannattajia, niin blokkaaminen olisi kyllä aika turhauttavaa touhua. Näyttää siltä että juuri kukaan ei näytä olevan valmis muuttamaan omia kantojaan, saati sitten tunnustamaan omien näkemysten vastaisten mielipiteiden arvoa. Blogistania näyttää suoraan sanottuna paikoilleen jähmettyneiden asenteiden taistelukentältä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä