mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Boris Nemtsov

Murhaaja voi joutua tuomiolle Venäjällä, tilaaja ei

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaajien oikeudenkäynti päättyi Moskovassa yhdeksän kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen 13. heinäkuuta. Liipaisimesta vetänyt Zaur Dadajev tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, neljä avunannosta tuomittua sai 11–19 vuoden vankeustuomiot.

Kuka murhasi Boris Nemtsovin Kremlin sillalla?

Kuka murhasi Boris Nemtsovin Kremlin sillalla?

Oppositiopoliitikko, kansanhurmaaja, Boris Nemtsovin kuolemaa koskeva syytejuttu saanee tänään ratkaisunsa Moskovan piirin sotilastuomioistuimessa.

*

Juttua käsittelevä Tuomaristo ilmoitti eilen tiistaina 27.6.2017 ettei se saanut vielä päätöstä valmiiksi, mutta se lupasi antaa tuomion Nemtsov-murhasta 28. kesäkuuta – eli tänään.
 

Moskova myönsi marssiluvan 50.000:lle Boris Nemtsovin surijalle 27.2.

Moskova myönsi marssiluvan 50.000:lle Boris Nemtsovin surijalle

Moskovan pormestarinkanslia on myöntänyt oppositioryhmille luvan muistokulkueeseen, joka kunnioittaa oppositiojohtaja Boris Nemtsovin kuoleman 1-vuotispäivää ensi viikon lauantaina 27.2.2016.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Nemtsov

Asiasta ilmoitti kaupunginjohtajan kansliasta Moskovan alueellisen turvallisuuden päällikkö Alexei Majorov.

Tšetšenia Venäjän peilinä

Pian Boris Nemtsovin murhan jälkeen alkoi näyttää selvältä että kaikki jäljet johtavat Tšetšeniaan. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta, toimittajan Anna Politkovskajan murhaajat olivat myös tšetšeeneja, samoin kuin Venäjällä tehtyjen lukuisten terrori-iskujen tekijät.

Nemtsovin murhassa uusi käänne

Tuoreiden uutisten mukaan Nemtsovin murhaan on ilmaantunut uusi silminnäkijä. Hänen kertomuksensa ei vahvista murhasta pidätettyjen epäiltyä syyllisyyttä. Vaan päinvastoin. Jotenkin on tunne, ettei tämä jää viimeiseksi käänteessä tässä vahvasti poliittisesti väitteensä tarinassa. http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nemtsov_todistaja-33955

Putin - Tšetšeenin panttivanki

Ensin Pariisi, nyt Moskova. Missä ovat ihmettelyt islamistiterroristien fanaattisuudesta? Venäjällä annetaan ymmärtää, että kyse on Charlie Hebdon aiheuttamasta kollektiivisesta loukkaantumisesta. 

Äijä kylmäks senkin sä kun osaat

En selittele enempää. Kerron tylyn kantani musiikin voimin. Sanoitukseni voit laulaa synkän rosoisen Bob Segerin biisin "Come to Papa" tahdissa. (Avaa uudessa välilehdessä)

Sanoitukseni:

Kanta: Tapa!

Kaikki poliittiset murhat Venäjällä eivät jää selvittämättä

Länsimaiden mediassa toistetaan usein mantraa Venäjän poliittisten murhien ratkaisemattomuudesta. Moni niistä on kuitenkin ratkennut joko osittain tai kokonaan.

Palkkamurhien tilaajat jäävät usein pimentoon, mutta aivan yhtä usein toimeenpanijat on saatu kiinni ja tuomittu istumaan pitkiä vankeustuomioita. Tekijöiden perusteella voi aina päätellä jotain myös tilaajista.

Kuokkavieras

Venäjän yhteiskunnallista ilmapiiriä on sävyttänyt jonkin aikaa valmistautuminen 9. toukokuuta pidettäviin voiton päivän juhliin. Tänä keväänä toisen maailmansodan päättymisestä tulee kuluneeksi seitsemänkymmentä vuotta, mikä antaa juhlille erityisen merkityksen. Mutta vielä merkityksellisempiä ovat tavat, joilla juhlat kytkeytyvät ajankohtaisiin poliittisiin tapahtumiin. Boris Nemtsovin iljettävä teloitus voi muuttaa valmistelujen ilmapiiriä tavalla, joka ei ole eduksi Kremlin nykyiselle isännälle ja hänen lähipiirilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä