*

mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Edustuksellinen demokratia

Edustuksellinen demokratia ALAS !

Olen huomannut saman kuin varmaan moni muu suomalainen meidän vallanpitäjät tai paremmin harvainvallan eliitin edustajat pelkäävät oman valtansa puolesta. He tietävät ettei kansaa voi monta kertaa huijata ensin lupaamalla jotain ja sitten pettämällä lupaukset.

Guggenheimzombin paluu osa 666.

Vuodesta 2011 tätä on vatuloitu. On selvitetty, on äänestetty, on vastustettu jyrkästi mutta niin vaan tämä zombi jatkaa laahustamistaan kohti mehevää makupalaa joka on Helsinkiläisen veronmaksajan kukkaro. Guggenheimia on vatuloitu jo niin pitkään että se alkaa olemaan poliittisen satiirin ns.

Laadukasta kansanvaltaa

Kansanvallan lisääminen edustuksellisessa demokratiassa lepää päättäjien harteilla. Tämän hetkiset vaikutusvälineet ovat heikoilla kantimilla vallanhimon painaessa hartioita siinä määrin, ettei kansanvallalle kantokykyä löydy. Parhaimmassakin tapauksessa sotkeudutaan hyvien sisarusten verkkoon ja kansan ääni suodatetaan näppärästi sopivien konsulttien läpi.

Vanhan vallan suhmurointi ja Guggenheim

Mä en normaalisti politiikasta suutu. Saatan hermostua mutta en tee silti äkkipikaisia päätöksiä/kannanottoja mut nyt vituttaa sen verran että täältä pesee:

1) Guggenheimille on kansan osalta sanottu jo monta kertaa ei kyselyn ja äänestämisen avulla. Jos Helsingin kaupungin päättäjät kuten esim. Vihreät - De Gröna , Kokoomus , RKP yms. vanhan edustuksellisen demokratian tunkkaisia arvoja edustavat puolueet runttaavat tämän läpi niin se on kuin keskisormi Helsingin asukkaille päin naamaa.

Suomen poliittinen järjestelmä kaipaa sähköistämistä

Ajatusten tonavana tunnettu Paavo Väyrynen (kesk.) yllätti taas seuraajansa viime viikolla. Lapin radion pakinassaan Väyrynen kirjoitti, että hänen puhetilaisuuksien rahoituksesta on tehty ilmianto EU:lle. Ilmiannossa kummasteltiin sitä, voiko hän käyttää Euroopan parlamentin varoja tilaisuuksiin, joissa puhutaan avustuksesta poliittiselle puolueelle ja kerätään sille kannattajakortteja.

Kansanäänestykset ovat vastuullisia

Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg kirjoitti 28.7.2016 blogitekstin kansanäänestyksen vaaroista, otsikolla Kansanäänestykset ovat vastuuttomia. Kirjoituksesta kuitenkin puuttui suoran ja edustuksellisen demokratian vertaileva pohdinta. On tietysti selvää, että kyseessä on blogityyppinen kirjoitus, eikä sen tarkoituksena ole olla tieteellisen artikkelin kaltainen analyysi käsillä olevasta asiasta.

Politiikan paradoksit

Suomalainen poliittinen edustuksellinen järjestelmä vaikuttaa paperilla selkeältä. Valtuustoihin ja eduskuntaan valitaan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman monipuolisesti kaikenlaisten kansanlaisten ja kansanryhmien ääntä. Todellisuudessa asia ei toimikaan näin ideaalisti. Poliitikkojen saama vallan legitimointi ei ole niin laajaa, kuin se voisi tai sen tulisi olla. Kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia rajoitetaan radikaalisti, kun edustuksellinen järjestelmä on kansalaisilta kaukana ja piilossa. On monien valtaapitävien intressi, ettei ihmisiä edes tahdota voimaannuttaa.

Edustuksellisen demokratian kriisi?

On mielenkiintoista havaita valtiovallan poliittisissa linjauksissa, että jotkut osat koulutustamme koetaan pakkona, jotkut vapaavalintaisina - aivan kuin voisimme valita, missä kulttuurissa elämme ja mihin maahan olemme syntyneet ja missä olemme kasvaneet ja koulutamme lapsiamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä