mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Elektroniikka

IT-käyttäjän tolkuttomat pakko-opintovaatimukset

Toissapäivänä melkein koko päivä kului renkkaamalla läppärilleni ladattujen kuvankäsittelyohjelmien kanssa. Turhaan.

Yritin rajata  reunat pois muutamista skannamistani  maalauksiani esittävistä vanhoista valokuvista. Rajaustoiminto sinänsä oli jollakin ohjelmalla yksinkertainen, mutta sitten tuli stoppi, en löytänyt mitään valikkoa jolla tulos olisi voinut tallentaa. Toisesta ohjelmasta taasen en löytänyt mitään rajausmahdollisuutta. Kolmannessa ohjelmassa ilmeisesti oli joku vanhentunut päivitys kun se ei toiminut ollenkaan.

Nokian ylösnousemus

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan päätyminen Microsoftin haltuun on Suomen lähihistorian traumaattisimpia yrityskaappauksia. Se oli vähän samanlainen kuin Soneran fuusiointi Teliaan. Tai se vastaa turvallisuuden perikuvan, ruotsalaisen Volvon, menetystä kiinalaisomistukseen ja siirtomaaherruuden symbolin, brittiläisen Jaguar-automerkin, päätymistä intialaisten hallintaan.

Seniorit, tietokoneet ja elektroniikka

 

Usein kuulee sanottavan, että ikäihmiset eivät ole pysyneet mukana yhteiskunnan kehittymisessä – tällä tarkoitetaan lähinnä tietokoneiden ja internetin käyttöä. Ollan kuulemma liian vanhoja oppimaan uusia asioita. Itse asiassa keskustelun lähtökohtana on olettamus, että tietokonetaitojen saatikka elektroniikan käytön opettaminen vanhuksille on lähes mahdotonta.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä