mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Eva

Talouseliitti kritisoi ihmisoikeuksia

Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) julkaisi työmarkkinapoliittisesti värittyneen analyysin, jonka mukaan monessa maassa ei sallittaisi poliittisia lakkoja. EVA:n hallituksessa toimii mm. Björn Wahlroos.

Mikä ihmeen populismi?

Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) on tehnyt tutkimuksen aiheenaan populismi.

Koulutuksessa lepää Suomen tulevaisuus

Työttömyyden vähentäminen on yhteiskunnallisesti yksi tärkeimpiä politiikkatoimiamme. Työttömyys, erityisesti pitkittyessään, on valtava inhimillinen ja sosiaalinen kriisi ihmiselle. 

 

Hyvä uutinen on se, että työttömyys on kääntynyt hentoon laskuun. Huonompi uutinen on se, että työttömyyslukujen alentuminen voi kertoa myös siitä, että ihmisiä jää yhä enemmän työvoiman ulkopuolelle.

 

EVA:n tutkimus suomalaisten asenteista

Mielenkiintoinen tutkimus kuitenkin ka suomalaiset ajattelevat nyt. http://www.eva.fi/blog/2017/03/07/epavarmuuden-aika-on-kasvanut-venaja-h... Asenteet muuttuvat vihdoinkin myös Suomessa.

EVA: Hyvätuloisten verotusta kiristetty 11 kertaa viime vuosina

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkaisi arvion (15.6.2015), jonka mukaan hyvätuloisten verotusta on  merkittävästi kiristetty viime vuosina. Kiristys on tapahtunut niin veroprosentteja nostamalla, progressiota kiristämällä kuin veropohjaa laajentamalla. Kaiken kaikkiaan raportti laskee tehdyn 11 erilaista toimenpidettä.

EVA - maahanmuutto ja palkkadeflaatio

EVA toivoo tuoreessa raportissaan lisää maahanmuuttajia nostamaan Suomen taloutta. Ajatuksen ydin on, että työvoiman lisääntyminen laskee palkkoja, joka tekee yrityksille kannattavammaksi tarjota lisää työtä. Tästä käynnistynyt työllistyminen vähentää vapaata tarjolla olevaa työvoimaa ja nostaa aikaa myöten palkkoja, mutta se ei johda irtisanomisiin samassa suhteessa. Näin on tutkittu. Taustalla on talouden perusperiaate, kysynnän ja tarjonnan laki.

EVA: Tulevaisuuden tekijä vai menneisyyden näkijä?

EVA julkaisi viime viikolla ”Tulevaisuuden tekijät – Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa” -pamfletin. Analyysin ovat EVAlle kirjoittaneet tutkija Pekka Myrskylä sekä yliaktuaari Topias Pyykkönen Tilastokeskuksesta. Kirjoituksesta saa hyvän kuvan siitä, miltä maailma näyttää tilastotieteilijän Excel-taulukon läpi katsottuna.

Lisää porukkaa, työn tarjonta lisääntyy, ihanko totta?

Olin aamulla keskustelemassa( muina mukana Tarja Filatov, sd., Arto Satonen, kok ja Kimmo Tiilikainen, kesk.) EVA:n järjestämässä tilaisuudessa aiheesta: Eva-analyysi, Tulevaisuuden tekijat suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa.(http://www.eva.fi/blog/2015/01/29/eva-analyysi-tulevaisuuden-tekijat-suomi-ei-parjaa-ilman-maahanmuuttoa/)

Suomi tarvitsee vuosittain 34 000 maahanmuuttajaa

Suomen työllisyysaste jää pian pysyvästi liian alhaiselle tasolle, toteaa tänään julkaistu Elinkeinoelämän valtuuskunnan tilaama raportti. Raportin mukaan tulevaisuuden tekijät maalaavat synkän kuvan suomalaisesta työstä ja työmarkkinoiden kehityksestä.

EVA esittää perussuomalaisten kuntauudistuksen mallia

"Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on julkaissut oman ehdotuksensa Suomen paikallishallinnon uudistamiseksi. EVA ehdottaa, että Suomessa otettaisiin käyttöön väliportaan hallinto, jota EVA kutsuu piirikuntahallinnoksi.

EVA:n käsitys on, että kuntaliitoksilla ja kuntien yhteistoiminnalla ei voida saavuttaa optimaalista kuntahallintoa. Valtion ja kuntien väliin tuleva piirikuntahallinto voisi ottaa hoitaakseen ne tehtävät, jotka ovat liian mittavia kuntien hoidettaviksi, mutta edellyttävät silti paikallista osaamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä