mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Hirvi

Hirven näivetystauti on nyt Suomessa

Hirven näivetystaudin löytyminen Kuhmosta kuolleesta hirvestä on otettava erittäin vakavasti. Uutista on pelätty kauan ja nyt se on seuranamme. Tämän asian kanssa joudumme elämään Suomessa hyvin kauan.

Toivottavasti kyse ei ole leviävästä asiasta.​ Eli se voi olla joko tarttuvaa tai sitten vanhan kuolevan eläimen tilanne. Näyte on yhä Englannissa tutkimuksissa. Odotetaan tietoa.

Kannatan aikaistetun hirvenpyynnin laajennusta

Hirvenpyynnin aikarajoihin on näillä näkymin tulossa muutoksia. Aikaistettu hirvenpyynti laajentuisi nykyisen alueen eli Ylä-Lapin lisäksi myös Keski-Lapin kuntiin. Mielestäni myös syyskuun alun metsästys tulisi olla mahdollista koko Lapissa, kuten Lapin alueellinen riistaneuvostokin on esittänyt.

Aikaistettu hirvenmetsästys on ulotettava koko Lappiin ja poronhoitoalueelle

Vuosina 2010-2012 järjestettiin kokeilu aikaistetusta hirvenmetsästyksestä Enontekiön, Inarin, Muonion ja Utsjoen riistanhoitoyhdistysten alueella, jolloin hirveä voitiin metsästää 1.9.-20.9. ja 11.10.-31.11. välisenä aikana. Metsästyksen aikaistamista perusteltiin Lapin muusta maasta selkeästi poikkeavilla luonnonolosuhteilla, jotka vaikeuttivat metsästystä loppuvuodesta. Ennen rykimää eli kiimaa saaliiksi saatujen hirvien liha on myös huomattavasti maukkaampaa kuin kiiman jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä