*

mikkokarna Lapin puolustaja

Hyönteisruoka

Vihreät kannattavat eläinten syömisen lisäämistä?

Iltalehti on käynyt läpi Vihreiden tulevan puoluekokouksen aloitteita. Vihreiden pitkäaikaisen ideologian mukaisesti siellä ehdotetaan suomalaisen maatalouden alasajoa, biologisiin sukupuoliin viittaavien merkkien hävittämistä kokonaan seurauksista välittämättä ja päihteiden käytön vapauttamista (seurauksista välittämättä), sillä onhan päihteiden vaikutuksen alaisena nyt paljon kivempi olla kuin selvinpäin.

 

Hyönteiset uusi EU-superfood!

Euroopan unioni tukee kolmella miljoonalla (1) „Proteinsect“ – ohjelmaa (2), jolla pyritään saamaan hyönteisproteiinit unionin kansalaisten ruokalistalle. Ensimmäinen EU-maa on jo luonut lainsäädännön, hygieeniasäännöt useita perustettuja hyöteisfarmeja varten.

Päivän menu: Hyönteisiä

Yleensä lehtien ruokapalstat saavat veden kielelle. Tänään kuitenkin moni Helsingin Sanomien lukija saattoi kokea olonsa jopa etovaksi. HS kun kertoi, miten Belgiassa ollaan innostuttu hyönteisruuasta. Toukat, kuoriaiset ja sirkat eivät välttämättä ole ensimmäinen asia, jota omalle lounaslistalle osaisi toivoa. Mutta sinne niiden kuitenkin kuuluisi ilmestyä. Hyönteisruoka on  tehokas tapa puuttua sekä ympäristöongelmiin että nälänhätään. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä