mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsenäistyminen

Suomi katsoo tulevaisuuteen

Suomi on nyt yllättävän kansainvälinen, sellainen Suomi, joka katsoo tulevaisuuteen. Täällä haluavat näyttäytyä niin Cambridgen herttua kuin USA:n ilmastolähettiläskin, Ruotsin prinssistä puhumattakaan. Ilmapiiri on positiivinen kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Ilmastonmuutos voidaan selättää nyt teknologian avulla oli Albert Goren sanoma Helsingin teknologiamessuilla. Tällainen sanoma uppoaa lamasta nousevaan kansakuntaan, joka tavoittelee uutta menestystä teknologiateollisuuden alalla.

Espanjan sotilaallinen väliintulo Kataloniassa todennäköistä

Sen kummemmin Euroopan komissiolta kuin EU:n jäsenmaiden johtajiltakaan ei ole kuultu Kataloniassa todistetun väkivallan tuomitsemista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Espanja voi EU:n mitenkään toimia hillitsemättä jatkaa itsenäistymishankkeen tukahduttamistoimia Kataloniassa.

Katalonian aluehallinnon puolelta on ehditty viestittämään, että itsesyysjulistus on odotettavissa tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa.

Landet med tusende öar och skär

Katalonian tapahtumien innoittama Ahvenanmaalla ajetaan kansanäänestystä itsenäisyydestä: ”Miksi emme jatkaisi loppuun asti?” (IS 04.10.2017).

Kannatan ehdotusta, sillä varauksella että kenraalimme eivät ole asiasta eri mieltä maanpuolustuksellisista syistä. Perusteluni itselleni asiasta ovat melko triviaalit, Ahvenanmaa ei tarvitse Suomea, Suomi ei tarvitse Ahvenanmaata, ja Ahvenanmaalaiset haluavat itsenäistyä.

Fasismia Euroopan Unionissa?

Espanjan keskushallinnon poliisivoimien hyökkäykset rauhallisia katalonialaisia ihmisiä kohtaan ovat selkeä rikkomus länsimaisia hallintoperinteitä vastaan.

Itsenäisyyskysymys ja poliisin toiminta erotettava toisistaan

Eilen ja tänään meille on niin median kuin sosiaalisen median välityksellä näytetty kuvia ja videoita, miten poliisi on pamputtanut ja ampunut kumiluodeilla ihmisiä Espanjassa liittyen Katalonian itsenäisyydestä järjestettyyn äänestykseen. Sinänsä kärjistyminen ei yllättänyt, kun huomioidaan aikaisemmat lausunnot, mutta miten pahasti tuo tapahtui oli silti yllätys. Lisäksi tapahtumat suurella todennäköisyydellä vahvistivat samaa kehitystä jatkossa entistä vahvemmin.

Venäjän Karjalaa ei haluta kehittää?

Monet ovat tämän tiedon oivaltaessaan aloittaneet väkivahvan parjaamiskampanjan itäistä naapuriamme kohtaan. Me hävisimme osan Karjalasta aloittamamme Jatkosodan myötä - ”lopullisenkin palautumismahdollisuuden” pienestä mahdollisuudesta – näinkö?

 

Kurdit ovat islamistien pahin painajainen – Kurdistan tunnustettava itsenäiseksi

Kurdit ovat yksi suurimmista kansakunnista, joilla ei ole omaa valtiota. Kurdeja asuu yhteensä noin 25–35 miljoonaa Turkissa, Irakissa, Syyriassa, Iranissa ja Armeniassa. Pohjois-Irakin kurdialue aikoo järjestää tämän vuoden syyskuussa kansanäänestyksen, jossa punnitaan jatkaako se Irakin osana vaiko itsenäisenä valtiona.

IN - Kansallisen itsenäisyysjulistuksen visio – I

Mihin Eurooppa, EU – Eurooppa, Euro - Eurooppa ja eurooppalaisuus menevätkään? Kuinka liian nopeassa yhteiskuntakehitysvauhdissa kansalliset ja itselliset tarpeet ja ominaisuudet reagoivat nyt ja lähivuosina?*

Kohti itsenäisyyden juhlavuotta

Huomenna tiistaina vietämme itsenäisyytemme 99-vuotisjuhlallisuuksia. Ensi vuosi on sitten Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Valmistautuminen juhlavuoteen käynnistyi jo hyvissä ajoin vuosia sitten, mutta ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että juhlavuoden 2017 toteutus jää valtiovallan taholta vaisuksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä