mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaarina

Nolo kuntarakennelain muuttamisilmoitus

Tänään 20.11.2014 on uutisoitu lehdistössä varsin vaimeasti, että hallitus aikoo muuttaa kuntarakennelakia. Hallitus aikoo poistaa jo jopa vitsiksi muodostuneen voimaantulopykälän, jonka mukaan kuntien yhdistymisselvitysvelvollisuuden takarajasta säädetään erikseen sote-lain hyväksymisen jälkeen. Ko. lakia ei ole vielä säädetty eikä hyväksytty. 

Sote uudistus on lujasta tahdosta riippumatta erittäin haasteellinen ja vaatii monialaista lainsäädäntövalmistelua, mahdollisesta perustuslain muuttamistarpeesta puhumattakaan. Aikataulu on ollut liian kireä.

Ongelmajätettä?

Osallistuin tänään Kaarinan Säde - senioreiden perhekodin avajaisiin. Perhekodissa on sama idea kuin S.O.S. lapsikylissä: hoitajat toimivat perheinä vanhuksille ja sama hoitaja sekä "perheen" neljä vanhusta asuvat samassa kodissa yhdessä, aivan kuin omaishoitajat läheistensä kanssa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. Sillä erotuksella, että vanhukset eivät ole hoitajan läheisiä - vielä.

Kirkastuiko sotesoppa sittenkään?

Esitin kolme viikkoa sitten avoimen kysymyksen kuntaliitosselvityksistä Folke Öhmanille, Tom Simolalle, Marcus Henricsonille ja Henna Virkkuselle. Vastauksia ei ole julkisuudessa näkynyt. Taisivat tietää, että kysymyksestäni tulee turha. Näinhän nyt ilmeisesti on ja hyvä niin.

 
Ainoastaan Virkkunen vastasi kysymykseeni sähköpostitse erityisavustajansa välityksellä. Hänenkään vastauksellaan ei nyt liene merkitystä "sotesovun" löydyttyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä