*

mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Kalastuslaki

Kalastuslain muutoksista

Kalastuslain muutos on asia, josta on puhuttu todella paljon ainakin omissa viiteryhmissäni jo selvästi ennen tämän vaalikauden alkamista. Kalastuslakiin on tarve todellakin saada muutamia korjausmuutoksia. Nyt on pari vuotta katsottu, millä tavalla uusi kalastuslaki on lähtenyt liikkeelle, ja siihen on muutoksia tarvittavissa. 

Kalastusasiat vaativat korjausliikettä

Edellisen hallituksen säätämä kalastuslaki epäonnistui useilta osiltaan. Suurin ongelma ylälappilaisten osalta on, että kalastuslaki vei paikkakuntalaisilta kalastusoikeudet lohen ja taimenen nousualueille. Muutos tuli kaikille, myös luvat myöntävälle Metsähallitukselle, yllätyksenä. Valmistelun ja lain säätämisen yhteydessä lain vaikutuksista ei keskusteltu.

Kansanedustajat, jotka vastustavat uhanalaisten kalojen suojelua

Eilen vietettiin maailman vaelluskalapäivää. Kuten moni tietää, Suomen vaelluskalakannat ovat hälyttävän huonossa kunnossa: moni vaelluskaloistamme on uhanalaisemmassa tilassa kuin saimaannorppa. 

Verkkokalastus on Suomen uhanalaisten kalakantojen suurin uhka.

Anne Kalmari (kesk) – Tieto ja ymmärrys ei asu teissä.

Aktiivi vapaa-ajankalastajat ajoivat aktiivisesti kalojen myyntikieltoa harrastekalastajille/kotitarvekalastajille. Myynti haluttiin pelkästään ammattikalastajille. Yle-keskisuomen uutisoinnissa hienosti kauppias kertoi, että he ovat alkaneet maksamaan ammattikalastajille kalasta kunnon korvauksen koska kotitarvekalastajat eivät enää saa myydä kuin pienen erän.

Pääkkösen keskustavale

Jasper Pääkkönen hyökkää uusimmassa blogikirjoituksessaan voimakkaasti keskustaa vastaan väittäen puolueen edistävän veronkiertoa, koska se haluaa jatkossakin sallia kotitarvekalastajille oikeuden myydä pienimuotoisesti omaa saalistaan. Pääkkönen kritisoi myös sitä, ettei keskusta halua rajoittaa kotitarvekalastajien verkkojen enimmäispituutta.

Keskustan kalavale

Keskusta kannustaa veronkiertoon ja antaa virheellistä tietoa kalakeskustelussa?

A-studiossa keskusteltiin perjantaina kalastuslain kokonaisuudistuksesta. Studiovieraina nähtiin allekirjoittaneen lisäksi keskustan Jari Leppä ja ammattikalastaja Juha Piilola.

Keskustelun aikana kävi selväksi, että keskusta on hylännyt sisävesien ammattikalastajat haluamalla sallia vapaa-ajankalastajien saaliin myynnin. Tätä esitystä vastustavat sekä Suomen Ammattikalastajaliito että Vapaa-ajankalastajien keskusliitto. 

Kalastus ehkäisemään syrjäytymistä

Kalastuslain uudistus on viime metreillä. Yksi uudistuksen kiistakysymyksistä on ollut yli 65-vuotiaiden vapautus kalastusmaksusta. Lain aiemmassa valmisteluvaiheessa maksut olivat tulossa myös heille, mutta näin ei lopulta käynyt johtuen muun muassa hallitusohjelman kirjauksesta maksuttomien ja maksullisten yleiskalastusoikeuksien kehittämisestä ja laajentamisesta.

Kalastuslain uudistaminen kalastajien huijaus

Hallitus uudistaa kalastuslakia monin tavoin. Monet uudistuksista ovat myönteisiä ja kannatettavia, mutta valitettavasti kalastuslain uudistus rikkoo räikeällä tavalla perustuslain ”6§ Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa asettaa eri asemaan kielen, alkuperän tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.” Perustuslain edessä jokaisella Suomalaisella on samat perustuslailliset oikeudet ja velvollisuudet.

Katse peileistä eteenpäin, senkin TUNARIT

Kolmas peräkkäinen teksti kalastuslain uudistuksen tiimoilta - onkohan jo liikaa...?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä