mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Katolinen kirkko

Kristillistä totalitarismia Puolassa

Puolalaista naista uhkaa jopa kahden vuoden vankeus maalattuaan sateenkaarisädekehän Neitsyt Marialle ja Jeesus-lapselle. Pidätettyä naista syytetään uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta, joka on katolisessa Puolassa rikos. Asiasta ovat kertoneet lukuisat maailman mediat, Suomessa Yle.

Nainen on ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan ihmisoikeusaktivisti, minkä järjestö katsoo olevan todellinen syy pidätykseen.

Kotietsinnässään poliisi takavarikoi muun muassa naisen kannettavan tietokoneen ja matkapuhelimen.

Ajatuksia pääsiäismusiikista

Näin pääsiäisen aikaan tulee kuunneltua paljon siihen liittyvää klassista musiikkia. Oratorioita, passioita, Stabat matereita, requiemeja jne.

Säveltäjämestarit kautta aikain, kuten Bach, Haydn ja Mozart kirjoittivat teoksiinsa kohtauksia ja osuuksia, joissa tarvitaan lapsi- ja poikakuoroja.

Notre Dame - Pyhä Maria! Miksi kirkot palavat, juuri nyt?

Ranskan merkittävin monumentti, Notre Dame, paloi kuin kristinusko, jota on vainottu ja vainotaan.

Kristillinen uskomme, on kasvatuksemme ja voimamme. Siihen on uskominen.

Ulkoatulevat uskonnolliset yhteisöt ovat aina valmiita murtamaan uskomme, joka ei vähästä murru.

Euroopassa, kirkkoja on alkanut palaa.

Kirkot eivät syty syttyttämättä!

Onkin hyvä kysyä, mitkä tahot vihaavat kristinuskoa.

Miksi kirkkoja poltetaan? 

Kempeleen pappila - kuka sytytti!

Tulipalot eivät yksin syty.

 

 

Amerikan valtioiden järjestössä harkitaan Nicaraguan erottamista

Nicaraguan Ortegan hallinto on tehnyt rikoksia ihmisyyttä vastaan ja Amerikan valtioiden järjestö (OAS) on käynnistänyt prosessin, jolla Nicaraguan valtioon sovellettaisiin OAJ:n niin kutsuttua ”Carta Democráticaa”. Se on asiakirja, joka toimii järjestön jäsenmaiden ohjenuorana. Siinä on myös selkeästi määritelty sanktiot, joista vakavin on maan erottaminen järjestöstä. OAS:n jäsenmaiden edustajat kokoontuivat 27.12.2018 kuunteleman järjestön ihmisoikeusjärjestöjen edustajien raporttia Nicaraguan kriisistä. Keskustelu oli ankara ja yksimielinen.

Ekopaavi Fransiskus suojellut ihmishirviö "Setä Ted'ä"

Kun kirjoitin uusinta kirjaani odottelin Paavin ilmastoensyklikan "Laudato Si'n" julkistamista. Sitä oli ennakoitu maapallon pelastuksena puoli vuotta ennen sen julkaisemista maailman johtavan tiedelehden Science'n pääkirjoituksessa.

Tämä pääkirjoitus kertoo olennaisen tiedemaailman nykyisestä rappiosta.

Tämä ilmastoensyklika ja Ekopaavin homoja ja vähemmistöjä puolustavat kannanotot ja näistä hänelle koitunut good will on toistaiseksi taannut sen, että Totuusmedia ei ole repinyt Fransiskuksen paaviutta palasiksi, vaikka syytä olisi.

KAIKKIVOIPA jumala, kirkko ja paavi... on aika mennä.

Nyt kun taas katolisen kirkon papit ovat raiskanneet lapsia, niin mihin on unohtunut

A) eikö jumalan pitänyt olla hyvä ja KAIKKIVOIPA?

B) eikö kaiken pitänyt olla osa jumalan suunnitelmaa?

Papit raiskaavat lapsia (puhutaan asioiden oikeilla nimillä). Merkittäväähän tässä uusimmassa uutisessa on ettei se ollut mikään yllätys.

Missä tämä hyvä ja KAIKKIVOIPA jumala on? Miksei hän estä tällaista?

Rauhaa ei voi olla ilman kansalaisoikeuksien kunnioittamista

Viime päivinä Ortegan hallinnon kannattajat ovat vallanneet maapalstoja niin Managuassa kuin muualla maassa. Vallatut maat kuuluivat hallintoa avoimesti vastustaville kansalaisille.

Eilen Nicaraguassa pidettiin niin sanottuja ”kukkaismielenosoituksia”, joilla kunnioitettiin kriisien aikana noin 20 kuollutta alaikäistä nicaragualaista. Suomessakin Helsingin rautatieaseman vieressä oli hiljainen mielenosoitus, kuten myös 85 muussa eri kaupungissa ympäri maailmaa.

Soinilaista arvopohjaa ei tule hyväksyä

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kritisoi ulkoministeri Timo Soinin (sin) lausuntoa Irlannin aborttia koskevasta kansanäänestyksestä. Jokisipilän mukaan diplomatian sääntöjen ja perinteiden mukaan muiden maiden sisäiseen päätöksentekoon koetetaan olla puuttumatta.

Nicaraguassa neuvottelut umpikujassa ja väkivaltaisuudet jatkuvat

Nicaraguassa neuvottelu Ortegan hallinnon ja yhteiskunnan eri osapuolten välillä on umpikujassa. Katolisen kirkon piispat lukivat eilen listan toimenpiteistä Nicaraguan demokratian ja ihmisoikeuksien kehittämiseksi. Lista oli pitkä ja siihen sisältyi muun muassa vaali- ja puoluelain uudistaminen, keskusvaalilautakunnan uusiminen, vapaiden vaalien järjestäminen ym. Paitsi hallituksen edustajat, muut neuvotteluun osallistujat (COSEP (elinkeinoelämän edustajat), yliopiston opiskelijat, maanviljelijät ja eri kansalaijärjestön edustajat) antoivat tukensa piispojen ehdotuksille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä