mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirjanpito

Kilpailulain muutokset tulevat osin voimaan 17. kesäkuuta 2019

 

Hallituksen esitys HE 68/2018 vp

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kilpailulain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

 

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Hallitus sujuvoittamassa harmaata taloutta - tilintarkastusvelvollisuusrajat

Sipilän hallitus on tehnyt ehdotuksen, jonka mukaan yhä harvempaa yritystä koskisi tilintarkastusvelvollisuus.

Finanssivalvonta ei ole tehtäviensä tasalla - Oravan tulosvaroitus

Orava-asuntorahasto antoi tulosvaroituksen – osakekurssi putoaa (HS 3.2.2016) ei tule yllätyksenä kenellekään, joka on tutustunut Oravan liiketoimintamalliin ja historiaan, mutta Hesari ei ole vieläkään löytänyt villakoiran ydintä:

Yleishyödyllisten yhdistysten kirjanpito avoimeksi

Suomi on täynnä yleishyödyllisiä yhdistyksiä, joista useimmat tekevät arvokasta työtä. Etenkin monenlainen liikunta- ja kulttuuritoiminta kärsisi huomattavasti, mikäli pyörittämässä ei olisi yksityisiä yhdistyksiä. Yleishyödyllisyys tarkoittaa, ettei yhdistyksen tuloista eikä tuloksesta tarvitse maksaa veroja. Kun jalkapallojoukkue myy makkaraa, menevät rahat suoraan yhdistyksen kassaan.

Suomenlinnan kirkko hyötykäyttöön

Suomenlinnan kirkko aiheutti saarivaltiossa närää. Ensin sen purkamista pois pilvenpiirtäjien tieltä oli suunniteltu, mutta seuraavana ajatuksena olikin kirkon uskonnollisten tunnusmerkkien riisuminen ja sen luovuttaminen kaikkien uskontojen edustajien yhteiskäyttöön. Siinä käytössä se olikin ollut jo jonkin aikaa aina viikonloppuisin, mutta arkiviikkojen ajan ovet pysyivät lukittuina.

Osallistuin(ko) Soili Suonojan tiputtamiseen Finavian johdosta

Jokin  aika sitten Soili Suonoja katsoi parhaaksi erota Finavian hallituksen puheenjohtajan paikalta. Uutisissa käsiteltiin näyttävästi sitä, kuinka hän oli edistänyt sukulaistensa palkkaamista mm. Finaviaan. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero ja liikenneministeri Paula Risikko vaativat Suonojalta ja Finavialta selvitystä rekrytoinneista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä