mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Konservatiivit

Yhtenäiskulttuurin aika Suomessa on menneisyyttä eikä palaa

Monilla konservatiivisesti ajattelevilla erityisesti keski-ikäisillä ja sen ylittäneillä tuntuu olevan vahva kaipuu vanhaan yhtenäiskulttuuriin. Suomi ja muu maailma on kuitenkin muuttunut ja valtioita, joissa olisi erityisen vahva yhtenäiskulttuuri, ei enää ole olemassa muutoin kuin pakolla ylläpidettynä. Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole enää yhteisiä arvoja vaikka enemmistö kenties suuren osan niistä jakaisikin.

Käsitys kodista, uskonnosta ja isänmaasta muuttuu

Vihan ja katkeruuden esseiden brahmiinietiikka

Antti Nylén ei ole yhteiskunnallinen ajattelija vaan yksilöajattelija. Hänen esseensä eivät ole yhteiskunnallinen muutosohjelma, vaan yksilön kokemuksia ja tunteita. Hänen vahva alueensa on estetiikka, ei etiikka, ja minä en juurikaan ymmärrä estetiikkaa.

Suomi saa tosi konservatiivisen hallituksen

Maan ohjakset käsiinsä kerännyt Juha Sipilä kertoi 7.5. meille suomalaisille, että uusi hallitus rakentuu Keskustan, Perussuomalaisten (PS) ja Kokoomuksen varaan. Siitä tulee todella konservatiivinen hallitus. Taloudellista konservatismia eli pääoman valtaa edustaa ennen kaikkea Kokoomus.

Labour ja konservatiivit ovat myös Suomen vaihtoehdot

Suomessa käytiin eduskuntavaalit. Mutta ne eivät lainkaan ratkaisseet hallituspohjaa niin kuin yleensä Euroopan varsinaisissa demokratioissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Britanniassa, Australiassa…

   Meillä tulevan hallituksen pohjakuviota ei siis päätetty vaaleissa.  Ratkaisu on yhden ainoan puolueen ja jopa yhden ihmisen pääkopassa. Tuo puolue sai runsaan viidenneksen äänistä, mutta nyt koko vaalien jälkeinen aika sadoissa blogeissa ja kommenteissa on pohdittu, mitä tuon pään sisällä liikkuu. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä