mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Kurjistamispolitiikka

Keskusta pelkää eikä pysty katsomaan peiliin kuten ministeri Lindström

Sipilän hallitus sai paljon tuhoa aikaan. Sen sijaan, että ottaisi opiksi virheistä, etenkin keskustan johto väittää laittaneensa Suomen kuntoon. Toki työllisyys parani kansainvälisten suhdanteiden avittamana mutta tällä retoriikalla yritetään yhä peitellä vakavia tuhoja.

Kun seuraa hallitusneuvotteluja voi kadunmieskin huomata, että Suomen talous ei ole kunnossa.

Poliitikko ei virheitä tunnusta, syyllinen on aina äänestäjä

Vaalitaistelu on käynnissä ja Pekkarinen selittelee tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi käytyä kampanjointia jota oli itse puhujana eri tilaisuuksissa tukemassa ennen ja jälkeen syöttötariffi/takuuhinta päätöstä, mm. Suomiareenalla Porissa.

Jälkiviisastelulla on surkuhupaisia piirteitä, ilmaston lämpenemisen hillintä oli ratkaiseva syy tuulivoiman rakentamiselle, mutta miksei hän ministerinä ollessaan vaatinut teknisen ja tieteellisen faktan huomioimista, - ilmasto viilentyy.

 

Tampereella ei varaa kasvattaa koulujen luokkakokoja

Tampereen talous on tiukoilla, eikä vähiten valtionosuuksien leikkausten myötä. Tuki luokkakokojen pienentämiseksi menetettiin valtion nykyisen hallituksen säästöjen nimissä. Luottamustehtävässäni olen saanut yhteydenottoja siitä, että useassa tamperelaisessa koulussa suunnitellaan pakon edessä esimerkiksi 1.–3.-luokkien yhdistämistä kahdeksi isommaksi luokaksi. Kouluissa on myös muita kahden eri vuosiluokan yhdistämissuunnitelmia.

Kurjistamispolitiikan logiikan puute

- Kumma juttu, Pikku-Mustan yliopiston filosofi sanoi talonmiehen koiralle. - Minä en ollenkaan ymmärrä tuota Juha Sipilän logiikkaa.

Koira katsoi filosofia kysyvästi.

Rajat kiinni? Punavihreiden maahanmuuttodilemma

Olen seurannut paljon tätä pakolaiskeskustelua ja kannan korteni kekoon ihmettelemällä. Kyllästyin keskusteluun, jossa tarvitsee todistella eettistä paremmuuttaan ja kohottaa itsetuntoaan ylitsevuotavalla humaaniudella ja maahanmuuttomynteisyydellä. Tiedettä ja omaa järkeä saa käyttää.

Miksi samat ihmiset, jotka puhuvat ympäristön suojelemisesta ja kestävästä kehitetyksestä haluavat edistää maapallon ylikansoittumista? He haluavat tukea kehittyvien maiden hallitsematonta lisääntymistä ottamalla tänne kaikki ihmiset, joita kotimaat eivät enää pysty elättämään.

Pitäisikö EU:lta vaatia takaisin Nobelin rauhanpalkinto?

Yhä useammat ovat alkaneet tuoda esiin mielipiteenään, että Barack Obamalle 2009 annettu rauhanpalkinto olisi syytä vaatia takaisin. Kuten muistanette, tuo päätös palkinnon saajasta herätti jo heti tuoreeltaan hämmästelyä ja vakavaakin kritiikkiä. Jokseenkin yhtä suurta polemiikkia herätti EU:n valitseminen palkinnon saajaksi 2012. Sekä tuo rauhanpalkinto, että EU:n suoritusten mainonnassa käytetty "Euroopan rauha ja vakaus", joutuvat sangen erikoiseen valoon, kun otetaan tarkasteluun se, että tuo "rauha ja vakaus" alkaa yhä useammin näyttää tältä:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä