mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Länsimainen sananvapauskäsitys

Sananvastuu

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon esittämään kritiikkiin sananvapauden tilasta on vastailtu teemalla "sanoa saa mutta siitä on myös vastuu". Tällä viitataan, tai oletan niin, että ei ole ennakkosensuuria joka estäisi sananvapauden toteutumisen. Voitanee kuitenkin ajatella että jos sanomisesta tuli sanktio, silloin henkilöllä ei ollut vapautta sanoa. Sananvapautta ei kai ole se että henkilö omaa puhe- ja/tai kirjoituskyvyn? On myös esitetty ettei ole pakko loukata (ilmaista itseään niin että "yksikään loukkaantuu").

Mikäs Ohisaloa pelottaa?

Maria Ohisalo, joka myös sisäministerinä ja Vihreiden uutena puheenjohtajana tunnetaan, omaa ehkä pienimmän poliittisen kuplan, mitä olen koskaan nähnyt. Hän on twitterissä blokannut ison osan kansasta, joista moni on heidän oman sanansa mukaan blokattu ilman, että he olisivat lähettäneet hänelle yhtään viestiä. 

Kuunnelkaa rabbi Meieriä!

" - Nyt olen vapaa, professori jatkoi. -En aio miellyttää enää ketään. Teeskentely saa minut voimaan pahoin. Tiedätkö, millainen voima on siinä, ettei tarvitse pelätä, mitä sanoo? Sananvapaus. Eikö ole järjetöntä, että olemme menettäneet sen tässä maassa, koska ihmiset loukkaantuvat niin helposti? Ikään kuin vapaus loukkaantumisesta olisi tärkeämpi kuin vapaus sanoa, mitä ajattelee." [...] "Suora kritiikki on vapauden, demokratian ja kehityksen ydin.

Parodia kuuluu sananvapauteen

Sananvapaus on länsimaisen liberaalidemokratian keskeisin arvo ja elinehto. Parlamentaariset prosessit ja niitä edeltävä julkinen keskustelu edellyttävät vapautta kertoa oma mielipiteensä. Vaikeista asioista ja ongelmista puhuminen ei ole helppoa, koska joku voi aina loukkaantua. Tähän sananvapautta tarvitaan. Emme voi mennä uhriutujien ja loukkaantujien ehdolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä