mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Leimakirves

Noam Chomskyn muistutus

Nyt jo 89-vuotias Noam Chomsky on yhdysvaltalainen filosofi, kielititeilijä, historoitsija, yhteiskuntakriitikko ja poliittinen aktivisti. Etenkin viime aikoina on yhä useammin tullut tarvetta muistuttaa kanssakeskustelijoita (ja ennen kaikkea leimakirveen käyttäjiä) Chomskyn tärkeästä huomautuksesta:

Hyvää päivää, leimakirvesvartta

Helsingin Sanomien analyysi kertoo tänään Der Spiegel -lehden toimittajan Christian Stöckerin kolumnista, joka antaa ohjeita natsien tunnistamiseen: "Joka marssii natsien kanssa, on joko natsi tai natsien hyödyllinen idiootti. Muita kategorioita ei ole.”

Käytännössä tässä siis sanotaan, että jos johonkin mielenosoitukseen eksyy joukkoon yksikin natsitervehtivä idiootti, hänellä on valta leimata koko joukko. Tällainen kokonaisia joukkoja ja kansanryhmiä leimaava ajattelu on yleistynyt lähes asiassa kuin asiassa huolestuttavassa määrin.

Mikä on saanut Erkin maahanmuuttoa koskevat näkemykset "laukalle"?

Mikä on saanut Tuomiojan Erkin maahanmuuttoa koskevat näkemykset "laukalle"?

Muutamat suomalaiset poliitikot ovat ottaneet tuntemattomista lähtöpaikoista saapuvien maahantulijoiden asian omakseen. Maahanmuuttajien asia on minun asiani” –periaatteella.  Tämä on herättänyt aiheellista ihmetystä kansalaisten parissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä