*

mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Liha

Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle

Liperiläinen lihajalostaja Karelian Lihajaloste laukoi suorat sanat suomalaisesta lihan laadusta. ”Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle” yhtiön toimitusjohtaja Sami Puustinen sanoi maaseudun tulevaisuudelle.

Naudanlihan syöminen on ilmastoystävällisempää kuin kurkun

Internet on nykyään pullollaan erilaisia ilmastolaskureita, joilla voi laskea esimerkiksi käyttämiensä elintarvikkeiden hiilijalanjäljen. Olemme myös saaneet lukea, että naudanlihaa syövät ja maitoa juovat ovat pahiksia niiden "tuhoisten ilmastovaikutusten" takia. Mutta onko todella näin?

Ruuan alkuperä tulisi ilmoittaa myös julkisesti tuotetuissa ruokapalveluissa

Julkisilla elintarvikehankinnoilla on merkittävä kansantaloudellinen rooli. Ruokahankintojen osuus 35 miljardin euron julkisten hankintojen vuosittaisesta arvosta on 350 miljoonaa euroa. Tästä summasta keskimäärin 15 prosenttia kohdistuu oman maakunnan ja 65 prosenttia muiden kotimaisten elintarvikkeiden hankintaan.

Viikonloppuna paljastui, että Brasilialaiset lihantuottajat olivat lahjoneet vuosien ajan viranomaisia ja poliitikkoja, jotta nämä eivät huomioisi mädäntyneen ja salmonellaa sisältävän lihan vientiä ulkomaille.

Brassilihaskandaalin tuotteita myynnissä myös Suomessa - vetoomus kuluttajille

Maailmaa viime päivinä kohahduttanut brasilialaislihaskandaali osoittaa, että lihan alkuperällämaalla on väliä. Kahta suurta lihantuottajaa, BRF:ää ja JBS:ää, sekä useita pienempiä tuottajia epäillään lahjonnasta. Nämä yritykset ovat jo useita vuosia lahjoneet viranomaisia, jotta nämä katsoisivat läpi sormien mädäntyneen ja salmonellaa sisältävän lihan vientiä ulkomaiden markkinoille.

Älkää koskeko meidän saunapalvattuihin lihoihin!

Sydämessäin kuohahti, kun luin, että EU suunnittelee saunapalvin valmistamisen kieltämistä.

Pah, pah, pah sentään! 

Tuskin kukaan ihminen Suomessakaan saunapalvattuja lihatuotteita niin paljon vatsaansa ahmii, että pah-yhdisteillä olisi jotain vaikutusta.

Onko kukaan ajatellut, kuinka paljon bakteereja tulee eteläeurooppalaisiin kinkkuihin, kun niitä kuivataan missä sattuu? Kaiken maailman kärpäset niiden ympärillä pörrää. 

Risuja ja ruusuja WWF:n lihaoppaalle

WWF julkaisi tänään lihaoppaansa, jolla pyritään ohjaamaan kuluttajia tekemään ympäristön kannalta parempia ruokavalintoja. Oppaassa on paljon hyvää ja sen pääviesti on, että syödään vähemmän, mutta parempaa lihaa. Samantyyppistä viestiä on aiemmin välittänyt myös esimerkiksi Pihvikarjaliitto. WWF:n suositukset lihan vähentämiseksi korostavat aivan oikein kotimaisen lihan vahvuuksia, vaikka osaa kotimaisesta lihasta kehoitetaankin välttämään osin keinotekoisin perustein.

Vegaanit terveysterroristeina

 

 

Terveysterroristit pelottelevat meitä päivittäin erilaisten ruokien haitallisilla vaikutuksilla, milloin on kahvi todellinen ihmelääke, milloin syöpävaara. Noita uskomalla ei kohta uskalla syödä mitään.

Nyt vegaanit ovat aloittaneet iskunsa, "meat is murder". Fanaattisimmat uskosoturit pistivät koiransakin naattidieetille ja tietenkin hauva potkaisi tyhjää.

Koululaisille kunnon ruokaa ja LIHAA!

Toisin kuin tänään on uutisoitu, kouluissa tarjotaan tosiasiassa liian vähän LIHAA lapsille! Nykyisestä “ilmaisesta kouluruokailusta” pitäisi luopua ja siirtyä maksulliseen terveellisempään ruokaan. Toinen vaihtoehto olisi lisätä moninkertaisesti kouluruokaan käytettävää rahoitusta.

Huono kansanterveys median ja asiantuntijoiden syytä

Pääsyyt useimpiin terveysongelmiin ovat ravitsemusasiantuntijoiden ristiriitainen, epäuskottava ja väärä sanoma, jota media ei kyseenalaista tarpeeksi. Nämä johtuvat aiemmista vääristä suosituksista ja taloudellisista intresseistä, sekä huonontuneesta, korruptoituneesta ja kaupallistuneesta journalismista, erityisesti klikkiuutisoinnista. Kansa ei enää luota yhtä paljon mediaan ja siinä haastateltuihin vakioasiantuntijoihin kuin ennen internetin aikakautta.

Asiantuntijoiden ja median ristiriitaisuudet suurimpana ongelmana, joista esimerkkejä:

Ei minkään arvoinen elämä.

Nyt täytyy sanoa HK Scanille, että KIITOS!

Olen tässä viime aikoina ollut hyvin väsynyt, lähestulkoon nujertunut, työtaakkani alle. Eilinen Maaseudun Tulevaisuuden uutinen HK:n teurastamolta suoraan tapon jälkeen Honkajoen tuhoamislaitokseen toimitetuista täysin hyvistä sianruhoista kuitenkin muutti kaiken. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä